Jak poznám, že se otvírám?

ronja55
9. čer 2017

Hezký večer, už pár dní jsem mám nepříjemné pocity při močení. Tlačí mě podbřišek a pociťuji bolest. Byla jsem u praktického doktora a našel mi krev v moči. Mám prý zánět močových cest a tak mi nasadil antibiotika. Beru je už 2 den a zlepšení není. Hlavně mě bolí vchod do pochvy a cítím to i mimo močení. Může to být tím zánětem nebo neni možné že bych se třeba otvírala? Jak to poznám?. Jiné obtíže nemám. Pokud se to nezlepší půjdu v pondělí na gynekologii.

jiriknatal
9. čer 2017

U gynekologa by Vam hned rekli, jestli se otvirate. To si ale nemyslim, to by Vam nejspis odesla prvne hlenova zatka. Bolesti bych prisuzivala opravdu zanetu. Zanety jsou hodne neprijemne.

lucinka58
9. čer 2017

@ronja55 To, že se otvíráš nebo se ti zkracuje čípek ty nepoznáš - to se pozná až z ultrazvukovýho vyšetření a pohmatem u gynekologa. Myslím si, že to co popisuješ je spojeno s tím zánětem. Kdyby se Ti cokoliv nezdálo, tak jeď na pohotovost - tam se na tebe podívají a budeš vědět na čem jsi. Osobně musím říct, že já šla v 27 tt na pohotovost s troškou výtoku a tam mě přišli ultrazvukem na to, že mám extra krátký čípek a nálevku a z minutu na minutu jsem byla riziková a hospitalizovaná. A necítila jsem nic - celý den jsem normálně ještě fungovala, nosila syna v náručí, byla s ním na koupání, na kroužku, na hřišti.... Takže pocitově to fakt nepoznáš....

j.a.n.i
9. čer 2017

@ronja55 Otvírání nepoznáš, nicméně přesně tyhle pocity co popisuješ jsem měla při zánětu močových cest.

rybamrazena
9. čer 2017

@ronja55 Po 2 dnech atb už by měla přijít úleva, vlastně to zabírá prakticky okamžitě, takže bych si nechala předepsat něco jiného (pokud je to možné)....

lv
9. čer 2017

@rybamrazena já myslela 48-72h,
jako každá atb, zrovna s těžkou infekcí moč.cest bojuje muž a nemůže se (oba) dočkat zítřejšího poledne, kdy to bude 48h - snad ne až v neděli.

j.a.n.i
9. čer 2017

@rybamrazena No, prakticky okamžitě bych zrovna neřekla, ty 2-3 mi přijdou jako normální a nepříjemné pocity zrovna v těhotenství mohou přetrvávat i dle, i když ATB zabírají.

rybamrazena
10. čer 2017

@lv @j.a.n.i Asi zatím nejsem vůči atb imunní - úleva přišla okamžitě po první tabletě (pokaždé). Nedovedu si představit 48hodinové peklo...

j.a.n.i
10. čer 2017

@rybamrazena Pak je otázkou, zda vůbec byla nutná...

rybamrazena
10. čer 2017

@j.a.n.i Každé 2 minuty na wc? Myslím, že ano.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru