Bolest zad mezi lopatkami při sedavém zaměstnání. Jak si pomoci?

zemoska1503
31. říj 2023

Dobrý den všem, jsem v 19 týdnu těhotenství a téměř od začátku mě strašně trápí bolesti zad mezi lopatkami při dlouhém sezení u PC. Je to má práce a trávím tak u PC většinu dne. Před těhotenstvím jsem nic takového neměla a představa, ze to trvá ještě tolik týdnů me děsí. Mate někdo nějakou zkušenost? Případně jak si pomoci? Moc děkuji

janule0123
31. říj 2023

@zemoska1503 rehabky …na neurologii s tebou nic neudělá … leky ti nedá… tak jedine rehabky.. já měla teda problém ze se me hybl pletenec až moc v rámci rozvolnovani v těhotenství a nemohla jsem chodit … jsem se tak jedno ráno vzbudila

zemoska1503
autor
31. říj 2023

@janule0123 je ze rehabilitace jsou taky běh na dlouhou trať, cekacky jako blázen 🙈 myslela jsem spis nějaké doporučení cvičení nebo třeba ortopedicke pomůcky

plksv
31. říj 2023

Mám skoliozu hrudní páteře, nejvíc mě to bolí mezi lopatami. Už roky na doporučení fyzioterapeutky používám každý den na cvičení váleček. Stačí minuta denně.

janule0123
31. říj 2023

@zemoska1503 tak me na rehabkach ukazala primo co mám cvicit … a pomohlo to… ne zázračné, ale mohla jsem fungovat … dvakrát denně par minutek… a teda jako těhotnou me vzala rychleji - jinak bych za 4 měsíce ty rehabky nemusela potřebovat 🤣 akorát jsem teda musela brát co bylo volno za nějaký lidi co odpadli…

gdpr
31. říj 2023

Určite rehabky, to pri sedavom zamestnaní som mala a aj ja a nemusí to ani súvisieť s tehotenstvom môže to byť náhoda, ze v tomto období sa to prejavilo. Inak ja na rehabky som isla priamo za fyzio nie cez nemocnicu/lekárov a na prvý termín som čakala necelé 2 tyzdne a odvtedy mám pravidelne kontroly a cvičenia na doma.

zemoska1503
autor
31. říj 2023

@gdpr děkuji tak ja se zkusím porozhlednout

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru