Bolesti končetin a kříže. Mohou nějak souviset s preeklampsií?

sanyy22
23. únor 2021

Ahoj těhulky, dnes 19+4tt, již 2 týden mě dost bolí končetiny ruce od loktů dolů a nohy od kolen dolů, bolesti už jsou dost nepříjemné a aby toho nebylo málo mě nehorázné večer bolí kříže, někdy se stává že mám problém sejít schody.
Jinak mi byla zjištěna na prvním screeningu pozitivní preklamsie, můžou ty bolesti končetin stim nějak souviset ? Budu rada za každou radu jak si ulevit od bolestí.

marti89
23. únor 2021

S preeklampsií zkušenost nemám, ale stejné stavy jsem teď měla s Covidem - ty záda a kříž hlavně večer, když jsem si lehla, ruce a nohy, když jsem neležela. Není možnost pozitivity? Nechci strašit, jen to nejsou úplně typické příznaky, které se všude zmiňují, tak i tímto směrem bych se raději ohlídala..

sanyy22
autor
23. únor 2021

@marti89 Myslím že ne, měla jsem ty bolesti na začátku těhotenství a pak přešli a teď se mi to zase vrátilo.

janikas85
23. únor 2021

@sanyy22 já jsem preeklampsii měla u prvního těhotenství a bolely mě jen oteklé nohy. Bereš Anopyrin??? Možná by nebylo na škodu požádat lékaře o Magnosolv

sanyy22
autor
23. únor 2021

@janikas85 ano, oteklé nohy mám také, sestra říkala že je to tím přibíráním. Anopyrin beru večer.

danvitka
24. únor 2021

Preeklampsii jsem neměla, ale mě takto bolelo při problémech s páteří, borelióze, která mi právě napadla páteř. Možná už ti mimi utlačuje nějaký nerv.

sanyy22
autor
24. únor 2021

@danvitka no já byla v pátek u svoji doktorky na preventivní prohlídce ve 20tt l, kontrolovala mi tlak, páteř, cévy a říkala že je to vše v pořádku.

danvitka
24. únor 2021

@sanyy22 mě na to nepřišli ani na neurologii. Až masér s chiropraxí. Co si zavolat na fyzio? Za jedno sezení nic nedáš a určitě by poradili ulevu 👍

sanyy22
autor
24. únor 2021

@danvitka určitě brnknu, děkuji za radu ☺

cilkat
24. únor 2021

Myslím, že jsou to dva různé problémy: záda bolí kvůli postoji (tam fakt fyzioterapii) a končetiny kvůli otokům (tam mi na akutní stav doktorka doporučila studenou vodu, ale preventivní řešení nemám).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru