Ahoj , kolik jste mely delozni cipek v nejakym 12-13tt?mam 2cm a zda se mi to sakra malo u maleho se mi zkracoval od 20tt a otviral a hrozil predcasny porod, dr delala jen palpacne pohmatem ultrazvukem ho nemerila pry, nekde jsem cetla ze ultrazvukem je vetsi nez pohmatem co je na tom pravdy? Reklanze je vse ok ze se ki zkraceny nezda ale ja se bojim, dekuji za uklidneni a nazory
@surikata131 ja se ji prave ptala u ultrazvuku ze co cipek jestli neni kratky ze u prvniho jsem mela problem a ona ze by musela udelat cervikometrii ale ze se ji pohmatem nezdal zkraceny ze se ji zdal v pohode normalni
@surikata131 v papiru mam napsane cipek tuhy uzavreny 2cm
Ja teda nechci strasit, nevim, co dr merila. Pohmatem asi nic moc. Ale 2cm ve 13tt je sakra malo!
@andrea2016 ale pohmatem, ultrazvukem nemerila, prej je to vse ok
@surikata131 samozřejmě že pohmatem se měří i délka.
Moje dr. meri cipek vaginalnim utz. Zjistila ve 26tt, ze meri sotva 18 mm a doporucila mi cerklaz, kterou do tydne v nemocnici udelali. I jsem ho mela rozevreny do tvaru V. Ted jsem 39tt, minuly tyden steh odstranili a my stale drzime 2v1.
Mne stanovi vzdycky cervix skore a k tomu meri cipek utz, rekla bych ze to je nejvic objektivni.
@kajunka01 Ahojky, dnes 26.11.2019 jsem 12+5, byla jsem vyzvednout tehot. Průkazku a mam uvedené cervix délka 1-1,5cm. Vyšetření dělané před 4dny, jen pohledem... Mudr čípek nemeril ani sondou ani pohmatem, jen kuknul očima. A teď otázka - jak se mám ti to řídit? Dle slivovice mudr je vse v pořádku (mám jen zvýšenou fc štítné žlázy, na endokrinologii jsem obj. Na úterý 3.12.za týden), takže bych i věřila, ze je vše ok. Narazila jsem ale na tuhle diskuzi a jsem ted drobet vystrasena... Kazdy den mě poboliva bříško, nic extrémního, prisuzuji to růstu a roztahovani... Ale co ten čipek?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pohmatem ho podle mě nemůže změřit, akorát pozná polohu a konzistenci, měří se UZ vaginální sondou...myslím, že jsem měla asi 4 cm