Ahoj, mám ještě jeden dotaz ohledně GENNETU.. Byla jsem před měsícem na krvi, kde mi dělali nějaké testy ohledně toho, že mám vrozenou srdeční vadu tak jestli je %, že ji bude mít i mimčo... Vše dopadlo ok.. Ale... Ve zprávě mám napsané ve výsledku: Normální ženský profil.. Jde mi o to, jestli tím profilem myslí můj profil, nebo profil mimča.. 🙂 :D Gynekolog mi řekl, že je to prý pohlaví mimča a že on pohlaví neříká.. Nechce prý dávat naděje, že to bude třeba holka a pak najednou "vyleze" kluk.. takže on mi to nepotvrdí a na screening jdu teď ve čtvrtek tak jedině tam.. ale zvědavost je silnější :D děkuji 🙂
Tak pokud to bylo vyšetření karyotypu a vyšlo tam že je to ženský profil, tak kluk určitě nevyleze 🙂
Pokud se jedna o vysetreni prenascan, tak se sice jedna o urceni pohlavi miminka, ale tento test je dost chybovy a muze dojit k zamene materske a fetalni DNA - castokrat se to stalo. Zrejme proto to gynekolog rekl ;) kdyby vysel kluk tak je to na 100% kluk, takhle je jista sance ze se DNA zamenila za tvoji. Prenascan bohuzel neoveruje spravnost izolace...
@alicie_k pokud jde o NIPS - prenascan, tak zamena mozna je viz prispevek vyse. Pracuji na genetice a o tom ze se to v gennetu stava casteji nez u jinych testu je verejne zname.
@lussinka88 To jsem si ani nemyslela, že je to až tak chybové... pracovala jsem na IVF klinice a posílali jsme vzorky do Itálie a chybovost téměř nebyla... prenascan si taky maminky platí že?
@alicie_k myslim ze pokud splnuji nejake kriteria (riziko) tak je hrazen pojistovnou.. lepsi jsou jine testy, novejsi, ale jsou drazsi. Kazdopadne se overuje co jestli nedoslo k zamene. On je problem ty dve DNA rozlisit
Tak včera mi to i na II screeningu potvrdili, bude to holčička :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
holka