Čauky těhule, chci se zeptat jak jste se cítily nebo citíte v 19tt? Já si připadám jak pátrací balon po téměř každém jídle, občas se mi hůř dýchá, pobolívá podbřišek, unavená že bych usla za chůze, špatně se mi leží, žaludek mám až v krku, chodila bych furt cůrat, holka ušatá se mi pěkně v břiše vrtí a kope 😊😊 prej klidné těhotenství 😂 nálady se mi mění jak ponožky .. jednou jsem happy jak dva grepy jindy bych na všechny hulákala, během vteřiny se mi změní nálady i chutě, 😂😂 jooo užívám si to, fakt 😂 měla jste to taky některá? 😊
@bauskka Já se taky cítila v pohodě. Možná se moc pozoruješ...Chodíš do práce?
19 tt byl ještě pohodovej, pomalu žádný břicho, kopance byly jen aby se neřeklo navečer, nálada super. Teď je to jiný kafe :D Bude hůř.
V prvním těhotenství jsem nijak nepocitovala ze jsem v tom žádné chutě ani nálady a přibrala jsem dohromady 5kg a bříško měla hrozne malé...teď u druhého první tři měsíce nechutenství měla jsem šílený hlad ale neměla na nic chuť čokoládu bych do sebe házela po lopatach ale ovládám se a nahrazuji ovocem nálady ze bych v jednu chvíli sbalila kufry a odešla a všechny přitom poslala do hajz*u a druhy den bych nejraději celé vsi upekla dort!!teď už se jenom modlím abych nepribirala a už se.nezvetsovala protože už teď v 5 měsíci se cítím jak velryba :/
Jsem trosku citlivejsi clovek, to priznavam 😬 a mozna se i vic pozoruju. Nejak mi ale nezabiraji jine myslenky. Kdyz je mi zle tak to blbe nesu obecne. Vzdy me vykoleji nevolnost. A ano do prace zatim jeste chodim
@bauskka 19tt mám za sebou, ale furt je to to samé:D řekla bych každopádně, že se cítím daleko "hůř" než ty, ale pořád je to pro mně naprosto super, neberu to jako potíž ale jako přirozenou věc spojenou s těhotenstvím, myslela jsem si, že to bude daleko horší, takže jsem spokojená :D nijak mi to nevadí, v práci to nevnímám, na to není čas...a doma si prostě odfrknu, hodím kopýtka na stůl a odpočívám=) do práce dojíždím
denně 2 hodiny, od 10tt jsem zvracela 8-10x denně a furt mi bylo blivno...a doma jsem nebyla🙂 teď už je to naštěstí fajn, ačkoliv mám těch těhu "radostí" víc =)) jsi těhotná no, tak prostě nějaké změny jsou (a budou:D)...moc se sleduješ ;) smiř se s tím, že to tak je, podle toho co popisuješ máš vlastně naprosto klidné a krásné těhu, tak si to užívej👍
@bauskka mám to úplně stejně, jako popisuješ (jen krom těch pohybů mimča, ale jsem teprve v 18tt 🙂 )... blivno, nevolno, žaludek až v krku, 2 měsíce jsem žádné jídlo nesnědla s chutí, neustálá ospalost, atd. atd.... ale přiznám se, že už to ani nevnímám a zvykla jsem si na tyto příznaky jako přirozenou součást těhotenství.. 🙂 nečekám, že se to zlepší, naopak jsem připravená že tyhle fyzické neduhy budou jen a jen horší... ale užívám si to, těším se na všechno, co s sebou těhotenství přinese 🙂
@vanea jo jo neberu to jako překážu =) já naštěstí neblila a doufám, že nebudu =/ ale líbí se mi ty stavy, čekala jsem, že to bude horší nebo že nebud nic, ale jako prvorodička si to musím užít =D jsou to pro mě nové pocity a je to super. Občas mě to složí třeba na 2 hodinky na gauč bez hnutí a rozdýchávám nevolnost, ale jinak je to paráda =) mimino mě pěkně kope a já bych furt posílala něco k jídlu. Jakmile mi přestane být šoufl, jdu hned luxovat lednici. Jendou chci všechny uškrtit, a pak tu skáču jak pingpongovej míček a přítel na mě kouká jestli jsem v pořádku =D mímo se má asi dobře =) to až mu budu jednou vyprávět
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem se v obou těhotenstvích cítila úžasně a nejraději bych v tom stavu byla pořád 🙂. Nicméně co přišlo po porodu, to bych nikomu nepřála... Takže snad Ti to mimčo pak vynahradí 🙂.