Kdy jste během 1. těhotenství začaly pociťovat pohyby?

sandy2805
25. únor 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdy jste během prvního těhotenství začaly pociťovat pohyby? Já jsem ve 20 týdnu a zatím nic, tak mi leží brouk v hlavě, jestli je vše ok, i když to třeba můžu pocítit déle.. ale znáte to, strach je hrozná věc.

eldrag
25. únor 2016

@sandy2805 kolem 19 tydne, ale je to tak jemne ze to casto prehlidnes pokud se hodne hybes... taky zalezi na svalovine a tukovine... určitě jdes na ultrazvuk tak zjistis ze je vsechno OK.

sandy2805
autor
25. únor 2016

Tak mezi ty hubeňonké těhulky nepatřím, takže to může být zpožděné asi i tím, že mám silnější břicho... Jojo, ultrazvuk mě čeká příští týden.

magdadunajova
25. únor 2016

Ahoj, ja jsem zacela citit prvni pohyby tak nejak kolem 17 tydne, ale jen kdyz jsem lezela v posteli a vubec jsem se nehybala. A bylo to opravdu jemnoucke jako malinkej motyl 🙂

sandy2805
autor
25. únor 2016

@magdadunajova Malinkej motýl? Tak toho bych si asi vážně ani nevšimla. 😖

ma_jo
25. únor 2016

@sandy2805 Taky v tom hraje roli umístění placenty. Jestli máš placentu vepředu, tak pohyby tlumí a budeš je cítit později. Já jsem začala cítit pohyby docela brzo, ale v místě kde mám placentu (jakoby na pravém boku) je necítím ani teď ve 25 tt. Ono to příjde, neboj 😉

sandy2805
autor
25. únor 2016

@ma_jo Tak snad ano.. mám za sebou jeden potrat, tak jsem takový strašpytel

camillaq
25. únor 2016

tak já jsem začala cítit pohyby miminka až cca 24-25 tt, už před těhu, jsem měla břicho a placentu mám vepředu, takže ani teď to není z pohybama nic moc, nejvíc je cítím ráno nebo večer když ležím, ale je to jen sem tam nějaké šťouhnutí

sandy2805
autor
25. únor 2016

@camillaq Tak koukám, že je to opravdu různé a můžu být v klidu

barumat
25. únor 2016

Ono se jako úplný a nejobvyklejší standard uvádí 18.-20.tt u prvorodičky. To ovšem znamená, že v tomhle pásmu je cítí většina, ne, že to je pravidlo a jinak je to špatně. Jak tu uváděly holky, záleží třeba na umístění placenty, jak je miminko velké, kolik je kolem něj plodové vody, jak je miminko aktivní, jak je maminka baculatá, atp. Já cítila přesně uprostřed toho udávaného rozmezí, tj. v půlce 19.tt a nebyl to žádný motýlek, ani extra kopanec, prostě nezaměnitelné ťuknutí a pak jakoby překulení. Cítila jsem vleže na zádech poté, co jsem se asi čtvrt hodiny krčila ve stoje u počítače a konečně se natáhla. Pokud jsi v 20.tt tak bych neplašila, ono to určitě přijde 🙂 Ještě poradím, že miminka se více hýbou po sladkém, tak si zkus o víkendu dát k snídani palačinky nebo lívance a pak se natáhni a uvolni, a uvidíš, třeba přijde překvápko 🙂

ukeke
25. únor 2016

Ja jsem v 19tt,jsem taky oplacanejsi...a teprve vcera jsem citila prvni "kopnuti"...lezela jsem na brise,tak to tomu asi i pomohlo..jinak kdyz sedim,nebo tak...tak nic..

miskuli
25. únor 2016

Já jsem teď 21tt a pohyby cítím cca od 18tt. Ale kolikrát si říkám, jestli to nejsou jen střeva :D ono je to takhle za začátku dost matoucí. Abych byla klidnější, mám angelsound - doporučuji, uleví se ti 😉

jennas
28. únor 2016

Ja az ve 21tt...🙂

terivlk
28. únor 2016

Prvorodicky citi pohyby pozdeji.Ja osobne az nekdy po 22tt co si pamatuji(tenkrat jsem si rikala,ze se tech pohybu snad nedockam 🙂,ted u druheho jiz od 16tt coz jsem byla prekvapena.Zadny strach oni ty pohyby brzo prijdou 🙂

martinka8338
29. únor 2016

ahojky, já (oplácané postavy) začala cítit pohyby ve 23tt 😵

lamia
29. únor 2016

Já v prvním těhotenství 21.týden.

ammore1987
29. únor 2016

@sandy2805 neboj to přijde a až tě bude kopat do plic tak si budeš říkat ať raději spinká 😀 malou jsem cítila už v 17 týdnu.... 🙂

maggie4
29. únor 2016

já asi na přelomu 20.-21. týdne. Zezačátku jsem si nebyla jistá, v tom 21. týdnu už to bylo jasné.

andelka
29. únor 2016

Ve 20 tt. U druhého v 17tt.

autumn11
1. bře 2016

ja som začala cítiť pohyby tak okolo 21 až 22 tt. Najprv som si nebola istá, lebo to bolo len také bublinkovanie a potom sa to zosilňovalo.

nupta
4. bře 2016

Já jsem pohyb poprvé zaregistrovala v době, kdy jsem měla dovolenou - čili byla jsem v klidu a ráno jsem "dlouho vstávala". 😉 Nejprve jsem uvažovala, zda se mi tak hýbou střeva, ale ono je to přece jenom jiné. A měla jsem břicho maličko šišaté. 😲 🙂
Někde jsem četla, že pohyby jsou cítit, když je těhulka v klidu. Přes den - když něco děláme, chodíme... - se dítě spíše ukolébá a není moc aktivní. Pohyby jsou navíc jemné, takže možná jsi to jenom nezaregistrovala.

margaret88
5. bře 2016

Já jsem pohyby poprve cítila v 18 týdnu. Když jsem byla v klidu. Bylo to takový jakoby mi někdo cvrnkal zevnitř do břicha nebo ďobal.😀

zrzka11
15. bře 2016

Presne...ja tomu rikala,ze na me tuka,aby o sobe dal vedet 🙂 ..... Ted uz je to jiny kafe....at v klidu nebo pohybu...je to malej nerad...nekdy je to takova rana,ze az poskocim 😀 ...A kor kdyz musim mit tehotenskej pas,ten se mu fakt nelibi a kope a kope 🙂 ,ale aspon o nem vim....

adusqa
21. bře 2016

ja som citila uplne jemnucké pohyby cca v 17tt ( lahla som si vecer na chrbát a ruku položila na podbruško) a také silnejšie asi v 19 tt a čím dalej ich pocitujem silnejšie a silnejšie až je to viditelné volným okom na brušku 😀

rencajaskovska
8. dub 2016

Ja jsem citila prvni pohyby mezi 16 a 17 tydnem,take jen vecer v lehu a uplnem klidu, byl to pocit jako by mi v brise plavala rybicka

martinka8338
10. dub 2016

Ahojte může se pít Toma voda s příchutěmi?

martinka8338
10. dub 2016

Omyl pardon 🙂

konekokira
26. dub 2016

první pohyb jsem pocítila v 16tt, od 18tt už kope denně 🙂

sandy2805
autor
26. dub 2016

Děkuji všem za reakce, já asi až tak 22.-23. týden, nakonec 😀 Asi jsem je měla již dřív, ale pořád jsem si to něčím odvodila... hlavně, že už je cítím a jsem v klidu.
Teď už se deptám jen porodem 😀

zizibou
26. dub 2016

A jak se ty pocatecni pohyby poznaji? Jsem ted v 18tt a porad zkoumam, zda uz muzu zacit neco citit nebo. Vsichni se me na to ptaji, takze uz z toho asi blbnu. Vim, ze mam asi jeste cas...

saries
27. dub 2016

V prvním těhu cca od 19tt, sestra je tedka poprvé těhotná a až kolem 21tt ciítila pohyby a tedka já v druhém těhu cítím již od 16tt

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru