Ahoj holky, prosím o radu, jsem v 18.tt a nemůžu do sebe dostat jidlo. Rano si dam pulku rohliku, odpoledne 4 naberacky polevky a po tech je mi pekne zle, jako kdyz se prejim a chce se mi zvracet. Jim ovoce a zeleninu snazim se jist i zdrave ale prcek me vubec nenecha najist. Malokdy ma svetle chvilky. Do toho uz 2. Mesice nemuzu v noci spat. Mate nektera podobne zkusenosti?
Zkuste jíst častěji ( po 2-3 h ) a menší porce. 4 naběračky polévky je dost a zbytečně se žaludek moc roztáhne. Ovoce a zeleninu můžu jen dušenou, syrová mě tlačí v žaludku.
To asi nepřebijete... nedělejte si starosti, tělo i mimčo si řeknou, co potřebují... já jsem zvládala jen polévky ze sáčku (ty co se jen zalijou), větší hnus neznám, a pomerančovou Dobrou vodu... později ananas a Toffife... ;) vyvážená strava nastávající matky... jezte to, na co máte chuť...
Neporadim, ale rada koumnu, co radi ostatni. V prvnim tehotentvi mi bylo zle tak do 6mesice,ted jsem 10.tyden a zase bojuji. Dopoledne to docela jde, od 11hruza, pred spanim peklo. At jim pravidelne a zkousela jsem i cipky na nevolnost, homeopatika, nic nepomaha. Tedy ma to jedinou vyhodu, z porodnice jsem se vratila s puvodni vahou. 🙂
@23363 Tak to jsem ,,ráda" že máte podobné zkušenosti, já už jsem z toho opravdu vykolejená. Nejhorší je, už se mi mění i stavy když někde jsem. Musím mít u sebe vždy pití, jinak mám paniku, že umřu žízní a když jsem v obchoďáku tak musím vidět okna a nebo vchod, protože zas mám strach, že dojde vzduch .... zdá se, že mi z toho lehce hrabe. Nicméně budu tedy dál pokračovat na svém ovoci a rohlíkách :D
@ssandy mě je ráno fajn ale chci aspoň něco sníst, tak si dám rohlík nebo ovoce po třech kousnutích se mi udělá nevolno. Takže přichází na řadu čaj, někdy snídám i hodinu. Další jídlo si dám až tak ve dvě hodiny, teda jídlo, třeba banán. v prosinci jdu na kontrolu tak jsem zvědavá, jak se nám povede 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Momentálně sice ne, ale když jsem čekala malou bylo mi permanentně špatně. Když jsem se najedla bylo mi zle, když jsem nejedla bylo mi zle o něco méně ale pořád zle. Tak jsem taky nevěděla co s tím. Ale přetrpěla jsem to do fáze, kdy mě navíc i v noci strašně pálela žáha, takže to že je mi blbě už jsem tolik nevnímala a snažila se řešit tohle ať se aspoň vyspím, ale taky bezúspěšně. Vysvobození nastalo až s porodem. Nicméně nejste v tom sama, mě tyhle nevolnosti začaly až někdy kolem 4.měsíce, do té doby celkem klid 🙂 Držím pěsti ať se to zlepší a přijdete na to jaké jídlo vyhovuje vašemu prckovi nejlíp. Já tohle štěstí neměla 🙂