Dobrý den/ ahoj maminky,
chtěla bych se Vás zeptat. Jsem prvorodička, nyní jsem v 23tt a již pár dní mě začala trápit bolest a občasné píchání v pochvě. Přirovnala bych to spíš k tomu, jakoby mě někdo nakopl do rozkroku nebo jako kdybych tam měla nějaké modřiny. Nevím, jestli to patří k těhotenství nebo jestli to bude nějaký zdravotní problém.
Předem děkuji za každou odpověď a radu 🙂
Taky bych řekla, že je to roztahovanim dělohy. Také jsem ve 23tt a spis bych to tedy prirovnala k pichani v podbrisku, občas to tedy opravdu fest zaboli a cítím tlak, tak možné to je ono 🙂.
Taky mam nekdy pocit tec modrin ale spis mi to prijde jako na stydkych kostich...jako kdybych spadla z vysky a narazila si prdel a pipku...taky me bolej hodne zada v krizi a kycle...treba kdyz sem cely den v praci,vecer si lehnu k filmu na gauc a po hodine chci vstat tak to jako moc nejde...rikam si presne to co rikaji devcata vyse..Vsechno se roztahuje,navzajem to na sebe tlaci a tak...co se tyce bricha tak tam zatim zadnou bolest memam...jen na prave strane smerem k trislu je to citlivejsi...
@blackk21 toto jsem měla u všech těhu. Je to normální. Roztahuje se děloha 😊
Děkuji moc všem. Alespoň se mi ulevilo, ze je to během tehu běžné 🙂
měla jsem to taky, nevím, kdy už přesně, ale roztahuje se děloha a stydké kosti...pokud mohu doporučit, na noc mezi nohy polštář, uleví se ti
@blackk21 Já se na to dokonce ptala u doktorky 🙂 Miminko si tam dělá jenom víc místa 🙂
Já jsem nejdřív napsala sem a poté jsem se chtěla na to zeptat doktorky při další návštěvě. Ale moc se mi ulevilo ze je to běžné 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@blackk21 měla jsem to také ale později - cca od 28tt. Doktor mi řekl, že je to tím, jak je miminko už větší a nalehá dolů, ale v tvém případě by miminko mělo mít v bříšku ještě více místa 🤔