Dobry den,prosim dnes jsem byla na kontrole v porodnici jsem 39+1 chtela jsem se zeptat zdali nevite nekdo co znamena .
Vag..hrdlo 1cm sakralne,prostupne castecne pro prst,dale nedosahuji,hlavicka balotuje nad vchodem ..hledam vsude ale nic jsem.nenasla nektere veci si dam dohromady ale nekterym nerozumim a bylo tam dnes tolik lidi ze jsem nechtela zdrzovat..tak jsem si rikala ze si to najduale nenasla :-/ predem dekuji za vysvetleni i kdyby aspon s casti 🙂
@pavca1982 moc dekuji tak jsem to pochopila dobre neco podobneho jsem nasla ale nebylo vse vysvetlene ale tohle uz je 🙂 moc dekuji
@luciek9152 Není vůbec zač tady je obrázek toho hrdla pro příklad.😊
Dekuji 🙂
@pavca1982
@luciek9152 To, že hlavička balotuje, znamená, že se vznáší (plave), ještě nenaléhá...
Holky a prosim nevite co znamena hrdlo MS ?
@luciek9152 rekla bych, ze to znamena, ze jsi otevrena na 1cm, resp.prst a miminko ma.hlavicku u porodnich cest, ale jeste netlaci na porodni cesty, takze se vse krasne pripravuje k porodu
@luciek9152 jinak drzim moc pesti, at je vse v poradku 😊 to to ale rychle ubehlo 😊 pamatuji, jak jsme resily zacatek, ktery nebyl s medem 😊 Mimochodem, ja uz vim, ze cekame chlapecka, ale na jmene se s manzelem jeste nedokazeme shodnout 😅 tak jeste jednou tfuj tfuj tfuj, at je vse v poradku, at mas krasny rychly porod a at jsi Ty i miminko v poradku a at pak mate fajn 6ti nedeli.
MS znamená, že hrdlo je mediosakralne, tedy ne úplně ve středu spise více dozadu, ale ne uplné
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@luciek9152 Znamená to že děložní hrdlo už má jen 1cm a je prostupné už pro jeden prst, hlavička naléhá na děložní vchod.Prostě a jednoduše na 39+1 normàlní nález a připravuješ se k porodu.Kdy to bude to těžko říct s tímto nálezem to může být za pár dní, ale i za 14 dní.😉