Ahoj,
chtěla bych znát názor ostatních,co si myslíte o níže uvedených jménech (zejména v kombinaci s příjmením).Moc díky!
1.Matyáš Šráfek
2.Metoděj Šráfek
3.Vilem Šráfek
4.Filip Šráfek
Uveďte nejlepší nebo úplně jiné.
Ahoj,za mě Filip..moc pěkné jméno.
@michnovka ahoj, no Matyáš je pěkné jméno ale nejde mi to trochu přes pusu, protože končí na š a příjmení začíná taky na š, ale nic hrozného to není. A Filip Šráfek se mi taky trošičku hůř vyslovuje ale nevim proč. Já jsem na neobvyklá jména takže bych brala Metoděje 😉, Vilém je ale taky ok.
@michnovka Za mě je nejhorší první kombinace MatyአŠráfek - trochu, jako když jede mašinka... 😀 Hlasuju buď pro Vildu (má kamoška a je to hodně ojedinělé a zároveň neutrální a tvárné) nebo Filipa (opět neutrální, dobře kombinovatelné i tvárné). Metoděj je určitě taky málo častý, ale ve mě evokuje "Slovácko sa súdí aj nesúdí". 😀 Ještě mě napadl Viktor. Ale určitě bych nevolila nic, co začíná nebo končí na Š a K.
A nemohl by to byt Viliam misto Vilema? Mne to evokuje pisen "muj Vilem pece housky a malo me ma rad a ocicka ma ouzky..." 😁😁
Příjmení má Š na začátku, takže cokoliv končící na -š je nevyslovitelné, beztak tak končí půlka jmen dnešních chlapečků, takže bych úplně nešla s davem.
Stejně tak si všimni R v příjmení, pokud se bude opakovat i v křestním, bude to tvrdé.
Líbí se mi Filip, dál třeba Adam, David, Antonín.
Mně se líbí např. Sebastian,pokud chcete Matyáš, tak š na konci nezní v kombinaci s příjmením zrovna dobre, takže bych volila jinou variantu jména,např. Mathias. Nebo by se mi líbilo Oliver,Nikolas,Tobias,z českých pak Adam,Michael,Jakub.
Z výběru k příjmení mi nejvíc sedne Metodej a pak Filip 🙂 ,taky bych se vyhla jménům se š
@michnovka
1. Nedala bych kvůli výslovnosti, kdyby si nedal záležet, byl by z něj Matyáš Ráfek.
2. Metoděj - nevím, jak bych mu říkala zdrobněle.
3. Vilém - není moje gusto, ale připadá mi z navrhovaných asi nejlepší
4. Filipů jsou teď mraky...
Co třeba Marek? Toho bych bývala byla chtěla já...
Metoděj je krásné jméno, ač neobvyklé. Ale rozhodně lepší než exotika typu Kevin apod. 🙂 Tohle má slovanský původ a k příjmení celkem pasuje. 🙂
Z navrhovaných bych dala bych Filipa. Hezký, mezinárodně srozumitelný a netluče se s příjmením. A tolik jich teď teda ve svém okolí nemám. Narozdíl od Matyášů 🙂 Vilém a Metoděj...čistě pocitově - ne 🙂 z toho, co navrhovaly ostatní Marek a Viktor 🙂
Ježiš Sebastian jak tu psala White_Tie je krásný a ještě Tobias!!! Ale k Sebastianovi musí být přijmení, které my nemáme ovšem Sebastian Šráfek nezní úplně na provaz. Z uvedených jmen, co jste psala se mi nelíbí ani jedno :( Za mě je pěkný jméno Marek, Dominik, Jakub.
@michnovka Matyáš (a cokoliv podobneho), co končí na -š, je k příjmení zacinajicimu na š nevhodne. Představte si, jak tohle sousloví uslyšíte v telefonu.. To samé varianty s -s na konci. Z uvedeného je nejlepší Vilém a Filip. Metoděj mi přijde jako snaha o originalitu za každou cenu.
Hlasuji pro Metoděje 🙂 krásné jméno
Matyáše bych vyloucila kvuli Š na zacatku a konci. Z vyberu mi nejvic pasuje Vilem, pak Filip. Osobně by se mi nejvic libil Daniel Srafek.
@michnovka Mě se líbí Matyáš a Filip... také budeme mít chlapečka, pořád jsem tušila holčičku Karolínku a oni mi ve čtvrtek řeknou, že kluk :D
😲Šebestián, no chudák kluk.
Šebestian je mazec no :D Když už Š, tak Šimon.
Mě se k příjmení líbí Filip a Matyáš 🙂
a) vyberte, co se líbí vám s manželem, na ostatní se vykašlete, protože se stejně neshodnou a nemůžete se zalíbit všem.
b) mně osobně se nejvíc z nabídky líbí Vilém anebo Filip. Z jiných navrhuji Matěje.
Já hlasuji pro Viléma. Jednoho dvou a půl letého mám doma taky 🙂 Navíc k vašemu příjmení to jde taky pěkně 🙂
z nabízených Filip, ačkoliv jich jsou mraky, jinak Dominik, Oliver, René, Robin, Adam...
Matyášů a jinych -ášů jsou ted mraky a navic dve Š po sobe nedelaji dobrotu... nejvice se mi z Vami uvedenych libi Metoděj 🙂 Mate super prijmeni k neobvyklym jmenum,tak to nezabijte nejakym beznym :D my mame obyc ceske prijmeni,tak k nemu znela zvlastni jmena divne... mame Tomase a Jakuba 🙂
Co rikate na Jonatana nebo Benjamina?
Vilem nebo Metodej.
Vilem nebo Metodej. Krasna ceska jmena hodici se k vasemu prijmeni.
Vilém 👍
Hynku, Viléme, Jarmilo....! Na to si tedy vzpomenu já, u jména Vilém.
Co Antonín? Antonín Šráfek 😍
Ahoj tak me se libi ten Filip sedi asi nejlíp 🙂 ještě by sedělo Daniel Šráfek nevim proč ale přišlo mi jako prvni na mysl s tim příjmením 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně se nejvíce líbí Filip, pak Matyáš, zbylé bych já nedala, ale s příjmením se to nijak netluče. Myslím, že můžete dát jakékoliv české jméno, jen bych se vyhnula š a r ve jméně (matouš šráfek už mi nezní moc dobře, nebo kryštof šráfek to taky nepasuje)