Ahojky, jsem 27tt, pohyby cítím krásně každý den už od 20tt. Jen vždy když si chce sahnout přítel tak mimi odpočívá. Vždy třeba dvakrát čute a než stihnu říci ať si sahne tak je klid... Minule měl ruku na bříšku asi půl hodiny a nic, jakmile ji dal pryč tak mimi hned čutlo. Možná to zní šíleně, ale jak to udělat aby to cítil i taťka? Zkoušela jsem trochu třást a š´touchat, ale na taťku prostě trucuje 🙂)) nemáte nějaký trik? Díííky
My meli s manzelem to same. Naseho prcka to jakoby uklidnovalo a kolikrat ne kopal docela dost tak jsem ho prosila at ho jde uklidnit 😀 zni to blaznive ale my to tak meli
Nám říkala na předporodním kurzu, že to že před partnerem se dítě uklidní je úplně normální🙂 za prvé prý cítí změnu energií a za druhé taky to jak my mu řekneme, tak to slyší a dá pokoj...🙂 většina sme jí to odkývaly, že to tak máme🙂 naopak doporučila i to, že pak když nám nepůjde uklidnit ke spinkání, máme vyslat partnera, on položí ruku na hrudníček a je klid... (kééééž by to bylo tak jednoduchý🙂 )
🙂)))) Hi aaaaha, takže taťka si asi na kopání nesáhne 🙂)))
Také je mimi hodně aktivní dopoledne a večer, jenže dopoledne je přítel v práci a když mimi začne večer tak už většinou spí (mimi kope třeba až po 22h) někdy i odpoledne.... říkám mu, že to dělá schválně 😀
lumpík jeden mrňavej.
a díky za rakce
A jak casto ty pohyby citite? Ja velmi malo kdy jsem 24+4 ...ted jsem na testu na glukozu, vypila jsem tolik enrrgie a ani tuk, naposledy nekdy vcera a dnes rano jen takovy lehoucky kopanecek uplne dole
u nás většinou krásně kopala, když jsem se zezadu přitulila k manželovi před spaním - pravidelně se za chvilku začalo ozývat: "Heeej - ona mě kope do zad!" ale jinak bych se nebála - postupem času budeš ráda, že bude chvilku klid 😀 U nás ke konci, když "kopala", tak to bylo jak z Vetřelce - na jedné straně břicha vylezla ruka, na protější noha - to už jsem jen čekala, že se břicho rozpůlí a ven vyskočí Karkulka i s babičkou 😀
@rousse he tak to mě pobavilo 🙂.. tak jako mě by bylo líto kdyby to ani jednou necítil, pořád doufám, že se zadaří a mimi se umoudří a kopne i taťku 🙂 Jinak na to, že se mi bříško bude boulit se těším a doufám, že bude, kamarádka říkala, že se jí neboulilo vůbec...
@anniesfibis
Mno nějaký den je cítím pravidelně opravdu od rána do večera, večer nejvíce a nějaký den je mimi hodné a spinká a cítím ho třeba jen párkrát - můžete ho mít otočené tak, že nekopne přímo do stěny břišní. Někdy to cítím lehce a někdy mi uplně nadskočí břicho.
Nás prdola je čim dal víc akční. Na manžela ruku taky ale reaguje mirnym uklidněním, takže třeba před spaním super. 🙂 Ale on tam tak vyvádí, že to vidí i lidi, co sedi naproti mne v buse. 😀 Včera večer gestikulace na manžela, že malej zas ^jede^, břicho poskakovalo a najednou pohyb, jak kdyby mi pod kůží na břichu přeběhla mys. 😀 Jsme se smáli ještě za hodinu. Malýmu ale vadi, když je na nem neco (tablet) položenyho. To hned kope na protest. Když manžel leží jakoby mi částečně na prsu a na hraně bříška, tak ho malej dycky za chvíli poradne zkope, tak to zkuste. 😉
@brokovich tablet a pod. bych na bricho asi nedavala
Zkus vypít něco hodně studeného, třeba vodu s ledem. Mimi má tendence se od chladného žaludku odtáhnout a kope🙂
Me obvykle stačili si zbořit prst do břicha a naše mala citlivý a hned provedla protipohyb, smáli se tomu i v poradne při monitoru když potřebovali aby se hýbala, ostatním maminkám dávali čokoládu ze to prý funguje, tak nevím. ...
@anniesfibis tak on ten tablet neni tezky, a nekdy staci i moje ruka nebo knizka....myslim, ze v noci mu připravuju daleko krušnější chvilky v poloze brichobok 😀
@brokovich spis myslím skrz wifi a různé elektomagnetické vlnění...
Holky pokud chcete aby se vaše dítko hýbalo více než obvykle dejte si na břicho fonedoskop, naše mimi si sourozence kope jak chce a kdy chce a dokonce si s ním povídají a ono odpovídá kopancema, jen nás napadlo že si poslechneme srdíčko, malému se to nelíbí ani trošku tak reaguje obrovským vlněním břicha a špoulením dupky či nožiček, no náš malý je celkově nějak moc aktivní a mám dojem že snad pořád 🙂, až si řikám kde bere ten kilový drobeček tolik síly 😀
@jetynka pouzivam ultrazvuk a je ji to uplne jedno :D
@anniesfibis Jo takhle, tak to neřeším. Když bude tablet 10 cm od břicha, tak to asi "lepší" nebude. Teda nejsem na tohle odborník, ale myslím, že ne.
@anniesfibis 😀 ahaaa tak to nám nehrozí, já viděla malého na ultrazvuku před chvíli a mrskal sebou v jednom kuše.
A kdy zhruba se začne jakoby ,,vlnit" bříško?
Studenou vodu vyzkouším 😉
Ahoj jsem v 17,tydnu a nemam žadny pohyby a a m kd y je budu mit t
@ondicovaanna ja az od 22tt a do ted cca 30 tt velmi slabe
Aha mno ja uz se lekla ze neco neni v pořadku
@ondicovaanna
Já mimi pravidelně cítím od 21tt - každý den - z počátku to bylo jen ve večerních hodinách, nyní jsem 32tt a cítím ho i přes den 😉 Neboj, určitě je v pořádku 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Říká se sníst něco sladkého, není to stoprocentní ale mě to docela funguje. A ráno a večer když je nejaktivnější to odchytne u nás i tatínek🙂