Dlouhá pupeční šňůra. Měl někdo?

helena1033
6. bře 2024

Dobrý den, neměla některá z vás u miminka? Nám na screeningu i pak u ginekologa ze malá má opravdu dlouhou pupeční šňůru, tak snad to nebude problém.
Měl někdo byl problém? Trošku mě to vyděsilo, už v duchu vidím jak se u porodu motá kolem krku, budu na to pořád upozorňovat 🙈 ...... Jak jste to měli?

makmak28
6. bře 2024

@helena1033 nevím jak s tou délkou, ale mám zkušenost se šňůrou kolem krku při porodu - porodní asistentka řekla ať přestanu tlačit, za chvilku řekla můžem a pak byla malá hned venku. až po porodu mi přítel řekl, že malá měla kolem krku šňůru a že ta paní co mě rodila jen rychle udělala nějaký přehmat, šňůru odmotala a vše bylo ok, byla fakt skvělá. Pídě má dnes šest let a je zdravá jako řípa 👍😊 Zbytečně se nestresuj 😉 určitě na to můžeš v porodnici pro jistotu upozornit, tím nic nezkazíš, ale jak říkám, nestresovala bych. Přeji hodně zdaru a hlavně krásné a zdravé miminko 😊

merope
7. bře 2024

Okolo krku může mít pupeční šňůru omotanou i dítě, co ji má krátkou - a pak se právě na ní může škrtit (nebo císař).

misa_pise
7. bře 2024

Naše malá měla dlouho, dvakrát omotanou, doktor říkala, že takhle dlouhou šňůru už dlouho neviděl. Na ultrazvuku nikdo nic neříkal. Byl to problém v tom, že jak jí měla dvakrát hozenou, tak jí pak nechtěla pustit ven, vždycky vyjela a zase zajela, zahrála ji zpátky. Nakonec mi musely sestřičky pomoct tlačením na břicho. Ale jinak byla malá úplně v pohodě, jen byla chvíli trochu modrá.

pilzzee
7. bře 2024

@helena1033 Nevim, jak byla ta nase dlouha, ale mala ji mela omotanou snad natrikrat 😀 Pak jsem si to googlila a pry se hodne deti rodi s pupecni snurou kolem krku, opravdu malokdy se ale stava, ze se na ni uskrti. Spi zemre z nejakeho jineho duvodu a ta snura kolem krku je jen nahoda.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru