Jak jsem do opravdy těhotná?

anati
22. únor 2019

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli se to někomu z vás stálo, a komu mám věřit,jsem těhotná podle menstruace v 15+6 a podle ultrazvuku v 17+3 tak co je pravdivé.🙄

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
Zobraz
sudylichozrout
22. únor 2019

@anati to je docela zapeklite, kdyby to bylo obracene, rekla bych, ze mas verit UTZ. Ale takhle to vypada spis na nepresne mereni, nebo na vetsi miminko. Nebo jsi otehotnela jeste pred tou MS a i jako uz tehotna jsi jednou menstruovala. To by skoro odpovidalo nejvic.

gruyerre
22. únor 2019

@anati správně by se to mělo počítat podle 1.screeningu,to je nejpřesnější, skutečne stáří neví přesně nikdo (leda maminka, pokud si hlídala ovulaci).

merope
22. únor 2019

Doktoři ti to budou počítat podle toho prvotrimestriálního UTZ. Mě to tak počítají i v IVF, kdy je početí jasně dané. Stejně berou UTZ.

leniczka23
22. únor 2019

Me vychazi podle ms ted 28+2 a.podle utz jsem 29+0..vsichni se ridi podle screeningu jen doktor furt podle ms..1.screening je nejpresnejsi co se tyka mereni.

slunicko1551
22. únor 2019

Tak teď jsem zmatená i já. Doteď jsem myslela, že nejdůležitější je termín podle ms. Přesně vím, kdy jsem byla oplodněná, protože do té doby jsme si dávali bedlivý pozor a otěhotněla jsem hned na první pokus. Pak zas dlouho nebyla příležitost. Takže jsem doteď brala týden tehu podle ms. Podle screeningu je ale mimi o týden starší (větší). Tak teď nevím, který termín je důležitější a jestli jsem teda v 15tt nebo 16tt 🤔

lnk84
22. únor 2019

@anati Počítá se to podle ultrazvuku ve 12 tt, teď jsem přišla z poradny v porodnici a měnili mi termín na ten co je z toho 12tt.

cinam
22. únor 2019

Ten rozdíl je docela velký a odpovídal by oplodnění někdy hodně z kraje cyklu. Nicméně bych věřila utz. Termín podle MS opravdu není nejdůležitější, každá přeci ovulujeme jindy, některá klidně hned po MS a některá klidně i 30. den cyklu a metoda výpočtu termínu porodu dle MS bere v úvahu ovulaci 14. den cyklu.

dzogobela
22. únor 2019

Ver utz 🙂 ja mam podle Ms 13.3., podle utz 16.3., a vim, ze dle utz to odpovida o ovulaci. I presto moje doktorka brala furt toho 13.3., protoze gynekologove casto, pokud neni rozdil v terminech vic nez 7 dni, berou ten podle Ms. No a dnes jsem byla poprve v porodnice a tam zase berou ten podle utz 😀 Ale minule tehu jsem mela velky rozdil a brali vzdy ten podle utz jako ten spravny.

merope
22. únor 2019

@dzogobela Pokud je rozdíl víc jak 7 dní, bere se ten podle UTZ. Aspoň tak mi to říkal doktor na prvním "velkém" UTZ, že pokud to je pod týden, tak termín neupravují. A stejně mi to v porodnici upravili. Ale opravdu to berou prostě podle UTZ, i když je ovulace a oplodnění přesně dané. Sama nerozumím proč, přijde mi, že v případě IVF je to mnohem přesnější brát podle embryotransferu a všeho kolem, ale prostě to počítají takto. Každopádně důležité to je v podstatě jen kvůli případnému vyvolávání a to já moc neřeším, protože u mě se stejně bude asi vyvolávat podle aktuálního tlaku, otoků a velikosti dítěte.

kos_atka
13. bře 2019

@leniczka23 mám to stejně,doktorka jede stále dle MS Oni si to pak přeberou v porodnici Ale jak je rozdíl do týdne,gynekologové to moc neřeší Nad týden se to jen sleduje,ale pokud je dle utz starší,je to ok,horsi by byl opak

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru