Zdravím!
Brzy se dozvíme pohlaví mimča a hned začneme s manželem řešit jméno. Chtěla bych si jich pár nachystat dopředu, ale vůbec nevím! První syn se jmenuje Daniel, takže bych chtěla nějaké jméno, které se k němu bude trochu hodit. Navíc to jméno musí být bez diakritiky a nejlépe bez r kvůli příjmení (manžel je cizinec). Poslední dobou se mi líbí Max a Benjamin, ale ještě to není ono. Poradíte mi?😁 Výběr je navíc stížený tím, že jsme oba učitelé a s některými jmény se nám občas pojí někteří žáci 😅 Děkuji za každý nápad!😆
Mně se líbí Denis, Viliam, Adam, Samuel, Michael.
Co Dominik
Alex
David
Oliver
Vincent
Viktor
Benedikt
Kilián
Jonatan/Jonathan. K Danielovi se hodí, není tam diakritika, ani R a je krásné.
Jinak hlasuji pro Jakuba😁
K Danielovi treba David nebo Teodor.
David nebo Alex 🙂
Nebo Sebastian?
Maxmilian, Ben, Tobias, Sebastian,Chris, Theo, Adam, Ted, Samuel,Jan, Filip.. 😁😊
Jmen je hodně.. Jen záleží jak to chcete, jestli jako české jméno a nebo takové co jde i do angličtiny 😁🤷 tam většinou to R.. Take je.. 😊
K Danielovi taky bez diakritiky by se mě osobně hodil Patrik, ikdyž je tam to r 😝 Pak ještě třeba bez R, Kamil, Klement, Herbert, Hynek nebo Vincenc/Vincent.
Jenom ne Jakub, to už je strašně ošuntělé jméno, které má snad každej ☹
@rosalindamelinda Nech si ošuntělá jména od cesty. Máme Jakuba a v širokém okolí je jen jeden další, už dospělý. Zato taková ta moderní, jakože originální jména se v okolí dost často opakují. A tím jak jsou výrazná, mnohem více to vynikne, když se sejdou dva jedinci stejného jména
@patypresdevaty 😀😅😂 Je to hrozné a ošuntělé jméno 😎
@rosalindamelinda Herbert je bez R? 😂😂
@lauriak Je dokonce se dvěma a moc pěkné 😉👏😂
Viktor, Adam, Jan, Filip 😊
Děkuji za návrhy! Dám to přečíst manželovi a snad něco vybere. Musí, protože dnes nám kluka potvrdili 😁
@rosalindamelinda My taky měli ve výběru Daniela a Patrika (a pak dlouho nic) 🙂 Takže máme Danielu a Patrika 😀
@lusyv95 Bez diakritiky je třeba Michal, Alex, Nikolas, Stefan, Tobias, Jan, Pavel... My hledali taky bez diakritiky, ale skoro všechna klučičí, co se mi líbila, měla R (a my máme R v příjmení) - Erik, Libor, Marek, Petr, Martin...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lusyv95 ahoj,my měli taky problém s R a máme Matouše ale nevím jestli si to sedne k Danielovi.Pro inspiraci