Ahoj jsem 14+1tt někde jsem četla že při druhém těhu jsou pohyby cítit dříve zkušenosti ?
V obou těhotenstvích asi od 24. týdne.
Už tak 13.-14.tt 🙂
18tt u obou
Spíš později, než dřív. Těšila jsem se, že to bude brzy a bylo to snad až nějak +/- 19. týden.
Kolem 18tt
Prvního syna jsem cítila brzy, cca 14tt, dceru o něco později, ale měla jsem placentu na přední straně.
Mnohem později, než se říká... (ve 20 tt ještě fakt ne. tak kolem 22 tt, myslím už jo...)
U první jsem pohyby cítila dřív než u druhého. U druhého tak kolem 20tt s jistotou.
Nemusí to být zdaleka tak, že při dalším těhotenství žena cítí pohyby dřív, rozhodně to negunguje tak, že čím víckrát žena porodila, tím dříve pohyby cítí. Velký vliv má uložení placenty i poloha a aktivita miminka, sama jsem nejdříve pohyby cítila ve 3. těhotenství a to od ukončeného 16.tt v klidu, v 19.tt už jsem pohyby cítila třeba i při tanci, prostě když jsem se nesoustředila na těhotenství, ale jinak to bylo až tak v tom 19.tt (cca o 1 - 2 týdny dřív než u 1.) u 6. mě překvapilo, že i když jsem zase jednou měla placentu vzadu (konečně), tak první pohyby nepřišly dříve jak např. u předchozích dvou těhotenství s placentou vpředu a mám za sebou i těhotenství, zrovna v pořadí 2., kdy jem pohyby zaznamenala o dost později než poprvé a musela se na jejich vnímání hoooodně soustředit, jinak jsem prostě pohyby 2. miminka nedokázala vnímat až do porodu, miminko bylo zády k placentě na přední stěně dělohy a ta placenta ho i celé kryla, placentu vpředu jsem měla 3*, ale další děti ji vdžy nějak přečuhovaly, takže pohyby šly cítit dobře..
Je normální, když ty pohyby prvně cítíš v 14. týdnu, ale taky je naprosto v pohodě, když to přijde až v 18. týdnu. 🙂 Vše je ok, je to individuální.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V prvním těhotenství s dvojcaty jsem kopance jako fakt kopance citila az po 30tt 🙂 Ted jsem podruhé těhotná a ve 23tt citim občas takové bublani, čemuž říkám pohyby mimca 😉 Taky ctu,jak to bude dříve a tak,ale asi to bude stejné jako s prvním tehu. V 15tt určitě ještě nic neucitis. Ja cetla že nejdříve po 20tt. A pak je otázka,kde je placenta. Jestli vpredu,tak o to vic ty pohyby budou znatelné až později.