Jak poznám tvrdnutí břicha?

slunicko1551
13. bře 2019

Zdravím 🙂 potřebovala bych poradit. Jsem v 18 tt a občas se mi stane, že z ničeho nic ucítím vždy na levé straně břicha (oblast pod pupíkem) docela silný tlak a na dotek je to místo tvrdé. Snad možná i lehce zešišatí. Při lehounkém prohmatnutí nepříjemné, mám pocit, jakobych si na něco tlačila. Prostě jakobych těsně pod kůži měla něco velkého a tvrdého. Po chvíli to "odplave" a břicho je opět měkké. Pokaždé mi to dělá jen na levé straně. Říkala jsem si, že to musí být buď miminko nebo snad plné střeva. Dělá mi to cca tak 2x-3x denně. Jak bych vlastně poznala to tvrdnutí? K doktorce jdu až za týden

petulejan
13. bře 2019

já mívám to samé,ne tak často,ale příznaky stejné. Myslím,že je to tvrdnutí břicha. Pomáhá mi hořčík,skus také nasadit,pokud už ti ho tedy doktor sám nedoporučil.

slunicko1551
autor
13. bře 2019

@petulejan A taky to máš v té chvíli na dotek takové citlivé až nepříjmné? doktorka to ještě neví, dělá mi to poslední týden, max dva. Tak to se raději zmíním, ať něco nepodcením.

petulejan
13. bře 2019

@slunicko1551 ano,skoro pocit jak kdyby se mi chtělo curat,takový tlak a tak po pár vteřinách to ustoupí.

jenny91
13. bře 2019

Já jsem si teda myslela, že je to spíš pohyb miminka... Takový tlak, pocit na čurání... Že jakoby miminko kope třeba do močáku. Ale možná mám na mysli něco jiného...

krasna_neznama86
13. bře 2019

Jj, to bude tvrdnuti... Mne kdyz bricho ztvrdlo, tak to bricho bylo sisaty a snad se tam prcek i rysoval...

petulejan
13. bře 2019

@jenny91 tlak a ztuhnuti v podbrisku,při pohybech tohle nemám,to většinou kope nebo dělá kotrmelce.

slunicko1551
autor
13. bře 2019

Děkuji všem za odpovědi! 🙂 mě to zatím do močáku netlačí, ale do levé strany břicha. Jakoby se mi smaovolně pohybovaly svaly na břiše a to rázem ztuhne. Myslela jsem,že to jsou střeva, ale teď jsem si lehla a zase. Tlak, břicho na boku tvrdé a podstatně větší než pravá půlka. Říkám si, že mimimko by takový tlak asi nevyvinulo, že by mi vystoupla půlka břicha. Na to je přeci ještě malé. Tak zítra zavolám doktorce. Děkuji, holky 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru