Ahoj, jsem strašně nedočkavá a zvědavá... Takže jsem se rozhodla zeptat vás už zkušenějších těhulek či maminek. Strašně mě zajímá kdy a jakym způsobem začnu cítit pohyby prcka. Jsem v 16tt nevím zda to je ještě brzo, ale kamarádka mi říkala, že právě okolo tohoto týdne pohyby začala vnímat. Já ale nic necítím ☹ spíše mam pocit jako by křeči či nepříjemného jakoby tahání. 😊 ☹😝
to je brzy pokud je to tvé první miminko. Počkej tak 14 dní ale na začátku to bude spíš lehtání a šimrání které pak přejde v pohyby. Nemusíš být nervózní. Já byla taky alergická na otázky ve 4. měsíci: A už cítíš pohyby??😉
Ano je to mé první mimčo.. 🙂 tak jsem přehnaně zvědava a nedočkava 😀 takze kazdy naznak ktery by mohl znamenat pohyb je prome signalizujici hold me tahani ... A polechtani je zrejmne velily rozdil...tak zase budu hezky cekat 😀 kdy to prijde.
@petule_e já pohyby cítila u prvního v 18tt a u druhýho mám placentu vepředu a pohyby že jsem si opravdu byla jistá že už až tak ve 22tt
Já u prvního měla placentu ve předu a cítila pohyby až okolo 26 tt. Fakt jsem ji měla blbě položenou. Ale v tom 26 tt to už byly pořádný kopance. Teď čekám druhé a cítím je asi od 17 tt - ale nejsem si úplně jistá jestli je to malá nebo střeva 😀
@tsafarikova me ma doktorka stale nerekla jak mam umistenou placentu, ani ze screeningu v 1. Trimestru.. To nemam uvedeno ve zprave .. Musim se na to na dalsi kontrole zeptat. 😊
@petule_e a zprávu od dr nemáš? mě taky nic neřekl ale přicvaknul mi do průkazky zprávu pokaždý když mám velký ultrazvuk a tam jsem to našla🙂
@tsafarikova no praveze nic.. 😔 mam tam vypsano co vsechno bylo zobrazeno.. Plice a tak dale, ale o placente ani zminka jak u me dr. Tak na screeningu.
Ja mela u dcerky placentu vepredu a citila jsem od 18+4 takove simrani zpocatku a pak takove jakoby bublani. Ted s dvojcaty mam placentu vzadu a od 18+3 citim uz klasicke kopani. A mam silnejsi postavu.
Mám vlastně ještě jednu otázku, kdy už je jasně zjistitelne pohlaví dítěte?? 😲
@petule_e někdy je vidět už na screeningu v prvním trimestru ale to je spíš odhad a ještě musí být mimčo opravdu dobře natočený , jinak okolo 20 tt
Já jsem pohyby cítila až kolem 24tt a pohlaví nám řekli na 2.screeningu.
@tsafarikova na prvnim screeningu to pan doktor videl, ale odmital nam to rict 😀 ze pry je to jen hruby odhad na posledni kontrole ve 14tt mi moje dr. rekla ze to vypada na kluka.. 😀 ale porad zadna jistota .. Tak snad uz na dalsi kontrole (19tt) pujde hezky videt.
Ja jsem prvni pohyby citila ve 20tt, ale to byli pekne znatelne stouchance, ktere citil i manzel. Manzelova sestra rikala, ze citila takovou bublinku uz v 16 tt 😳😳😳. To mi prijde jako pekna blbost. Ja takova senzibilni matka nejsem 😂😳😳. A co se tyce pohlavi, tak me doktorka rekla pohlavi okolo toho 16tt, ve 20tt mi to bylo potvrzeno.
@petule_e nám po kontrole okolo toho 20tt řekl že tam nebylo vidět úplně nejlíp ale že tam nic narostlýho vidět nebylo takže holka😂 za měsíc máme poslední utz tak doufám že slečně nic nenarostlo😂 jednu květnovou už mám a sice tu nemám mimi věci ale od velikosti 74 tu mam po dceři hromadu věcí aspoň bysme je využili😂😍
Prvé pohyby som cítila okolo 19-20tt, ale iba v kľude a keď som mala ruku priloženú na brušku. Boli to také drobné akoby vlnky, išli cítiť naozaj veľmi slabo. Väčšie pohyby a kopance, ktoré už nešlo s ničím pomýliť, prišli až v 22tt. 😉
Pohlavie nám doktorka povedala na kontrole okolo 16tt, na 2. screeningu ho potvrdili. 🙂
@tsafarikova Ackoli vim ze jde hlavne o zdraví miminka tak tiše závidim 😅 je to me prvni miminko a ja se strasne modlila za holcicku 😀 hold pani doktorka tvrdila ze je tam neco navíc 😖😀 tak drzim palce aby princezně nakonec neobjevili schovaneho pindu😂
20. a 21.tt
u nás toho schovaného pinďu objevili ve 38. tt když jsem se na to náhodou zeptala 😂 doma samozřejmě 70 % růžových věcí, aby taky ne 14 dní do porodu...
@swizz no tak doufám že toho se nedočkám😢navíc mi dělá radost že se tchyně plete ta jediná tvrdí že je to kluk😂protože kluka chce holčičky jí tak moc neberou😂 ostatní vsázejí na holku
@bikiki mě doktor říkal že pokud je tam jasně pindík tak už nezmizí ale že může být prázdný pytlík a pak chlapeček vypadá jako holčička😢
Všude jsem četla, že pohyby u prvního dítěte žena nejčastěji cítí mezi 18. a 20.tt. A za mě to trefili přesně, cítila jsem je přesně v půlce 19.tt. Jinak pokud si dáš palce k sobě, ukazováky taky, aby to vytvořilo takový, ehm, kosodélník 😀 tak to trošku zplošti a výsledný "obrazec" si přilož na podbřišek mezi stydkou kost a pupík. V tomhle rozmezí jsem poprvé cítila takové lehké ťukání, žádná motýlí křídla ani šimrání. Prostě ťuk ťuk, a převalení.
@swizz a i z toho důvodu si nenecháme říct pohlaví 🙂. Zaprvé je nám naprosto jedno co to bude, zadruhé nemám ráda, když je holčička od hlavy až k patě v růžovém oblečení s kytičkama a kanýrkama (a naopak kluk) a za třetí si chci výbavičku schovat i pro druhé dítko, takže se neutrální věci hodí ;). No a samozřejmě taky chci mít překvápko k porodu 🙂. Jen se teda v dnešní době hrozně špatně nakupuje, když chceš neutrální věci, zvlášť v některých obchodech mají sortiment rozdělený na holčičí a klučičí (třeba Tesco - tam i ponožky jsou růžové nebo modré 😀)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, záleží hodně na postavě, na uložení placenty, na množství plodovky a na tom, jestli čekáš první nebo další dítě. Každopádně v 16 tt si troufnu říct, že pohyby ještě skoro nikdo necítí. Já je začala cítit v 18 tt (1. dítě).