Furunkl (nežit) v těhotenství. Nemůže ublížit miminku?

enikla
29. srp 2022

Holky, setkaly jste se s tím některá v těhotenství (16tt) ?
Mám ho poprvé v životě. Chvíli mi trvalo než jsem přišla na to, co to je. Udělal mi po holení v trisle. Byl cca 1cm velký a dost bolestivý. Dnes ráno praskl, takže se o dost zmenšil, přestal bolet a tekl hnis. Vydezinfikovala jsem ránu.
Nemůže to ublížit miminku ? Strašně se bojim nějaký infekce, když je to takto blízko pochvy 😔

marcicek84
29. srp 2022

@enikla a nemuze to byt zanet bartoliniho zlazy?Jinak nemyslim si,ze by furunkl mohl ublizit diteti...

enikla
autor
29. srp 2022

@marcicek84 vůbec nevím, je pravda, ze jsem na to někde narazila, ale nečetla jsem víc. Furunkl mi přišel hodně podobný. Každopádně to mizí až po tom co to prasklo. Jsem teď ze všeho vystrašena, protože švagrová dostala zánět a odtekla ji ve 22tt voda.
Takže teď jsem s prominutím posraná, aby se nestalo něco miminku.

marcicek84
29. srp 2022

@enikla bez k dr.,nezit se musi vyrezat a bartolinka tez neni sranda

enikla
autor
29. srp 2022

@marcicek84 tak jsem volala na gyndu. Nevěděla jsem zda chíra nebo kam vůbec jit. Dala mi číslo na nějakýho doktora, se kterým spolupracuji. No a ten mi řekl , ze pokud už to prasklo a vytekl veškerý hnis, tak už mi s tím nic neudělá. Ze je nutno to poradně hlavně vydezinfikovat a ránu kryt, což jsem udělala.
Ze se nejedna o abces. A dle velikosti, ze to dal vstřebá. Nevím zda je tohle normální postup. 🤷‍♀️
Ale moc me to neuklidnilo 😃😶

daruna
29. srp 2022

Pokud vřídek vznilký po holení praskl, vytekl tak počkat, nejspíš je po problému, řešila bych dál jen když by se tam dělalo něco znovu.

enikla
autor
29. srp 2022

@daruna Dekuji, nebojí a o hodně se zmenšil. Řekl mi mazat černou mastí. To doma naštěstí mám. Tak snad to bude dobrý. Dekuji

2hanah
29. srp 2022

Obyč zarostlej chloupek v třísle po holení, přestaň plašit🤦🏼‍♀️

enikla
autor
29. srp 2022

@2hanah rozkaz 🙂).

biciklissie
29. srp 2022

No, úplně bych to nezlehcovala. Těžko ti někdo může dát diagnózu přes net, že jde o chloupek, když to neviděl. Že. Ale uklidnim te, já měla něco podobného, byl to skutečně furunkl. Nevím přesně od kdy, ale určitě hodně týdnů, až do porodu císařem. Viděli mě x gyndaru (komplikace v tehu) a nikdo nic neřekl. Takže snad tak vazne to není. Ale u císaře to viděli a hned mi nasadili antibiotika. A hnali mě na gynekologickou chirurgii, tam mi to otevreli (brutus) a vycistili. Druhý den znovu. Prý se to většinou neopakuje, mě samozřejmě ano. To už jsem si řešila v šestinedělí sama doma. Mazala zinkovou masti a splichala dezinfekci. Pak to prasklo a už jsem jen dezinfikovala do zahojení. Ale to fakt nikomu nedoporučuju, bolest velká a infekce určitě hrozila. Podle mě správný postup, ať už v tehu nebo ne, chirurgie a antibiotika, samozřejmě udržovat v čistotě. Držím pesti.

te_reza
29. srp 2022

Kdyby se ti to tam udělalo znovu, mazej to ichtilkou, ta to vytáhne a praskne to dřív. Pak samozřejmě čistit a dezinfikovat.

biciklissie
29. srp 2022

Možná betadine by na to taky šla. Já ji v té době neznala. Teď jsem si ji mazala na obrovské bolestivé zahnisane bolaky při sedmé nemoci od děti. A fakt to hodně pomohlo. Jak na bolest, tak na hojení.

camelinka
29. srp 2022

@enikla nezit se rezat nemusi, staci zaplacnout visnakem, olepit, praskne a bude to, mela sem pod prsem a byl to megavopruz

enikla
autor
29. srp 2022

@camelinka naštěstí to už splasklo, ale jak píšeš, strašný opruz a jak bolel 🤯.

enikla
autor
29. srp 2022

@te_reza Dekuji, vše provádím 🙂

enikla
autor
29. srp 2022

@biciklissie Děkuju, přesně tak, bolest fakt velká , díky bohu už skoro žádná, ale teda bála sem se nějaký infekce nebo něco. Ale už je to splasklý, snad bude za par dni pryč.

biciklissie
29. srp 2022

@enikla Jestli s tím nikam nepůjde, tak to fakt hlidej, udrzuj v maximální čistotě. Mě, jak to pak prasklo, tak se tam ještě trochu dělal hnis, špatně se to cistilo v že praskline. Naštěstí to dobře dopadlo, ale byl to risk. Já se hrozně bála s tím znovu někam jít, jak to bylo nepříjemné (ale bylo to i způsobené poporodnim stavem). Kdyby cokoliv, tak raději bez. Držím pesti. Jo, jinak známá měla taky a měla tam dren na odvádění hnisu. Tak asi i hodně záleží, jak to vypadá.

enikla
autor
29. srp 2022

@biciklissie Dekuju moc za radu. Určitě, pokud by to zlobilo na nic necekam. Ale tím, ze už to nebolí a je to o mnoho menší, tak snad nic nehrozí. Dezinfikuji a natiram. Ale proti včerejšku je to nic.

biciklissie
29. srp 2022

@enikla Tak to máš docela dobrý. Me, jak to prasklo, tak mi tam povlavaly kusy kůže a celkově to ještě bolelo dost dnů a dlouho se to hojilo. Ta dezinfekce do toho živého bolela jak prase. Tak snad už budeš ok, držím pesti.

grelen
29. srp 2022

@enikla Souhlas s tim co psala @te_reza , taky se mi to udelalo v prvnim tehotenstvi, to jsem nevedela co s tim, tak jsem sla na chiru, rozrizli, vycistili, pak jsem sla jeste na prevaz. Pak se mi to znovu stalo ve tretim tehotenstvi ale to uz jsem vedela a hned zacala mazat ichtylovou masti, ktera to pomohla vytahnout, takze jsem s tim ani nikam nemusela. Zapamatuj do budoucna 😉

enikla
autor
29. srp 2022

@biciklissie ježíš, tak to sis to taky musela pěkně protrpět 🥺. Tak v takovým stadiu jsem to neměla. Teda už skoro nemám. Jak to odteklo, tak už je to maličký a bez bolesti.

enikla
autor
29. srp 2022

@grelen zapamatuju a budu doufat, ze už se to neobjeví 🤯

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru