Do kdy používat Utrogestan?

merilinka
26. únor 2015

Prosím o radu,do kdy Vám dr doporoučil brát Uttrogestan? Beru ho od 6 tt,v 8 tt silné krvácení a hospitalizace nasazen2-2-2,na 13 tt dávka snížena na 1-0-1,v 16 tt mi bylo řečeno dobrat,co mám,nyní jsem 18 +1 tt a došel mi.Mám obavy.dr asi ví,co dělá,ale bojím se ho vysadit a na ko jdu až za týden,jak moc je důležitý v tomto týdnu? Do kdy jste ho braly a po vysazení bylo vše ok ? Děkuji

simdan
26. únor 2015

já brala od 8tt,pořád jsem špinila,brala jsem 3x denně 1tabletu,v11tt jsem snížila dávku na dva denně a už jsem dobrala,jsem 13tt,neberu týden a špinění žádné.

evcann
26. únor 2015

@merilinka já to mela stejne, po krvaceni 2-2-2, od 14tt beru jen 2x na noc a nyní jsem po kontrole jsem 16+3 a mám ho také dobrat a dál nebrat, myslím, ze je to tak v poradku. U prvniho tehu jsem ho mela jen do 12tt a vic ne.

soda365
26. únor 2015

Nyní jsem 8tt (špinila jsem ve 4tt - nejspíš uhnizďování a minulý týden - 7tt po kontrole u Dr.) Nasadily mi Utrogestan a beru jeden ráno a jeden večer vaginálně. Doktorka mi říkala, abych to brala cca do 12tt a pak už ne. Já budu tedy brát do prvního screeningu (23.3) a to budu přesně 12tt.

ninikry
26. únor 2015

Ja jsem brala 0-0-2 celej prvni trim, pak uz ne a vsechno ok

merilinka
autor
26. únor 2015

holky,děkuju!

sisinka74
26. únor 2015

ja brala do 12.tt 4-0-4, ted od 32.tt 0-0-2

ludul
26. únor 2015

já brala cca do 12 tt 1-0-1

merilinka
autor
26. únor 2015

@sisinka74 můžu se zeptat proč teď znovu ? Děkuju

brokovich
26. únor 2015

Já ho brala od 6+5, protože jsem zašpinila krví. Dobrala jsem jedno balení po 30 tuším, takže jsem ho brala něco málo přes týden 2-0-2. Nešpiním, takže doktor už znovu nenasadil. Taky říkal, že příroda si poradí a nemá cenu něco držet uměle na práškách. No prostě, krvácení se zastavilo, to byl účel, proč jsem to brala. Teď je vše ok.

merilinka
autor
26. únor 2015

@brokovich Děkuju,já mám po třech potratech 11tt, 9tt a 8 tt,s Utrogestanem jsem byla schopná donosit ,tak proto mám obavy.

brokovich
26. únor 2015

@merilinka To je mi líto. Držím palečky, ať to tentokrát vyjde. 😉

sisinka74
26. únor 2015

@merilinka zkratil se mi ve 32.tt hodne cipek, takze mi ho na noc znovu predepsali

lenkavd
26. únor 2015

@merilinka utrogestan se standartně bere při problémech nebo po umělém oplodnění do konce prvního trimestru, když pak sekreci progesteronu plně přebírá placenta. Po této době pojídání nebo zavádění utrogestanu fakt nemá vliv, zda dítě donosíš nebo nebo ne, navíc těhotenství už je poměrně stabilní.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru