Dlouhodobé špinění. Máte zkušenost?

20. dub 2022

Ahoj,
chci se zeptat na zkušenosti ostatních. Pročetla jsem snad všechny diskuze, ale přesto mi to nedává klid a nutí mě to založit nové téma. Jsem v 15. týdnu, už týden a půl lehce špiním (světle hnědě - růžově). Byla jsem od té doby dvakrát na ultrazvuku, nikdy nebylo shledáno nic špatně, poprvé jsem odešla po kontrole bez medikace, podruhé byl doporučen Ascorutin. Beru ho 4. den, nicméně žádné zlepšení nevnímám. Při špinění mě nic nebolí, maximálně lehce podbřišek, ale nic výrazného, drobná menstruační bolest. Na ultrazvuku žádný hematom, žádný náznak odlučování placenty, mimi v pohodě. Čípěk dlouhý, pevný. Až jsem si připadala na kontrolách jako blázen, že mi nic není. Nicméně špinění přetrvává. Zpozorovala jsem, že má možná souvislost s tlačením při stolici, špinění se zvýrazní často v odstupu pár hodin po „velké“. Obě lékařky na kontrole mi řekly, že stačí, když přijdu na běžnou kontrolu až za 14 dní. Nebyl doporučen žádný klidový režim. Vím, po dvou kontrolách u dvou různých lékařek bych mohla být v klidu. Ale znáte to… Nejsem :D A stejně pokaždé na záchodě sedím s obavou, co zas najdu. A jakákoliv činnost je doprovázená výčitkama, jestli bych neměla přeci jen radši ležet. Ale doma 2,5 letý prcek, s ním to stejně moc nejde… Chci se zeptat asi jen na zkušenost ostatních. Třeba když si přečtu příběhy jiných, vydržím těch 14 dní do další kontroly o to líp :D Zažily jste něco podobného? Špinění „bez příčiny“ v této fázi těhotenství? Předem díky všem, kdo bude ochotný se o zkušenost podělit…

tasimia
20. dub 2022

Já jsem spinila až do porodu a taky jak píšeš slabé menstruační bolesti a to jsem od 5m ležela, nohy nahoře skrze vysokého tlaku a motání hlavy.
Jinak ja jsem to brala úplně normálně, doktorka mi říkala, že je to běžný jev v těhotenství, nesmím však krvácet.
Já bych se snad bála, že je něco špatně, kdybych špinit přestala :D..
Holt je to dole prokrvenejsi, citlivější.

europa00
20. dub 2022

Ahoj nikdy žádné spineni nebo krvácení není normální a nemělo by se brát na lehkou váhu… muže mít důvod od málo závazných až po vážnější, tím té vůbec nechci děsit důvodu tam muže byt mnoho… řekli ti odkud to krvaci ? Deloha nebo přímo čípek ? Já byt tebou bYch rozhodne neměla sex, a co se tyče velké potřeby pokud pozorujes zhoršení tak si kup glycerynobe čípky a nebudeš muset tolik tlačit a namahat to břicho a dělohu … jinak já spinila cca do 10 týdne tusim od 6 ale pouze občas, nikde žádný hematom, malý v pořádku , progesteron v pořádku… nikdo nevěděl proč, sex jsme naštěstí neměli jsem nic nechtěla riskonst a díky bohu…ono až v 16 týdnu mi doktorka na ultrazvuku sdělila ze mám placentu nízko, tím se nakonec vysvětlilo to spineni dle meho v době kdy jsem spinila na začátku musela byt úplně v rodidlech Ake nikdo to neřešil protože se v tu dobu uložení placenty vůbec nehodnoti. Naštěstí mi to pak poradně prověřili na screaningu a zjistili placentu nejspíše dvojitou a cévy mimo takže císař a zákaz všeho a hlídat. Píšu ti to jen proto aby té neodbyly a případně lišilo zjistit důvody spineni jestli třeba nedostatek progesteronu, nebo jen extrémně prokrvena deloha, nebo cipek ať se treva mrknou na uložení placenty. Muže to vyt fakt i úplná banalita která přejde za týden dva, ale my maminky chceme byt přeci jen klidnější. Jinak doporučuji ještě detralex na zpevnění cév a citron, šetřit se více a bez sexu a bude to dobre uvidíš

malinkata
21. dub 2022

Já bych mohla vyprávět. 4 těhotenství, 24 týden a špinim doteď. Jak píšeš, většinou po stolici. Někdy hnědé, někdy i kousky srazene krve, co jsem se nabehala k doktorovi se strachem a vše v pořádku. Ani žádné léky mi nedal.

saraca
26. dub 2022

Ahoj, já špinila do 9 týdne a bez příčiny. Brala jsem ascorutin a utrogestan. Pak to zmizelo z ničeho nic a do zeď mám klid 🙏🙏🍀 22 tyden

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru