Edwardsův syndrom a odběr plodové vody! Máte zkušenost a dopadlo to dobře? 🙏

dankie002
30. čer 2022

Dobrý den jsem ve 12 týdnu. Dnes jsem byla na prvním screeningu a byl nalezen tenhle syndrom. V pondělí mám jít na konzultaci jak se bude postupovat. Nabídli mi buď vyšetření z krve za 12 000 což pro mě je teď nemožné, nebo odběr plodové vody. Jenže z toho mám strach... Za prvé jestli to bolí, jestli se miminku něco nestane kdyby bylo zdravé, no a největší asi z toho že se to potvrdí a ten syndrom malinké bude mít. Setkal se s tím někdo ze bylo nakonec vše v pohodě? A ten odběr vody prosím? Nedokážu si představit že by mě měli za živa píchat obří jehlou do břicha. Já se vyvrátím tam. Děkuji moc za odpovědi.

emamaira
30. čer 2022

Odběr plodové vody nebolí, je to jen zvláštní pomyšlení. Je tam určitě riziko potratu, ale genetička mi říkala, že hrozi jen u těhotenství, kde už byly nějaké problémy, jako krvácení a tak. Prober a doktorem tvůj konkrétní případ.
Jinak je to bezpečné, celou dobu odběru se doktor dívá ultrazvukem, aby se ditete nedotkl. Uz si nepamatuji, jak dlouho to trvalo, možná 10 minut.
Držím palce, ať to dobře dopadne 😉

pe_tu_ss_ka
30. čer 2022

@dankie002 k odběru plodové vody.. mě nebolel, gynekolog nejdříve udělá ultrazvuk a hlídá, kde je miminko, pak napíchne břicho - nebolí to (kolikrát mě bolí odběr z ruky, když to sestra neumí. Je to rychlé, jen to chce několik dní klidový režim. Já na odběru byla ve vysokém týdnu těhotenství, někdy kolem 27tt přesně už si nepamatuji, když synovi a 3D ultrazvuku zjistili atrezii duodena. Držím palce, aby se to u Vás vyvrátilo. 🍀

budouci_maminka
Autor odpověď smazal
Zobraz
bereni
30. čer 2022

@dankie002 odber plodovky neboli, navic celou dobu je provaden UTZ, aby jsi i ty sama videla, ze se jehla k miminku ani nepriblizi, potom si naordinuj min 3 dny v posteli.

juliemichal
30. čer 2022

byla jsem 5x těhotná a v posledním těhotenství mi dělali odběr plodové vody skrz zánětům,protože malička si prokopla poměrnou část plodové vody ve 30+2,já se strašně moc bojím bolesti,mám práh bolesti hodně nízko a fakt odběr vody nebolí.

juliemichal
30. čer 2022

a moc držím palečky aby bylo vše v naprostém pořádku ♥

dankie002
autor
30. čer 2022

@juliemichal moc dekuju s bolestí to mám asi tak jak vy. No snad to dobře dopadne. Budu doufat že se milí 🙏

dankie002
autor
30. čer 2022

@bereni no já mám doma 10 měsíčního syna nevím jak tohle zařídím :(

marky027
30. čer 2022

Měla jsem v zimě to samé a doktor mi nabídl ten test z krve a platila to pojišťovna.

corry21
30. čer 2022

Taky mi vyšel pozitivní screening na tuto vadu (tedy ne přímo pozitivní, ale v šedé zóně), na odběr jsem nesla,protože výsledky trvaly... Šla jsem hned druhý den na odběr klků a další den věděla vysledek. Plodová se bere mám dojem až od 16 tt, snad se nepletu, do té doby odběr z placenty. Jinak ten výkon samotný není extra bolestivý, jen je nepříjemné to vědomí, co dělá. Dělá se to pod uzv kontrolou, takže miminko u toho sleduje a hlídá. Samozřejmě nějaká rizika jsou vzdy. Ten den jsem se setrila, trochu mě pobolival podbřišek. Jak moc to bylo výkonem a jak moc psychikou těžko říct. Hodně štěstí, ať je výsledek negativní!

pampeliska1313
30. čer 2022

Zkušenost nemám, ale kamarádka byla na odběru, protože ji nestihli udělat první screening včas, někdo špatně spočítal týdny. Prý je to nepříjemné, ale dopadlo to dobře. Drzim palce.🙂

adussandrus
30. čer 2022

@dankie002 odběr plodové vody vážně nebolí byla jsem 16.6 a miminko se instinktivně před jehlou uhne a dělají to pod ultrazvukem. Jen jsem se bála těch komplikací po tom a taky přišli odpoledne po odběru že mě začala plodovka odtekat 5 dní v nemocnici jen ležet antibiotika do kapačky naštěstí se to u mě hned po několika asi deseti hodinách zastavilo a teď jsem doma vše je ok jen na sebe musím dávat pozor a se vším opatrně jsem dnes 20 týden.

knoesell
30. čer 2022

@dankie002 nám při stejném podezření na Edwardse Mudr. napsal vyšetření z krve a neplatili jsme nic, šlo to na pojišťovnu.

lilian2111
30. čer 2022

Vycházelo nám riziko 1:37, že ho dcera bude mít. Postoupila jsem odběr choriových klků, výsledky druhý den a nepotvrdilo se.
Tam jsou vidět nějaké znaky už na ultrazvuku, takže pokud se lékaři zdál ultrazvuk v pořádku, je velká šance, že to bude dobrý. V každým případě na odběr určitě jdi. Vydržet se to dá, není to žádná hrůza a navíc kdyby se to nedej bože potvrdilo, je lepší řešit to určitě včas. Držím palce 🍀🍀🍀

dankie002
autor
30. čer 2022

@knoesell já mám VZP a řekli mi že to neproplaci :(

zuzaaaaa
30. čer 2022

Byla jsem na plodovce z důvodu rizika DS v gennetu. Ty placené testy pry občas vycházejí falešně pozitivni a 12000 není málo. Odběru jsem se bála a nic hroznýho, ale to čekání na výsledky pro mě bylo hodně náročný. Ale je to jistota, pak hlavně dodržovat klidový režim.

knoesell
1. črc 2022

@dankie002 aha já mám RBP, nicméně i doktor říkal, že kdyby krevní testy vyšly pozitivní, stejně bych musela absolvovat odběr plodovku. Ale u nás se jevil ultrazvuk v naprostém pořádku, žádné deformace ani anomálie, doktor říkal, že už by to šlo vidět takže ty testy byly spíše jen pro klid.

bereni
1. črc 2022

@dankie002 jedine poprosit manzela, pokud nechcete riskovat.

juliemichal
2. črc 2022

@dankie002 moc moc držím palečky,určitě pak dejte vědět

terisek2222
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru