Hezký večer, už pár dní jsem mám nepříjemné pocity při močení. Tlačí mě podbřišek a pociťuji bolest. Byla jsem u praktického doktora a našel mi krev v moči. Mám prý zánět močových cest a tak mi nasadil antibiotika. Beru je už 2 den a zlepšení není. Hlavně mě bolí vchod do pochvy a cítím to i mimo močení. Může to být tím zánětem nebo neni možné že bych se třeba otvírala? Jak to poznám?. Jiné obtíže nemám. Pokud se to nezlepší půjdu v pondělí na gynekologii.
@ronja55 To, že se otvíráš nebo se ti zkracuje čípek ty nepoznáš - to se pozná až z ultrazvukovýho vyšetření a pohmatem u gynekologa. Myslím si, že to co popisuješ je spojeno s tím zánětem. Kdyby se Ti cokoliv nezdálo, tak jeď na pohotovost - tam se na tebe podívají a budeš vědět na čem jsi. Osobně musím říct, že já šla v 27 tt na pohotovost s troškou výtoku a tam mě přišli ultrazvukem na to, že mám extra krátký čípek a nálevku a z minutu na minutu jsem byla riziková a hospitalizovaná. A necítila jsem nic - celý den jsem normálně ještě fungovala, nosila syna v náručí, byla s ním na koupání, na kroužku, na hřišti.... Takže pocitově to fakt nepoznáš....
@ronja55 Po 2 dnech atb už by měla přijít úleva, vlastně to zabírá prakticky okamžitě, takže bych si nechala předepsat něco jiného (pokud je to možné)....
@rybamrazena já myslela 48-72h,
jako každá atb, zrovna s těžkou infekcí moč.cest bojuje muž a nemůže se (oba) dočkat zítřejšího poledne, kdy to bude 48h - snad ne až v neděli.
@rybamrazena No, prakticky okamžitě bych zrovna neřekla, ty 2-3 mi přijdou jako normální a nepříjemné pocity zrovna v těhotenství mohou přetrvávat i dle, i když ATB zabírají.
@rybamrazena Pak je otázkou, zda vůbec byla nutná...
@j.a.n.i Každé 2 minuty na wc? Myslím, že ano.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U gynekologa by Vam hned rekli, jestli se otvirate. To si ale nemyslim, to by Vam nejspis odesla prvne hlenova zatka. Bolesti bych prisuzivala opravdu zanetu. Zanety jsou hodne neprijemne.