Ženy, co vám ulevovalo od bolesti zad. Konkrétně beder ? Snažím se cvičit kočičí hřbety , sedět rovně atd , ale moc to nepomáhá . Četla jsem, že to může být tím, že dítko je v poloze zády k páteři matky, takže tam tlačí . Myslíte, že je to možné ?
@milius Já cvičila hodně před otěhotněním . Chodila jsem i na fyzio, Dornovku - mám potíže s krční páteří, takže jsem záda posilovala celkově . Ale bedra byla vždycky v pořádku ☹ Asi mne teda návštěva fyzio nemine, jak koukám.
Břicho je fakt, že z mých 63 cm obvodu vyskočilo už na 85 cm , ikdyž to nejde moc vidět 🙂
@texetka me bolela bedra strasne moc snad uz od 12 tt, byla to takova bolest,ze jsem si tehotenstvi fakt neuzivala,spis prezivala. Lezet na zadech neprichazelo v uvahu,neslo,takze jedine na boku,chuze ok,ale jak byla prochazka delsi,tak jsem si to pak vyzrala jeste vetsi bolesti. Bohuzel neporadim,nepomohlo mi vubec nic,ani masaz ani plavani proste nic.
já s dvojčátky trpěla dost, ale vždycky se mi ulevilo po přiložení nahřátého pohankového polštářku 🙂
Úlevová poloha na bedra je jógová "pozice dítěte", v těhotenství jen trošku obměněná tím způsobem, že dáš kolena od sebe, aby se bříško vešlo mezi ně. Pozice vypadá takhle:
http://goo.gl/I8L0vK
A teplo je samozřejmě taky bezva. Já si místo pohankového polštářku přikládám psa 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Příčin může být určitě víc. Hlavně záleží na tom, jak jsi měla posilněné svaly před otěhotněním, pokud málo, tak ti páteř nemá co držet, když máš teď větší a těžší břicho. Obávám se, že na to už je teď pozdě.. Samozřejmě cvičení je dobré, ale nemůžeš čekat zázraky,