Ahoj holky zítra to bude 25tt, a docela často se mi stává to že mě začne bolet v pravém boku (něco jako když utíkate tak vás začne píchat v boku) ale tohle je prostě bolest a udělá se to vždycky z ničeho nic ani neutikam nic takového. Teď jsem si skusila lehnout na levý bok a bolelo to 1000x víc tak jsem skusila pravý bok (ten bolavy) a je to trošku lepší nevíte jestli je to normální? Nemůže to být náznak něčeho vážného? Předem vám děkuji za odpověď (nechci plášit u doktora když to bude blbost) :D
@majkyy4 Měla jsem stejnou bolest v přibližně stejném týdnu..jela jsem do nemocnice...ležela jsem a když jsem se chtěla zvednout nebo otočit,tak to vůbec neslo šíííílená bolest píchalo mě to a vůbec nevěděla co dělat,bála jsem se strašně o malou...zkontrolovali mě a vše bylo v pořádku...vlastně mi ani neřekli čím to bylo a potom už jsem to neměla...🙂asi jen křeč,z namáhání možná..já pro klid do nemocnice jela...vždy je lepší jet než to podcenit
Já měla asi v 30tt bolest v pravém boku jak na slepák. A byla to namozena hrana dělohy či co,z toho jak jsem spával na levém boku. Měla jsem spát i na pravém. Ale jela jsem s tím na pohotovost
Je v podstatě pár základních možností - buď tlačí miminko, nebo máš skřípnutý nerv apod. nebo tě zlobí žlučník (stává se často právě v těhotenství) nebo v krajním případě je to jeden ze znaků preeklampsie. Poslední možnost je samozřejmě riziko a bylo by dobré ho vyloučit. Můžeš si třeba zkusit změřit tlak, vysoký je další příznak. Mě tyto strašné bolesti začaly v minulém těhotenství, svádělo se to na miminko, potom i rozjíždějící se preeklampsie. I několik let po porodu mě to pobolívalo. Myslím si, že buď se mi tam něco poškodilo nebo se rozjel ten žlučník, nevím. V současném těhotenství mám tyto časté a hrozné bolesti skoro od začátku.
Určitě odebrat krev na jaterní testy (je to to první, co na ginde dělají, když nahlasite bolesti na pravé straně), ale může to být cokoliv. U staršího jsem měla takle křeče v zadovejch svalech, jak se měnil postoj (bylo to v druhé trimestru, bylo to po dnech, kdy jsem víc stála a pomáhalo to "rozlezet", ale kolikrát trvalo hodinu až dvě, než se to uklidnilo. Spíš tupá, ale velká bolest). U mladšího jsem měla nožičku narvanou v játrech... Tupá bolest, která moc nechtěla přejít, ale opět pomáhalo ležet... Dál často zlobí žlučník nebo střeva. Každopádně to doktorovi řekněte 😉 .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@majkyy4 Lepší plašit než pak brečet