Ahojky.
V červenci čekáme po 12 letech miminko, syn má momentálně velký pokojíček sám pro sebe, cca 20m2
Přemýšleli jsme nad rozdělením sádrokartonem, ale on si to nepřeje. Teda myslím prozatím, stejně k tomu časem dojde.
Pokojíček má jedno středové okno, tzn. v úvahu připadá rozdělení pomocí nábytku, které by oběma klukům přineslo maximální soukromí.
Mohli byste mi prosím poslat nějaké typy nebo ještě líp fotky? Jsem zoufalá a bez nápadu.
Mimčo do pokojíčku samozřejmě nepůjde hned. Moc Vám děkuju P.
Podle mne by to chtělo dva pokojiky....ale já vyrůstala se dvěma bratmi v jednom pokoji a jsem tady.
přesně. zatím to neřešte. pokojíček tak min. do dvou let je úplně pasé řešit. a i pak. myslim si, že tak do školního věku prakticky dítě svůj pokojíček nepotřebuje a nevyžaduje. když ho má, proč ne. když ho nemá, nevadí to. stejně si hraje v blízkosti rodičů. ale to je celkem jedno. podstata je, že vůbec nevíte, cobude za rok. třeba vám to vyplyne úplně samo🙂 třeba starší odmítne dělit se s mrňousem o jeden pokoj a vyměníte ložnici s pokojíkem, přičemž starší bude sám a mladšímu budete oddělovat pokoj z velký ložnice... a nebo taky ne. bůhví🙂
@normalnimatka Rodiče taky potřebují své soukromí. Prvního syna jsme u sebe měli do pěti let a bylo to sakra těžký zvykaní na pokojíček... Nevidím důvod proč by děti nemohly být spolu. Samozřejmě že to nějakým způsobem vyplyne, ale primárně jsem prosila o fotky a nápady.
My mame 5 let rozdil a kdyby to v budoucnu nastalo-kluci chteli, chci rozdeleni pomoci posuvne steny ale mame 2 okna.
@bublais tak já si myslim, že je zcela přirozený na pár let to soukromí krapet nemít, když se staneš rodičem malýho dítěte🙂))
a nápady, no tak asi tam dáte nábytek, kterej máte, no.. .pokud nejde rozšířit okno, aby se z něj udělaly dvě okna pro dvě oddělený místnosti.
@bublais A chces dat miminko rovnou do pokojicku? Nebude kluka rusit? A tobe chybet? Ty jemu chybet? Ja bych ho nechala normalne loznici do dvou, tri let a pak by se videlo. Potrebujete soukromi pred miminkem, ktereho budes 3 x za noc kojit a rusit tim vlastne uplne vsechny cleny domacnosti? Ja bych z toho syna zatim vynechala. A az budou starsi kluk pred klukem moc soukromi nepotrebuje. Spis ze je to velky vekovy rozdil. Asi bych je do jednoho pokoje vubec nedavala.
Mám děti od sebe také 12let, teď má syn 14 a dcera bude mít 2 roky. V létě čekáme třetí. Dceru jsem teď teprv odstavila, takže jiný pokoj na spaní než náš doteď moc v úvahu nepřipadal. Kluk sice občas říká, že by chtěl holku k sobě, ale zatím by se zbytečně nevyspal. Ona fakt tak 3x za noc vstává. A on vstává v 6 ráno do školy. Možná to zkusíme o prázdninách až se narodí další. Ale jinak půjde kluk v 18ti (což bude holce 5 do své garsonky) a holka do jeho pokoje. Zatím by to stejně jinak řešit nešlo. A podobně sestřenice, ta musela dceři po narození dalšího odhlučnovat pokojík, protože starší chodila do školy jako zombie, úplně nevyspalá a zhoršila se ve všech předmětech. Má taky holky 12let od sebe a společně spaní dětí u ní taky jen tak nehrozí. Tak bych to nechala, ono se to samo vyvrbí. Holky výš nekritizují, jen jim asi taky přijde nesmysl udělat pokojík pro mladší a pak ho několik let nevyužívat. I dělení pokoje může pak vypadat jinak, syn třeba chce teď velké letiště a spát na něm i se ségrou.
@bublais Jinak konkretni napady. Resila bych to az situace nastane. Mam dojem, ze tvuj starsi syn ted ze sdilenim pokojicku s batoletem nadsen neni. A to bych videla jako zakladni problem. Za dva roky mu bude 14. Myslim, ze to bude jeste horsi 2 letak a 14ti lety pubertak. Samozrejme zalezi na jejich budoucim vztahu a jak a kdy budou oba chodit vstat a vstavat - aby se nerusili - to je asi zaklad. Bala bych se ale toho, ze starsi, ktery je fakt doted zvykly na svuj klid ( ktery navic ze zacatku ani nechtel - pises, ze byl do 5 ti u vas), tak by ted o nej v te asi nejkritictejsi dobe na pozadavek soukromi prisel. Neco jineho je, kdyz ti dva vyrustaji od malicka spolu. Ale i tak u pubertaku tohle byva, ze zacnou vyzadovat svuj prostor a je jim z toho sdileni pokoje doslova na nic. Slycham ti vsude kolem, myslim, ze to muze byt fakt tezke - notabene hlucici batole zatim s malym mozeckem - nevim no. Ted bych pockala a resila az to nastane. Chapu, ze zmena bydleni, pokud syn chce jit treba v 18ti na vejsku do jineho mesta nema fakt smyslu, ale nejaky rozumny kompromis, bych udelala. Ja ted cekam druhe - tez holcicku ( mladsi budou 4), rada bych deti tri. Mame 3kk. Tez me napadlo, co potom. A to detsky pokoj ma 30m2. Ale nema cenu to resit dopredu, dcera spi zatim se mnou, az se miminko narodi, zjistim, jestli dceru nebudi nebo ano a pak to budeme nejak resit - dle situace. Dcera zatim sama spat nechce, tak to nehrotim. Soukromi s manzelem mame pozehnane - on spi sam v nasi loznici. Zaklad je se dobre vyspat.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Přemýšlím, proč to tedy teď rešíte? Předpokládám, že na prcka budete mít postýlku, přebalovací pult, první rok krabici hraček. Postýlka asi v ložnici, nevím, zda se vám tam vleze i přebalovák, krabice s hračkami bývá obvykle tam, kde mimčo nejvíc pobývá - ve většině rodin obývák. Za ty zhruba 2 roky, kdy bude aktuální to řešit může být totiž situace úplně jiná, váš starší syn bude v pubertě a věřte mi, že to se názory velmi rychle změní (momentálně mám nejstaršího 14,5 roku a poslední rok je to opravdu mazec). Nevíte, jaké bude mít miminko povahu, potřeby, jak spolu budou vycházet. Zatím bych plány na společný pokojíček odložila a řešila to pak podle aktuální situace.