Dvě cévy v pupečníku - co to znamená?

michaela19911991
14. zář 2018

Ahoj, dneska jsem byla na 2. velkem ultrazvuku a zjistili, ze miminko ma pouze dve cevy v pupecniku. Pry kdyz byl NT screening v poradku VETSINOU to nic neznamena. Byla jsem jak oparena protoze mne to moc v poradku nepripada, ale nebyla jsem schopna se na neco zeptat a na dalsi kontrolu jdu az za dva tydny. Mate s tim nektera zkusenost co to znamena to vetsinou? Kdyz jsem googlovala tak tam bylo jen to, ze to zvysuje riziko DS a jinych VVV ale to jsem mela 1: 13000. Jsem blba, ze jsem se nezeotala doktora, ale nebyla jsem schopna 😞

priefi
14. zář 2018

@michaela19911991 tak mu zavolej a doptej se 😉

michaela19911991
autor
14. zář 2018

@priefi no to mne taky napadlo, ale muj doktor ordinuje v patek jen rano takze kdyz jsem dojela z nemocnice tak uz tam neni a do nemocnice volat je hloupost. Jen sem pisu kdyby mel nekdo zkusenost ...

adau
14. zář 2018

Svagrova mela taky dve, vsechno v poradku, rodila v usa, chodila tam na kontroly od druheho trim a zrovna tohle tam nikdo neresil ☺

priefi
14. zář 2018

@michaela19911991 budu drzet pesti, at to je vse v poradku. Tak snad v pondeli budes vedet vic. Mimi budou nejspis ted vic pro jistotu sledovat a mozna ve 30tt poslou opet na podrobnejsi utz. Ve 30tt ma byt opet vetsi utz, ale vetsina lekaru si ho uz dela sama, posila jinam jen, kdyz se neco nelibi na velkem utz.ve 20tt

89peta
14. zář 2018

Ahoj,nam chyběla tepna v pupečníku, zjistili to v 20tt. Byla sem na plodovce,ale to i kvuli dalsim dvoum odlisnostem pri vyvoji. Kazdopadne od 30tt me mela dr. sledovat, resp. sledovat prutoky a rust miminka,coz nedelala. Delali to az v nemocnici,syn se nakonec narodil zdravy a poradku. Drzim palce at je vse s miminkem v poradku. 🙂

takyjedna
14. zář 2018

Moje dite taky melo dve cevy v pupecniku. Vubec nic se nestalo, narodilo se uplne zdrave.

barasrotyrova
14. zář 2018

@michaela19911991 ahoj, mam to take tak. Kdyz mi to na prvnim screeningu lekar rekl, byla jsem z toho taky spatna, navic jsem krvacela, mela hematomy, blbe umistenou placentu, proste "parada". Ted jsem v 36tt a mimino je ok. NT screening mas krasny, tak bych se vubec DS nebala, ja mela 1:6000, sijove projasneni v pohode, nosni kustka pritomna a MUDr. nadmiru spokojeny, jak to mam hezke 🙂. Doktor mi rikal, ze se na dve cevy v pupecniku kolikrat prijde az po porodu a pokud se to vi drive, tak se od tretiho trimestru sleduje zda mimco roste a pozdeji prutoky. Prvotne je to sok, ale urcite bude vse v poradku

michaela19911991
autor
14. zář 2018

Holky moc dekuju, alespon trochu mne to uklidnilo 🙏 🙏🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru