Ahojky holky 🙂 zajímalo by mě,kdy jste citily první pohyby miminka? 🙂 už se nemůžu dočkat,v pátek budeme 19.tyden a stále nic :-/
@aneta49 ahoj, poprvé jsem malou ucítila 19tt+2. Zrovna ten den jsem si manželovi stěžovala, že ji pořád necítím a večer to přišlo. Bylo to ale hodně slabounké. Ráno jsem ji pak v posteli vnímala celou hodinu, jak se tam převalovala, ale bylo to opět slabé. Přijde mi to trochu jako by tam putovaly plyny 🙂 od té doby si to užívám každé ráno, přes den a večer nic.
Ja je poprve citila v 19+6 a nejdriv mi vubec nedoslo, ze uz je to konecne ono 😀
Ahoj, ja prvni pohyby citila 17+3tt, kdyz jsem dopoledne nakupovala zeleninu v Kauflandu. Na ten pocit nikdy nezapomenu, mela jsem uplne husi kuzi z toho. Od toho dne citim v prubehu dne porad, ale v noci mam klid. Ted uz mi ten nas klucik obcas hodi teda poradny kopanec a nejradsi ma mocovy mechyr 😀 manzelovi do ruky kopl az 21+2tt, vzdycky kdyz si chtel sahnout pred tim, Axel jakoby naschval prestal...
Já je začala cítit kolem toho 20t a od té doby je mi divne když se v bříšku zrovna dlouho nic neděje 😀
Od minuleho tydne citim pohyby na pupikem a to mi pripada hodne divne 😀 ale taky kdyz jim, tak toho nesnim moc a kolikrat se mi zda jakoby by mi spunt vzal zaludek a obratil ho s tim, ze teda tohle rozhodne jist nebudeme 😂
1. těhu 22. týden 🙂. Vtipné bylo, že když jsem byla na velkém screeningu tak se mě doktor ptal... "Cítíte pohyby?" ....a já "Ne!" ....a hned na to další den sem je začala cítit :D :D.
Tusim, ze v 18. tydnu. Rano jsem se probudila a bricho jsem mela vyboulene do boku. Polozila jsem si na nej dlan a byl citit. 😊
Já začla něco cítit už na začatku 16tt, ale přišlo mi to strašně brzo, tak jsem myslela že to určitě neni ono. No ale pak přesně 15+5 přišly zcela jasný kopanečky který cítil i manžel a bylo po pochybách. Doktorka mi říkala že mám placentu vzadu a jsem hodně hubená, tak že je to normální. Ale cítila jsem vždy jen večer vleže, teď (18tt) už cítim normálně celý den při běžných činnostech, jednou mě to i vzbudilo v noci. Myslim že jde hodně o to kde je placenta.
Ja je zacala citit ve 20tt, ale rovnou kopanecky, ze je citil i manzel do ruky. Jestli uz bylo neco predtim tak to nevim, treba jsem to jen nevnimala 😀
Já kopanečky v podbřišku 18tt 🙂
@aneta49 Uplně v klidu, já je začala cítit koncem 20tt. 😉
Mě načutává od 18 tt 😊 nejdřív mi nedošlo, že to jsou pohyby 😊 někdy je klid jindy se mele jak nudle v bandě nejvíc když v klidu sedím a nebo večer když ležím. Je to krásnej pocit vždy se usmívám jak měsíček na hnoji a tak nějak to lechtá 😊😇😁
Říká se, že kolem 20. týdne je to nejčastější, prvorodičky klidně i později.. což byl můj případ. Na začátku 21. týdne jsem byla už nervózní, že pořád nic, začal se vrtět až kolem 22. týdne, ale jen zlehka a to když jsem byla v klidu. Kolikrát se ale stalo, že jsem o něm nějaký den nevěděla vůbec. Teď ve 33. je to hyperaktivní čert, co se mele snad 24 hodin denně :D
Asi od konce 18. týdne, nejdříve to bylo takové nenápadné "klepání", teď už je to karate a třese se mi celé břicho 😀
Holky,děkuji,trochu jste mi uklidnily..🙂 jen trochu silim,protože kontrolu mám až za tyden a teď proste nevím,co se děje :-/ ale bříško se mi bouli stále víc a víc,tak snad jsme v pořádku 🙂
Preji všem,ať jste zdrave vy i vaše miminka ❤
Ach jo jak vypadá to boulení? 😀 břicho sice roste ale jinak se nic neděje,žádné boulení ani pohyby
@leniiid no že když třeba ležíš, tak to břicho je v určitém místě jakoby "vyboulené", t.j. má trochu nepravidelný tvar. Může to trvat chvilku a pak boule zmizí nebo se přesune jinam. Mně se to začalo dít až někdy koncem 2. trimestru, když už byl prcek větší a začal takto vystrkovat zadek a končetiny 😀
@leniiid Počkej, jak budeš pak vzpomínat na to, jaký to bylo, když bylo škvrně hodný.. Kolikrát někomu něco říkám a úplně se zaseknu, jakou mi dá ránu a čekám, až se trochu uklidní, abych mohla pokračovat 😅 Teda neříkám, že jsem si pohyby na začátku neužívala, ještě nedávno jsem byla nadšená, ale teď už má nějak moc síly a málo místa, což občas docela bolí, když se dobře trefí :D
U prvni dcery 21+ a ted u druhe uz 16+. A jsem teda silne postavy....
Ahoj. Poprvé jsem malou cítila na konci 17 týdne, až jsem se divila, že tak brzo a chvilku tomu nevěřila a myslela jsem, že mi blázní střeva. Ale střeva to nebyla. Nejdříve jen takové lehké bublinky, nebo jako když ti v bříšku puká popcorn 🙂 všude jsem četla, že je ucítím až kolem 20tt jako prvorodička. Teď vím, že je to velmi individuální. A vzhledem k tomu, že mám placentu uloženou na zadní straně, jsem celkem dost štíhlá( teď už moc ne, vypadám jako bych slupla celý meloun 😂) a do toho jsem bříško pořád hladila a na ten první pohyb čekala, to ani dyl přijít nemohlo. Tak se neboj a buď trpělivá, za chvilku si pohybů užiješ až až... Já už mám v bříšku minimálně jedno zemětřesení denně a je to nádherný, jak se ti pod dlaní kroutí celý miminko 😍, a občas to i hezky zabolí 😉 měj trpělivost
@leniiid Ahoj, ja cekam pate miminko a pohyby jsem ted citila od 22 tydne. Nejdriv jako praskani bublinek v pobrisku (da se to prirovnat k pohybum strev kdyz jsi zaplynovana), ted uz stoucha vic, hlavne do cipku a mocoveho mechyre. Neboj, az to prijde, poznas to.
Já začala cítít pohyby v 18. týdnu. Do tý doby jsem cítila lechtání a bublinky, ale v tom 18. týdnu už to byl pěknej kopaneček 🙂 Jinak nic si z toho nedělej, že ještě necítíš pohyby, jsem v 33. týdnu a kolikrát se mi vlní a poskakuje břicho a já ani nic necítím nebo jen lehce 🙂 Jindy zase ale úplně nadskočím bolestí, když mě nečekaně kopne do žeber nebo do močáku 😀 Neboj, však se dočkáš a dostatečně si to užiješ 😀
Ja jsem začala cítit pohyby kolem 20.týdne. Ted začínám 23.týden a cítím malou v průběhu celého dne a hlavně tedy když jdu spát. 🙂
Ahoj holky,tak nakonec nám začaly první mini kopanecky na konci 19.tydne 🙂 a teď už mame pravidelně intervaly🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
1.dcera 21tt, 2.dcera 22tt a nyní syn 22tt - asi jsem tak trochu exot 🙂 Věděla jsem, že jsou v pořádku jen díky UTZ. Nikdy jsem nebyla "hubená", sem tam špek 😂, takže děti měly hodně místa. I nyní ve 30tt o něm skoro nevím, je jako hádě a pořád spí, žádné kopance, bolení, ... Ono to příjde 😉