Dilatované střevní kličky s hyperechogenním lemem ve 14. tt. Máte zkušenost?

nitii
22. srp 2022

Krásný den, moc prosím o zkušenosti, jestli tedy někdo má..
Dnes jsme byli na prvním screeningu, kam si mě pozvali kvůli genetické zátěži v rodině (moje teta z matčiny strany má svalovou atrofii IV. typu), triple test u mého gyn dopadl naprosto v pořádku. Na ultrazvuku dnes nejdřív taky všechno v naprostém pořádku, srdíčko, projasnění šíje, nosní kost, žaludek, plodová voda, hlavička, všechno na výbornou. Ale při vaginálním utz doktorka zjistila "výrazněji dilatované střevní kličky s hyperechogenním lemem" s tím, že to může značit cystickou fibrózu ☹ Hned brali mně i manželovi krev (zda jsme přenášecí CF + mně na spoustu dalších věcí, celkem mi vzali 7 zkumavek krve) a za dva týdny (v 16.tt), mám přijet na kontrolní utz. Jsem z toho hrozně vyděšená, doma máme tříletou dcerku (zdravá) a druhé dítko bylo vytoužené, dlouho se nedařilo, mám extrémně nízké AMH a čekalo nás IVF, když už jsem doma měla hormony, zjistila jsem, že se zadařilo přirozeně.. A teď tohle ☹ Máte někdo zkušenost, že bylo vše nakonec v pořádku?

jancazao
22. srp 2022

@nitii ano já, ve 20tt. Nakonec bylo všechno v pořádku. Uzavřeli to s tím, že je možné krvácení z nějaké praskliny v děloze a miminko tu krev vypilo. Synovi už je 10 a je zdravý 🍀 Byly to šílené nervy, než výsledky přišly.
Budu držet pěsti, ať je u vás taky všechno v pořádku 🍀❤️

nitii
autor
22. srp 2022

@jancazao Moc děkuju za povzbuzení 🍀 Taky doufám, že to bude v pořádku, doktorka říkala, že to nemusí znamenat vůbec nic a všechno být v pořádku, ale že když je tenhle "nález", tak zpozorní a hned dělají testy kvůli té CF no ☹️
No, to čekání bude šílený a nekonečný ☹️

nitii
autor
26. srp 2022

Tak aktualizuji info, kdyby někdo náhodou taky hledal.. Dnes mi volali z genetiky, že jsme s manželem oba na fibrózu negativní, takže obrovská úleva.. Mám přijet na další kontrolu 8.9., že je možné, že už to tam ani nebude 🙂

jancazao
26. srp 2022

@nitii super, držím palce 🍀❤️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru