Bolesti kostrče a vystřelování do páteře v 18. tt. Co pomůže?

monn_k
12. črc 2023

Zdravím holky,

chtěla jsem se zeptat zda máte nebo jste měli taky potíže v těhotenství se zády?
Bolí mě už 3 týden a jsem teď V 18 týdnu. Dneska mi bolest vystřeluje od kostrče do páteře a beder v minimálním pohybu. Když sedím z ničeho nic mě tam píchne, vystřelí to a i při chůzi apod. Nevím zda má na to vliv práce. Pracuji v autodílech a nevyhnu se tahání těžkých věcí, kotoučů a baterií..ne vždy je někdo po ruce. Nevím zda jsem si něco neskřípla, ale nevím co na to pomůže jestli můžu dát prášek nebo nějakou mast jako je voltaren. Máte nějaké rady?

lv
12. črc 2023

Voltaren můžeš, prášky nevím jaký můžeš. Suché teplo, žádný průvan, jemně masirovat bedra. Magnezium by mohlo trochu pomoct. A striktně, nic nezvedat, z postele vstavat přes nohu atd.

palja
13. črc 2023

@monn_k já jsem přesně tohle měla, ale až okolo 30tt. Žádné léky, ani obstriky mi dávat nechtěli. Tak mi fyzioterapeutka na to doporučila cviky. Ale bolest přešla až za měsíc poctivého cvičení. Já jsem měla skříply nerv okolo páteře, proto ta bolest vystrelovala.

monn_k
autor
13. črc 2023

Děkuji, je to jak na houpačce. Chvíli dobrý a pak zase to bolí. Myslela jsem, že ani nevylezu z vany. Ještě čekám až mi odepíše doktorka. Děkuji za vaše odpovědi

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru