Hyperechogenní střevní kličky, máte zkušenost?

nikoletaszerdi
13. led 2017

Maminky, jsem 20 tt a při screening se u miminka objevily hyperechodenni strevni klíčky, paní doktorka mi řekla, že si nemam dělat starosti, že se to mohlo objevit z důvodu, že jsem hubena. Mate s tim nektera zkušenosti? Za týden jdu na podrobnější vyšetření, kde se na to paní doktorka podiva prostřednictvím Utz, jednalo by se o tzv. nemoc slaných deti. Mate tedy nektera z vás tuto nepříjemnou zkušenost, že se Vam to objevilo u miminka z důvodu, že jste hubena? Mám šílene obavy a čekání na další vyšetření je nekonečne.

ajvee
13. led 2017

Měli jsme stejný problém. Jako důvod říkali, že se miminko mohlo nějak nalokat krve a ta tam právě na utz svítí (předtím jsem trochu krvácela), ale taky strašili cystickou fibrozou. Brali mi krev na genetiku - ten měsíc čekání byl hrozný, pak jsme šli i na další utz. Ale nakonec se nic nepotvrdilo a máme zdravou holčičku.
Doktorka říkala, že to viděla už mnohokrát za x let (nepamatuju si kolik), ale že se to potvrdilo jen ve dvou případech.
Budu držet palce!

nikoletaszerdi
autor
13. led 2017

Děkuji za povzbuzení, ja nějak nekrvacela. Každopádně na krev mě ještě neposlali, jdu na ten podrobnější UT a tam mi řeknou, co dál, zda mám jít i na odběr plodovky. Každopádně je mi hrozne, už ať to mam za sebou. Ještě jednou Vam dekuji za odpověď a podporu 🙂

ajvee
13. led 2017

Určitě to bude dobré ;) já tenkrát projela diskuze, kde se dalo, ale chytřejší jsem nebyla - stejně jsem musela počkat na výsledek.
Každopádně na plodovku mě vůbec nehnali, byl to test z krve, zda jsem přenašečem genu CF, pokud by se to potvrdilo, brali by krev i manželovi.
Tak možná by to bylo šetrnější než ta plodovka.

nikoletaszerdi
autor
13. led 2017

To každopádně, také se mi nějak na odběr plodovky nechce. Pokud se mohu jestě zeptat, po jake době, od "zpozorovani" vás poslali na krev?

ajvee
13. led 2017

Krev mi brali hned ten den a na nový utz objednali za měsíc.
Výsledky měli poslat k mé dr., ale až do toho utz nic nepřišlo. Mezitím jsem ještě měla u své doktorky kontrolu (asi po týdnu), ale ta už kličky neviděla.

nikoletaszerdi
autor
13. led 2017

Aha, jelikož Já jdu na podrobnější UT az po dvou týdnech od "zjištění" ale mezitím mam normální prohlídku u svého gynekologa. Tak možná jak.mu dam papír z vyšetření, tak mi vezme hned krev.

pethulak
26. kvě 2017

Ahoj holky,
Chtela jsem se zeptat jestli mate nejake novinky?
Dnes nam taky rekli mirne hyp.klicky.Na plodovku se nam nechce.
Poradite jak to dopadlo u vas?
Dekuju.

nikoletaszerdi
autor
27. kvě 2017

Dobrý večer 🙂 vše pokračovalo tak, že jsem chodila na pravidelne kontroly na Utz a poslali nás s přítelem na genetiku, kde nám dělali testy na nemoc cysticke fibrózy. Výsledky dopadli tak, že u pritele se nic nenaslo, ale Já mám v genech vlohy CF. Vzhledem k tomu, že mám jen ja v sobe CF, tak riziko pro tuto nemoc je minimální 0,26 %. Kdyby to mel i přitel, tak by se nemoc "potvrdila". Každopádně na dalším UTZ, jak už byla malinka větší nám bylo řečeno, že kdyby se na mě divala paní doktorka v tu chvíli a o nálezu nevěděla že by ani nic nenašla. Přes to vše mi bylo doporučeno rodit ve Fakultní nemocnici ( z důvodu, že by mela malička třeba "jenom zužene střívka", tak ať se na ni hned podivaji specialiste. Před tím genetickym vyšetřením nám ale bylo řečeno, že každý 25 člověk má v sobe tyto vlohy a ze je minimální sance, že by se tito dva lidé sesli (i když se to objevuje) Každopádně Vam mohu říct, ať jste v klidu a nemáte obavy, vše dobře dopadne. Malička už bude kazdym dnem na světe a verim, že vše bude v pořádku. Jo a na odběru plodovky jsem nebyla, nebylo to potřeba ☺

pethulak
29. kvě 2017

Moc dekuji za info a povzbuzeni.Jdeme zatim na krev a plodovku odmitneme.
Urcite se ozvu jak se to vyviji dal.

nikoletaszerdi
autor
30. kvě 2017

@pethulak dejte vědět, budu Vam držet palečky, verim, že to dobře dopadne ☺

pethulak
19. čer 2017

Tak hlasim, ze vse dopadlo dobre. Ani jeden nejsme nositeli CF a i ultrazvuk byl pak normalni 🙂 Takze u nas vse v poradku.

nikoletaszerdi
autor
13. črc 2017

@pethulak Tak to jsem za Vas moc ráda ☺ ja už mám maličkou na světe a také v naprostém pořádku a uplne zdrava 😍

jythka
21. srp 2017

Zdravím. Dnes mi oznámili to samé. Hned odběry krve a plodovku. Tu jsem však prozatím odmítla. Paní doktorka mi nebyla schopna vysvětlit co to znamená, tak jsem byla úplně na nervy.
Nevíte jak dlouho se na výsledky krve čeká??

pethulak
21. srp 2017

Je to vazne postaveny na hlavu, jak nas vsechny strasi. U nas uz nelikaty UZ v poradku takze by byl odber plodovky uplne zbytecny. Prijde mi, ze proste chteji sbirat data.

Vysledky z krve trvaly asi 10dni, ale to by ti mela rict dr. Jinak nam rekli, ze to muze byt indikace na cistickou fibrozu, chromozonalni odchylky a infekce. Ty chromozonalni odchylky umi jen z te plodovky anebo nejaky drahym testem z krve z Ciny.

Jythka - a mate tam jeste jine markety nez ty strivka?

jythka
21. srp 2017

Jen ty střivka.
Plus malý má dvě cysty v mozku asi.
A mám hematom na placente 55,7x25,6mm. No hrůza prostě.
Doktorka nebyla schopna mi nic říct, co a jak, jen se tam ohanela viry a fibrozou a nevím čím. No byla jsem z toho úplně špatná. Přitom na prvním sceeningu nám vyšly výsledky vysoce negativní

pethulak
22. srp 2017

Taky jsme meli jen ty strivka a na tu plodovku jsme nesli. Na dalsich UZ uz bylo vse v normalu. Myslim, ze kazdy ten plod ma na zacatku urcite anomalie nez si to sedne...

Ta plodovka je jistota na downika. Jestli vis, ze bys to nedala, tak si ten odber nech udelat a budes mit jistotu ze tam odchylky nema. Pripadne do 25tydne lze prerusit legalne z lekarskeho hlediska. Pak uz ne. My verili (a stale verime) ze to bude v pohode.

Z krve ti vylouci jen ty viry (infekce) a CF.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru