Ahoj holky ;)
Zitra jedu do Plzně na 2. screening
Slyšela jsem, že ten druhý se neplatí. Je to pravda?
Diky☺
nevím jak v Plzni,ale já první platila,ten mi proplatila pojišťovna,druhý jsem platila bez proplacení a třetí byl zdarma.
Plati. Od lonskeho noveho roku 1000,- pojistovny hradi pouze v pripade rizika. Vyzkouseno letos v Plzni. 😉
Blbost záleží na gynekologovi... Já neměla žádné potíže a i přesto jsem ho neplatila... Na druhou stranu je množství ženských, kterým ho zaplatit nechají... Tak nepište jako fakt, že se od loňska platí, když to není pravda...
Myslím, že je to podle kódu na žádance. Pokud je tam 63411, neplatí se, ale gynekologové často píšou nějaké nadstandartnější screening a ten už si platíš sama. Jinak já byla minulý týden v Plzni a platila jsem 1000,-.
@pavlina212 no ja žádnou žádanku nedostala. Jen letak kam se objednat... jednou jsem tam uz byla a platila jsem 1000 kc a ted jdu znova... tak asi taky budu zas platit☺
Platila jsem pouze první. Druhý a třetí screening byl zdarma (v Havlickove Brode) . To samý 2x genetický utz v HK také bez placení (měla jsem žádanku od gynekologa)
Druhy se neplatí, pokud je to na žádance od doktora. Když tam napíše samoplatce, člověk si to hradí. Nebyla jsem riziková a hradila to pojišťovna.
Platí ho jak kdo. Byla jsem na něm v březnu v Brně v prenatalu a gynekoložka mě vypsala žádanku, ale říkala mě, že jsem mladá a bez problémů, tak že to po mě budou možná chtít zaplatit, nakonec jsem nic neplatila. 🙂 Ale sestrenka, která tam byla o půl roku dřív a je o 8 let starší, tak platila.
Mě říkala gynekoložka, že se mám zeptat, zda chtějí žádanku, abych to neplatila. Byla jsem na stejném pracovišti jako na prvotrimestriálním a hned mě objednali na ten druhotrimestriální a neplatila jsem nic a ani se nikdo po penězích neptal.
Ale já neplatila ani ten prvotrimestriální. Je to fakt pracoviště od pracoviště.
Já screeningy absolvuju u svého gynekologa, první placený, druhý už ne.
Ja teda druhy screening neplatila...jen prvni
Ano platí se i druhý, aspoň v Plzni..jdu sice až 28.5. ale mám žádanku a i při objednání mi bylo řečeno že to bude stát 1000kc při prvním mimču sem neplatila,ale mám letáček z Plzně z genetiky kde píšou že od roku 2019 se platí 1000kč
Zavolej si na pojišťovnu. Screening ve 20.tt je normálně pořád hrazen pojišťovnami, žádná změna nenastala. Pouze určitá centra odmítají dělat ten základní, protože se jim to nevyplatí, a proto se to někde platí a někde ne. Pojišťovny to neproplací právě z důvodu, že je tento úkon normálně pojišťovnou hrazen. U nás v centru mi normálně dělali superkonziliarni (to je ten navíc placený) jen u první dcery zdarma, pak na ně pojišťovna udělala bububu, že to dělají každýmu, když není indikace, tak začali nabízet základ nebo s příplatkem. Pokud by se jim na základu něco nezdálo, pošlou tě na ten superkonziliarni tak jako tak, akorát zadarmo. Tudíž jsem si nechala udělat základ.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@adells ano. Druhý ani třetí.