ahoj maminky,jaka ma byt vyska fundu ve 23 tydnu,mam jen 19 cm,podle tabulek se bojim ze je to malo,co to znamena ze mimi neroste,ve stredu jsem byla u doktora ale nic nerikal dekuji 🙂
@evcann no vzdycky to mereni metrem kam saha deloha ke stydke kosti,mam celkem 19 cm a podle tabulky by melo byt 21 cm,uz jsem z toho jelen a to mam dve deti
@natyhonzik tak u me to teda nikdo vůbec neřeší 🙂
@evcann jsem hrozna ja furt neco ctu a tahkle to vypada
@natyhonzik 😀 v klidu já jsem to samé vždycky něco čtu a pak se v tom vidím, ze to je určitě můj případ, začala jsem to dělat tak, ze nic nečtu a je to, udělej to stejně 🙂 a neboj všechno je určitě v poradku
@evcann dekuji je to taky muj vek 38 let,takze vetsi strach,tohle tehotenstvi mam snad uplne vse 🙂
@natyhonzik já měla první před 8 lety a taky je to znat, půlku věci jsem nevěděla a ani neřešila, teď je mi 35 a strach je daleko větší, patří to k tomu, ale jak říkám necti to a to jediné pomáhá, já to musela rezolutně udělat, protože do ty doby jsem se viděla ve všem. Bude to dobře, určitě 🙂
@evcann to jsem cela ja i chlap uz nadava,druhy tehu od 30 tt v nemocnici tak jsem uz jak blazen,prvni dite jsem neresila byla jsem mlada,a tetka jo to ty internety,jak rikam tetka tohle tehu mam snad vse,blbe od zacatku pak klid,ale vzdycky se neco najde,jak rika moje mamka jo holka nejsi nejmladsi 😀
@natyhonzik ma pravdu já první taky ukázkový a teď mám taky od zacatku něco, krvácení v 8tt pak ve 13tt skoro 14 dni, no nervy hruza, pak tehotenskou cukrovku, 3x denně pícham inzulin, teď vyšší tlak, velké otoky atd. To u prvního vůbec neznám, ale i tak vím, ze všechno bude v pořádku, určitě 🙂
@evcann ze zacatku pohotovost byla moje kamaradka,uz jsem si pripadala trapna. ale ja jinak nemohla,cukrovka me ceka v pondeli tak jsem zvedava,u me je nejvetsi strasak konizace,tu uz jsem tady taky resila,tetka me boli snad vse pichani na leve strane a zase nevim co to je a boleni spodku to ani nemluvim.Magnezium kdyz si vezmu trochu lepsi. Uz se Vam to blizi ju to zavidim hlavne at je vse v poradku ,ale bude,a co se vam v brisku schovava pokud to neni tajne? 🙂
@natyhonzik no já na zacatku spadla a i to krvácení, takže na pohotovosti jsem byla taky 🙂 ale co říkám do lepší zbytečně než pozdě. Nikdo z nich mi pak nic nedá. Porodu se taky bojím, mám prvního klestema, skrtil se, stehnu plno, mám zasito úplně všechno. Navíc jsem po umělém oplodnění, tak o to větší strach. Screeningy, ale dopadly perfektně tak to jsem klidnější. Já čekám druhého kluka. Co vy ? 🙂
@natyhonzik to bolení je normální, spousta ženských to tak ma, ale chápu, ze člověk se boji všeho, ale tohle k tomu patří, děloha se roztahuje a tlačí.
@evcann teda uzila jste si opravdu svoje,ale vse je v poradku coz je moc dulezity,za chvili vam to broucek vynahradi,take me vysly dobre vysledky na screeningu i krev tak uz jsem plodovku nepodstupovala,a co mame nevime 20 tyden otoceno takze mame smolika. mame dva kluky tak holka by byla super,ale hlavne at je vse v poradku. treti tehotenstvi nas zaskocilo uz jsme to necekali.
@evcann to boleni je spis pichani takze uz fakt nevim co to jako,slepak mam venku,a hlavne je to spis leva strana
@natyhonzik tak to jo to by se holcicka sikla, ale jak rikas, zadne klise, ale zdravi je nejdulezitejsi. Nechtelo se ukazat jo? tak to nam uz v 15tt a pak uz to jen potvrzovali 🙂. To pichani je fakt normalni, ja to mam treba nekdy na leve nekdy na prave strane, na leve vic, protoze tam mam nejak vajecnik a vejcovod blbe rostlej a jak to na to tlaci tak to taky tak boli. Na prave strane nevim co to je, ale mivala jsem to taky. Ted na konci uz ne. Ono kazdy obdobi ma neco, ale co jsou pohyby je to klidnejsi, ale musi se hybat, beda jak pul dne nic nedela, to uz plasim taky, proto jsem si koupila ten angelsoud 🙂
@evcann Dobre ráno,přesně tak je to stydlivák,mám hodně zkušeného dr,bývalý primář a nechtělo se ukázat, možná to bude i ultrazvukem přece jen jsme menší město a na lepší UZ bych musela Hradec Králové,uvidíme co řekne 30 týden,dnes je lepší levá strana tak uvidíme. A pohyby tak to jsme na tom stejně,sedim čekám a jakmile je pohyb hned jsem klidnější. Jsem zvědavá jaké jméno bude mít maličký,na modrém konikovi nejsem dlouho,a po dlouhé době děkuji za psaní někdy z toho člověku fakt hrabe jak nechodim o práce,jsem od 8 týdne doma
@natyhonzik ja taky kdyz se mi nezda nebo se chci uklidnit tak lezim a cekam az neco udela nebo do nej strkam :D. My budeme mit Jakuba, tatinek si to vybral, chtela jsem spis Lukase, ale je to jeho prvorozeny syn tak se tak tesi, ze jsem to nechala na nem 🙂. Ja proti Jakubovi nic nemam takze mi to neva, kdyby to bylo neco desneho tak by mel smulu :D. No doma je to hrozny, ja teda chodila dlouho do prace az do toho 30tt. Ja mam sice rizikove, ale zase mam dobrou praci. A doma je to prave sileny, porad se necim zamestnavam, protoze jinak bych taky furt vsechno resila.
Kubika jsme měli u druhého, první syn je Patrik nakonec byl druhy syn Adam a Tetka stále přemýšlíme já si mužů vybrat holku manžel kluka,chci moc Amalku tak uvidíme původně jsme měli Natalka a Honzík a zase je vše jinak. To jsem zvědavá co nakonec dáme,práci jsem měla náročnou tak jsem nemohla Hospic Anežky,snažili se mě hodně vyjít vstříc ale začátky byli těžký, dr nakonec řek doma i kvůli konizaci kterou jsem prodělala. Tetka se snažím zaměstnat přemýšlením jak zařídit bydlení protože ještě se budeme stěhovat, což si vůbec neumím představit
@natyhonzik tak stehovani nezavidim, to jsem se stehovali pred dvouma rokama a ted jsem jen delala takovy ten uklid kdy vse co vic jak rok nepouzivam vyhazuju a to mi uplne stacilo, uz se sotva ohnu 🙂. My meli taky holku Natalku. Ja to prave riskla s tou praci, ale jak rikam ja mela pohodu, ale pak uz to bylo tak narocne, ze jsem sla a vlastne i musela na materskou, jeste ted tam tak jednou za tyden jezdim. Zitra jdu do rizkove poradny do porodnice tak jsem zvedava co mi reknou.
@evcann bude muset manžel hodně pomoct, pak kamarádky no snad to nějak dopadne, musí když už máme tu hypotéku ach jo. Do práce chodim taky za holkama jsou skvělý ráda pokecam. Já zítra cukrovku tak jsem taky zvědavá,na zítra držím pěstí 🙂 tak chlapi jsem vyprovodila na kolo,a čeká mě příprava obědu ,to každodenní vaření to je taky něco
já měla ve 22+0tt 20 cm fundus, takže seš v pohodě a podle tabulek se neřiď, vše je tak jak má ;)
@natyhonzik a jak velke mas kluky? doufam, ze se stehujete alespon az bude lepsi pocasi a ne ty horka, my mame taky hypoteku, ale jsem rada, ze mame neco sveho. Budu drzet palce na curkovku, u me je to tim, ze pred tim nic a ted jo, ze pry vekem a tim, ze ji mame hodne v rodine, ale tak jsou horsi veci a doufam, ze po porodu odezni, kazdopadne bez ni je to lepsi. Dej mi vedet jak dopadnete 🙂
@evcann starší Patrik bude mít v listopadu 20 let, mladá bláznivá maminka ale vůbec nelituji, 🙂 z druhého vztahu máme Adámka bude mu v únoru 11 let,a Tetka překvapení. Starší syn má přítelkyní a tak nějak už chodí na návštěvu, Adam je šílený mazel i v tomto věku,od 30 TT jsem ležela v nemocnici narodil se 35 TT vše v pořádku,proto možná Tetka víc vše resim,a stěhování snad konec srpna už stihneme,i Tetka bydlime v rodinném u rodičů, ale chtěli jsme své,i ty děj vědět jak jsi dopadla budu na vás myslet 😉
@natyhonzik napsala jsem ti soukromou zpravu 🙂
2 cm odchylka nic neznamená. Důležitý je, že roste.
1 cm udělý odchylka měření, a pak - děloha roste skokově.
A spousta doktorů to dnes vůbec něměří, protože to neumí, nezná, hlavně, že pořád chtějí vyšetřovat vnitřně a dělat UTZ. 🙄
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@natyhonzik jako placenta ve fundu? Já ji nám taky a nikdo mi ji celou dobu neměril a nikdo nic neříkal ani doktorka a na sceeningach. Byla bych v klidu a neřešila to. Zbytečný stres 🙂.