Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mě bude 22 v říjnu jsme v 19.Týdnu a termin máme 21.ledna 2018.
Otec dítěte je 17letý chlapec. Začal pracovat na HPP kdyz jsem otěhotněla. Rozešli jsme se, a on končí v práci s tim, že od 1.9. nastupuje opět do školy. Vim, že potom maji vyživovací povinnost jeho rodiče, kdyz on nebude mít z čeho platit. Ale chtějí testy otcovství. Jak tuhle situaci řešit? Jsem z toho nějaká špatná, nečekala jsem, že to dopadne nakonec takhle. ☹ Díky za každou radu.
@nita1984 takže čekat až porodím, a poté soudně dat testy otcovství a výživné?
myslím že ano, ale nejlepší bude, když se zeptáš právníka - třeba někoho známého co bude ochoten poradit bezplatně, nebo ještě pohledat podobné případy na internetu, jsou různé právní poradny online a tak. V nejhorším placená konzultace odborníkem na rodin.právo.
A neboj...to je život...dnes jsou chlapi takoví...bude líp
@veronikagg přesně tak. Pokud se nedohodnete mimosoudne, tak asi moc jiných možností není
@veronikagg Urcite je možnost poradit se na městských úřadech na odboru sociálních věcí, případně bývá na městských úřadech také bezplatný právník,ke kterému je potřeba se objednat...
@anitttaa děkuji. Budu se muset zeptat na úřadě no. 🙂 Mě spíše zajímalo, jestli tu někdo nemá nebo neřeší podobnou situaci.. Je to těžký a složitý... Dost mě to mrzí. Ale hold budu muset bojovat.
@veronikagg O výživné je možné žádat ještě před porodem dítěte na základě předběžného opatření, je také možné žádat o výživné přímo pro neprovdanou matku, viz třeba tady: http://www.pravnilinka.cz/soud-muze-urcit-vyziv...
Po narození miminka se určí otcovství, ale všechno by bylo nejlepší začát řešit na základě porady s právníkem, jak tu píší ostatní.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nechat udělat testy otcovství, případně zadat výživné soudně.