Jméno pro holčičku. S přítelem se nemůžeme shodnout. Měla jste to některá podobně?

miky124
27. zář 2019

Ahoj, jdu si pro radu. Absolutně se s přítelem nemůžeme dohodnout na jméně, fakt ani na jediném. Čekáme holčičku. Já bych hrozně chtěla Magdalénku, prostě je to moje vysněný jméno, ale přítel ne, že Magda je hnusný. Ani jiný jména která jsem řekla, že by se mi ještě líbila, tak žádné nechce. Měla jste to některá podobně? Jak to nakonec dopadlo?

martaskaaa
27. zář 2019

A co se líbí jemu?

gruyerre
27. zář 2019

@miky124 tak když se mu zdá Magda hnusný, ať jí říká Majda, Madlenka nebo Magdalenka. A jemu se nějaká jména líbí? Nebo se mu pouze všechna nelíbí?

ah1234
27. zář 2019

Vytlacte si zoznam vsetkych dievcenskych mien bezne dostupnych v CR, tajne obaja zakruzkujte tie, co sa vam pacia a viete si ich predstavit a niekde zhodu najdete 🙂
My sme nasli Richard a Helena totalne hned.. tie boli jedine na ktorych sme sa zhodli 😁

jirovapa
27. zář 2019

@miky124 u první dcery jsme se s chlapem domluvili okamžitě, ale teď u druhé to byl problém a do 35tt jsme se,, dohadovali,,. Ale nakonec chlap na to už neměl a kapituloval 😂. Držím palce, ať se domluvíte 😊👍🍀.

miky124
autor
27. zář 2019

No jemu se libi Dominika a pak taková jména jako Lilly, Jennifer... prostě ne česká.. a ja bych zas chtěla dát nějaký český... k příjmení Jirásková. Zkoušeli jsme procházet seznamy.. a spíš se nedohodneme no :(

dinushka00
27. zář 2019

Chlap a jeho rodina chtěli Patricii, to jsem zatrhla stejně jako Patru, Lenku, atd.. Moje vybraná jména byly
Eliška, Ester, Laura, Lily, Bianka, Sofie,.. Chlapvi se nelíbilo nic, ale stala jsem si za svým a říkám, pokud nesouhlasís s žádným tak to bude prostě Sofie a tečka.
Syna máme Sebastiana. Takže je to dvojka Sebastian a Sofie. Příjmení máme Kuchtík/Kuchtíková 😁 a sedí to.. Nakonec se mu to jmeno zacalo líbit. Malé jsem tak říkala uz jak byla v bříšku a jak jsem jmeno napsala do papírů, bylo hotovo.

dinushka00
27. zář 2019

Překlep *Petru,.. A jména co se už v rodině opakovaly jsem také nechtěla.. Jinak muj chlap je Patrik a proto si neumim představit, ze by byla i malá Patricie

ah1234
27. zář 2019

@dinushka00 ja si neviem predstavit chlapovi proste rozkazat ako sa bude volat jeho dieta. Preco by malo byt po mojom a nie po jeho ?

oveckaluky
27. zář 2019

Můj muž mi nechal volnou ruku u jména pro kluka (s Lucinkou souhlasil) , dal mi jen dvě podmínky - že se nebude jmenovat stejně jako on, a že v jeho jméně nebude R... no a mám doma dva Petry. 😂
Remcal, to je jasný... ani holkám se to moc nelíbilo, že by se jmenovali po nás. Ale když jsme věděli, že čekáme pár, a s našimi jmény a jako knihovnice jsem prostě nemohla jinak, to uznejte. 😉 Hlavně jsem chtěla k příjmení Matějka/Matějková hezká česká jména, aby i pasovala k sobě do dvojice... tak jsem jim tak už v bříšku nahlas říkala a doma si na to zvykli tak, že už si ani nepamatují, že protestovali. 😂

gruyerre
27. zář 2019

@ah1234 a co teda měla @dinushka00 dělat, když se na ničem neshodli? Nechat radši dítě bez jména a čekat, až mu jméno přidělí úřad?

ah1234
27. zář 2019

@gruyerre tak ja by som sa osobne prisposobila chlapovi 😂 ako povedat mu ze ked si nevyberie z mojho zoznami tak bude po mojom mi pride dost brutalne.

gruyerre
27. zář 2019

@ah1234 a proč ti přijde v pořádku, když se dá dítěti jméno, které se líbí pouze mužovi a ženě ne, a nepřijde ti správné, aby se dalo jméno, které se líbí pouze ženě?

dinushka00
27. zář 2019

@ah1234
Ony vybíral jmeno u kluka (prvniho syna) ja jsem. Neměla námitek, libilo se mi. Já mu dala na výběr ze jmen výše napsaných a nejvice se mu zamlouvalo jmeno Sofie i když měl furt něco proti, ze by se mu líbilo neco jineho, nidky ale prostě nepřišel s žádným pěkným jménem co by se líbilo i mně. Tak proto jsem prostě rychle nase rozhodování rozsekla, ze to tedy bude Sofie. On by chtel Patricii, ale jako kdyz mam doma chlapa Patrika, tak to ne, kdyby se jmenoval chlap jinak, tak bych možná uvažovala, ale v teto situaci jsem to zatrhla. 🙂

ah1234
27. zář 2019

@dinushka00 no jasne tak to chapem, ked vyberal pre chlapca, je fer aby si vybrala druhe 🙂

ah1234
27. zář 2019

@gruyerre preco tebe to pride opacne v poriadku a spravne, aby o tom rozhodla zena ?

gruyerre
27. zář 2019

@ah1234 tak to je takové zvláštní odpovídat na otázku otázkou, ale budiž 😁. Mě nepřijde v pořádku, že partneři neshodli na žádném jménu. Nenapsala jsem nikde, že se mi líbí to takhle udělat. Ptala jsem se tě, jak by se to tedy mělo vyřešit, když se ti výše napsané řešení, nezamlouvalo, myslela jsem, že máš nějaký dobrý nápad 🙂.

ah1234
27. zář 2019

@gruyerre no ako ja moc neverim tomu, ze dvaja ludia nenajdu ZIADNE meno na ktorom by sa zhodli. Casto je to potom uz len o tom, ze ani jedna strana nechce povolit. Napriklad tuto zakladatelka pise, ze je pre nu dolezite aby malo dieta "ceske meno" a jej priatelovi sa zase pacia same zahranicne mena, ale navrhol napriek tomu Dominika. S tym zakladatelka nesuhlasi. Ale trebars sa mu paci Lilly - tak co trebars Liliana ? To je pekne a znie to "cesky" - on by jej mohol hovori Lily a on Lilianka, co znie krasne a Liliana Jirásková znie tiez velmi pekne. Takych "kompromisov" je xy. Lenze ked uz sa zacne s tym, ze niekomu sa paci jedine meno a ziadne ine, tak samozrejme ze sa ziadny kompromis nenajde, to snad nie je mozne aby sa cloveku pacilo len jedno meno. Ked sa chce hladat preto aby sa nieco naslo a nie preto, aby dvaja ludia len trvali na svojom. Treba si urcit priority a povolit v niecom. U nas to boli tiez "boje" a az ked sme prestali bojovat ale realne sa zacali zamyslat nad tym, ktore meno si vieme predstavit, zeby mohlo byt ok na zaklade toho, co vieme ze sa paci aj partnerovi tak sme meno nasli - ja som v prvom kole absolutne nechcel Richarda lebo je to dost bezne meno na Slovensku v dnesnej dobe a nakoniec sme pri nom zostali a syn je Richard. Priatel zase vobec nechcel Helenu, ze vraj to znie jak stara babka a potom sme mali pre dievca nachystanu prave Helenu. Proste za zamyslim nad tym, co sa paci mne, co sa paci partnerovi a nieco spolu vyberieme. Ved kazde meno je pekne.

Ja osobne by som to spravila tak (samozrejme v pripade zeby chlap nevybral prve meno, ale ze jak my trebars sme chceli len jedno dieta), ze ak by priatel trval na mene jednom jedinom a ja by som s tym nesuhlasila napriklad pretoze chce Patriciu a on je Patrik a mne to vadi, alebo pretoze chce Esmeraldu a ja chcem ceske meno, tak by som mu povedala, ze toto nie, pretoze toto a toto, ale vies ze sa mi pacia klasickejsie mena, take a take (napriklad povedat - nemam moc rada mena s R, chcem aby to ladilo s priezviskom..), ale priorita je pre mna toto (je dobre mat max 1-2 priority), tak skus pohladat nejake take, co sa paci aj tebe a ty mi povedz, ake mena typovo sa pacia tebe a ja skusim pohladat tiez take nejake.

Podla mna je to o kompromise a ten sa najst vzdy da, ked sa chce, bohuzial castokrat sa nechce (napriklad ked si jedna strana postavi hlavu, ze trva na jednom jedinom mene) 🙂

hejluc
27. zář 2019

Prošla bych všemožné seznamy. Každý si vypíše jména, co se mu líbí. Třeba nějaké společné najdete. Pokud ne, vezmi chlapův seznam a vyber 3 jména, která ti prijdou snesitelná. To samé udělá chlap s tvým seznamem. No a pak rozhodne náhoda, jedno vylosujete.... Jen doporučuju myslet na to, že to dítě bude jednou dospělé, zkuste tím jménem volat na dospělého člověka 😉

3mama
27. zář 2019

@miky124 mám Dominiku a Lilianu a přijde mi to české až 😊take máme české příjmeni. 😊 Jennifer je hrozne ,to chápu že se vám nelíbí 😁 vezměte si oba papír a tužku, kalendář,a vypiste 10 jmen co se vám z něj líbí. A třeba se na nějakém shodnete 😉

miky124
autor
27. zář 2019

No Dominika se mi moc nelibi a navic ji chce dat pritelova sestra v budoucnu, takze uz jen proto ne... No Liliana by sla, ale to uz se zas nelibi pritelovi ☹ navrhovala jsem jeste jmena Diana, Anna, Marika, Laura... no proste nic neproslo, uz vubec nevim, zas nechci dat diteti jmeno, ktere mne se proste nelibi

manssake
27. zář 2019

My jsme se s chlapem taky nemohli shodnout na jmene pro holku, a tak jsme vzali kazdy kalendar a vypsali 10 jmen, která by sla... Pak jsme si vzájemně papírky prohodili a kazdy 5 vyskrtal a pak jsme koukli, co zbylo a jestli se něco shoduje... U jednoho jsme se sesli, ale vubec jsem z toho nebyla odvarena 😁 nakonec se teda stejně ukazalo, ze to bude kluk a tak jsme měli jasno 😁

ah1234
27. zář 2019

@miky124 j by som skusila este nadhodit tu Lilianu, moze ju volat Lily, len bude mat v rodnom liste Liliana. Isla by som touto cestou, ze je to kompromis. Ved dieta si moze volat jak chce a je jedno, co ma zapisane v RL. Ja som Andrea a moj otec ma vola Kevi :D
Alebo moj otec dal dve mena - jeho zena chcela Jakuba, on Dalibora, tak maju Dalibora Jakuba a su spoko vsetci

krista25
27. zář 2019

U nás doma jsme se hádali do konce 8 měsíce 😁on si stal pořád za tím že to bude Samuel, já jsem řekla že ne.. Hlavně se nechtěl dohodnout na kompromisu. Stejně mu nakonec nic jinyho nezbylo 😁máme doma Štěpána 😁

areh
27. zář 2019

My jsme se taky dlouho nemohli shodnout na jménu, později se rozhodnout. Hodně jsme řešili kdy bude mít svátek a jak ho budemd oslovovat. Napsali jsme si seznamy a postupně eliminovali. Řekla bych, že čím blíž k porodu, tím jsme polevovali ze svých požadavků. Nakonec jsme losovali ze 3 jmen. Syn se jmenuje po manželovi a to původně rozhodně nechtěl. Ale od začátku si nedokážeme představit, že by se jmenoval jinak 🙂

miky124
autor
27. zář 2019

No nakonec to skončí, že se bude jmenovat po mně, protože to je asi jediné jméno, na které jakž takž přistoupíme oba 😀 moc to nechci, ale zas asi lepší než aby se mi to jméno nelíbilo

ah1234
27. zář 2019

@miky124 a ako sa volas ? 🙂

miky124
autor
27. zář 2019

Marie

ninive211
27. zář 2019

K Marušce mi vždycky šla Anička, tak jestli ji máš ve vy éru, co jí zkusit protlačit? Anna Jirásková zní dobře. Jennifer je teda úlet, to si myslím, že snad spíš manžel vtipkuje a vážně to nemyslel

miky124
autor
27. zář 2019

@ninive211 Anna se mi líbí hodně no, zkusím to ještě, ale moc se na ní netváří ☹

waloiss
27. zář 2019

Taky jsme se nemohli shodnout na holčičce.. kluk byl jasný Sebastián.
Já chtěla Beátku, přítel Elišku... nakonec jsme vymysleli Klárku. A stejně čekáme Sebíka ☺ prostě vymyslet hold nějaké jiné no 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru