Ahoj holky,jsem 27+0 a dnes mi na kontrole Dr oznámil, že malý naléhá hlavičkou na vchod, už minule mě říkal, že je dost dole,dnes už mi to napsal do papírů,abych pak nemohla říct, že mi to neříkal.Jinak je vše zavřené,placenta ok...ale i tak mám mít klid na lůžku, jenže s dvouletým synem to úplně není možné na 100% . Je tu někdo kdo to měl podobně a vše vydrželo? Ještě říkal, že mám dost povolenou tu sponu stydké kosti... Vím,jsme každá jiná,ale ráda bych aspoň trochu věděla víc. Děkuji
@martulka88 babička hlídá jak to jde, vidí, že teď je to fakt náročnější,ale nemůže vždy no... druhá je po operaci kolene takže tam jsem bez šance...no snad to bude vše dobré a vydržím dlouho.Mrzi mě tvá ztráta,my přišli o první holčičku,ale kvuli VVV.Tak teď bych nerada neco zanedbala. Jinak Dekuji😊😊
Měla jsem syna hodně dole celé těhotenství. Běhala jsem za dvouleťákem a rodila jsem 40+0. Spíš mi to bylo nepříjemný při pohybu, jak mě tlačil. Ale nikdo mi klid nedoporučoval.
Mela jsem maleho taky hodne dlouho dole, myslim, ze tak cca od 30tt a rodila jsem 38+5. Zadny klid na luzku mi nikdo nedoporucoval, hodne jsem chodila. Kdyz jsem trenovala s aniballem, byla to vylozene pretlacovana 🤣 Nekdy jsem si rikala, ze kychnu a asi si placnem. Dr v tom nevidela problem, rikala, ze porod bude aspon rychlejsi.
Ja uz tak mam maleho od druhe genetiky do ted 33tt, nikdo me zadny klid nedoporucil, a to se uz nemuzu ohnout, nic, boli to, kontrola az za mesic. Bricho tvrdne, dneska dokonce i trochu krve na papire. Takze doufam, ze vydrzime taky co nejdyl.
@maxulekapcule aha,no tak hlavně ať ještě malý vydrží 🍀🍀🍀
@vaseli16 to doufam, ja ho tam mam i nejak spatne poskladanyho, jako by byl permanentne ve sklapovacce
Ja mela asi od 36.tt, ze hlavička naleha těsně na vchod, no a jeste jsem prenasela do 41.tt,kdy mi porod vyvolavali. Preindukce u me nezabrala, v pulce jsem ji odmitla ve 40.tt a pak sla na vyvolavany porod ve 41.tt, ktery stejne skoncil cisarem, jelikoz jsem byla po 8h kontrakci otevrena jen pro prst. Malé se prostě ven nechtělo 😆
Malá mi naléhala na porodní cesty od 22tt. Dostala jsem Utrogestan. V 31tt cipek 31mm a rodila jsem 6 dní před termínem a to jsem lítala za 2l. Odpocivej co půjde 🍀
@vaseli16 Měla jsem to v úplně stejném týdnu. Po kontrole jsem letěla na vlak a jela na prodloužený víkend do Prahy, kde jsme nonstop chodili, s pauzami opatrně tedy. Do práce jsem chodila, většinu času jsem seděla a neměla jsem ji náročnou. No a ke konci těhotenství se to srovnalo, ještě říkal, že bychom to už potřebovali jak to bylo v 27tt. Dal mi tehdy na to magnesium.
@vaseli16 Já měla miminko hodně dole už asi od 20 tt a pak celou dobu. Ale nikdo to neřešil, vždy to jen lékařka na kontrole okomentovala, že je hrozně nízko. Miminko ani nešlo změřit, protože hlavička byla nacpaná úplně dole v pánvi. Celé břicho jsem měla kleslé celé těhotenství. Porod přesně na termín. A rozhodně jsem se nijak nešetřila... Co jsem si tak o tom zjišťovala, tak to tak prostě někdy je, pokud nejsou jiné náznaky, že by něco mělo být v nepořádku, tak bych to neřešila.
Mně syn naléhal hlavičkou sice cca od 36.tt, ale stejně mi porod nakonec museli vyvolat 😅
Ja mela maleho taky dole, pry predcasny porod. Tyden v nemocnici. Magnesko. Otevrena uz od 28tt na jeden prst. Poslicky jsem taky mela uz. Nu rodila jsem vyvolavane devet dni po terminu.
@vaseli16 no hele ja se snazila všemožně to vyvolat, porad rychle chuze, ruzne caje atd.. A proste nic, ani horka sprcha, nic... Proste se to nehlo a to furt doktor, kdyz vam praskne voda, řekněte nebo kontrakce.. No a nic proste... 41.tt a slo se na vyvolavani a i to me neotevrelo...
Tak dobrý,tak to byla asi jen pojistka pro doktora kdyby náhodou.Moc děkuji za vaše zkušenosti 🙂
Mě moje osobni porodní asistentka miminko vzdy hmatem posunula nahoru a pak jsem musela brisko podvazovat šátkem.vydržela jsem tak do 37+0.odkud jste,muzu doporučit severní Moravu a zlin.tam jsou PA,které to umi.Nebo Vám muzu dat kontakt,ať Vám doporučí nekoho u Vás,kdo Vám miminko posune nahoru a ukáže,jak vázat šátek.
@vaseli16 ahoj, mám to podobně. Od 27tt hlavičkou dolů, naléhá na vchod, hodně zastrčený v pánvi. V tom týdnu jsem měla i zkrácený čípek (ale tvrdý a zavřený), na kontrole ve 30tt se čípek nezkrátil vůbec, stav beze změny. Doporučen klidový režim (a žádný sex), tak jsem zvolnila, ale určitě to není o celodenním ležení. Spíš se snažím dávat si pauzy během dne a odpočívat. Kontrola ve 33tt taky stav beze změny. Teď jsem 34tt a doufám, že co nejdéle vydržíme. Mě to ve 27tt taky dost vyděsilo, ale o dalších 7 týdnu dál a vše je vlastně na stejno 🤷♀️. Držím palce, ať se tam těm našim miminkám líbí co nejdéle 🍀🍀🍀.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já chápu, že je to určitě s prckem těžké, ale pokud můžeš využít babičky, využij jejich možnost. Nebo pomoc od někoho z okolí. Jde o to, aby jsi zbytečně nezačala třeba dříve rodit. Tím, že jsme o syna přišli, tak se dívám na rizika v těhotenství už jinak. Držím pěsti, aby bylo vše v pořádku 🍀