Hladovění v těhotenství, aneb proč nemůžu jíst normálně?

colby
28. lis 2017

Ahoj holky, prosím o radu, jsem v 18.tt a nemůžu do sebe dostat jidlo. Rano si dam pulku rohliku, odpoledne 4 naberacky polevky a po tech je mi pekne zle, jako kdyz se prejim a chce se mi zvracet. Jim ovoce a zeleninu snazim se jist i zdrave ale prcek me vubec nenecha najist. Malokdy ma svetle chvilky. Do toho uz 2. Mesice nemuzu v noci spat. Mate nektera podobne zkusenosti?

syrinxka
28. lis 2017

Momentálně sice ne, ale když jsem čekala malou bylo mi permanentně špatně. Když jsem se najedla bylo mi zle, když jsem nejedla bylo mi zle o něco méně ale pořád zle. Tak jsem taky nevěděla co s tím. Ale přetrpěla jsem to do fáze, kdy mě navíc i v noci strašně pálela žáha, takže to že je mi blbě už jsem tolik nevnímala a snažila se řešit tohle ať se aspoň vyspím, ale taky bezúspěšně. Vysvobození nastalo až s porodem. Nicméně nejste v tom sama, mě tyhle nevolnosti začaly až někdy kolem 4.měsíce, do té doby celkem klid 🙂 Držím pěsti ať se to zlepší a přijdete na to jaké jídlo vyhovuje vašemu prckovi nejlíp. Já tohle štěstí neměla 🙂

bonulinka
28. lis 2017

Zkuste jíst častěji ( po 2-3 h ) a menší porce. 4 naběračky polévky je dost a zbytečně se žaludek moc roztáhne. Ovoce a zeleninu můžu jen dušenou, syrová mě tlačí v žaludku.

colby
autor
28. lis 2017

@syrinxka dekuju, snad se nam to podari 🙂 ja mela take klid do konce tretiho mesice, ale ted je to strasny 🙂

colby
autor
28. lis 2017

@bonulinka snazim se jist male porce 🙂 ale bojujeme s tim, ze ja bych snedla co vidim a malymu se to moc nezda 🙂

robin92
28. lis 2017

@colby Asi bych zkusila jist po mensich porcich a casteji, Kdyz rano zvladnes jen pulku rohliku a pak si dat 4 naberacky polevky, tak to by mi bylo asi spatne taky. Co treba zkusit nejaky jogurtovy napoj co te zasyti nebo nejake ovocne nebo zeleninove koktejly?

syrinxka
28. lis 2017

@colby to co popisujete byl úplně můj případ, malé porce mi teda taky nepomáhaly ale za pokus to určitě stojí 🙂 kdybyste na něco přišla co funguje klidně pak pisněte zprávu. Plánujeme druhé dítko a jestli mi bude bývat taky tak blbě tak uvítám určitě typ 🙂

colby
autor
28. lis 2017

@syrinxka ja kdyz uz nevim kudy kam, tak si dam suchy rohlik a pepsi, hrozny reseni ale pomaha. Uz jsem zkousela i matovy caj ale nic, kdyz nechce, nechce :(

23363
28. lis 2017

To asi nepřebijete... nedělejte si starosti, tělo i mimčo si řeknou, co potřebují... já jsem zvládala jen polévky ze sáčku (ty co se jen zalijou), větší hnus neznám, a pomerančovou Dobrou vodu... později ananas a Toffife... ;) vyvážená strava nastávající matky... jezte to, na co máte chuť...

ssandy
28. lis 2017

Neporadim, ale rada koumnu, co radi ostatni. V prvnim tehotentvi mi bylo zle tak do 6mesice,ted jsem 10.tyden a zase bojuji. Dopoledne to docela jde, od 11hruza, pred spanim peklo. At jim pravidelne a zkousela jsem i cipky na nevolnost, homeopatika, nic nepomaha. Tedy ma to jedinou vyhodu, z porodnice jsem se vratila s puvodni vahou. 🙂

colby
autor
29. lis 2017

@23363 Tak to jsem ,,ráda" že máte podobné zkušenosti, já už jsem z toho opravdu vykolejená. Nejhorší je, už se mi mění i stavy když někde jsem. Musím mít u sebe vždy pití, jinak mám paniku, že umřu žízní a když jsem v obchoďáku tak musím vidět okna a nebo vchod, protože zas mám strach, že dojde vzduch .... zdá se, že mi z toho lehce hrabe. Nicméně budu tedy dál pokračovat na svém ovoci a rohlíkách :D

colby
autor
29. lis 2017

@ssandy mě je ráno fajn ale chci aspoň něco sníst, tak si dám rohlík nebo ovoce po třech kousnutích se mi udělá nevolno. Takže přichází na řadu čaj, někdy snídám i hodinu. Další jídlo si dám až tak ve dvě hodiny, teda jídlo, třeba banán. v prosinci jdu na kontrolu tak jsem zvědavá, jak se nám povede 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru