Ahoj maminky, chci se zeptat jestli ste taky některá z vás měla takový šílený bolesti třísel v tehu? Vím že u prvního jsem je měla taky ale až ke konci těhu. Teď jsem 27tt a už je mám asi 14dni ale teď poslední 3 dny je to úplně strašný kdy nemůžu někdy ani vstát. Předevčírem jsem byla na 4d ultrazvuk se podívat na miminko a tam se mě paní doktorka ptala jestli je všechno v pořádku tak jsem ji řekla že ju jen ty třísla, jestli je to normální, doktorka odpověděla že to se natahují vázy a že to není nic vážného. Jenže do toho mě začalo bolet tak trošku nepatrně podbřišku. Ke svojí doktorce jdu na kontrolu v pondělí. ( Je pátek) Myslíte že bych měla jed radši na pohotovost? Nebo jsou to fakt jen vázy ? Každý z okolí mi i říká že to jsou vazy ale tak zajímá má mě i vaše zkušenost jestli ste to měla některá taky tak.
ahoj me to bolelo taky, bolelo me to teda 3 mesice v tahu, kazdej den. Po porodu uz to bylo lepsi ale neodeslo me to...ted uz mam pokoj ale obcas me to popichne. Mam 7m od porodu. Po porodu jsem byla na gyn.fyzio ale skrz neco jinyho. Rekla jsem ji to a ona mi to zevnitr nejak primackla a rozmasirovala prstem a to byla strasna uleva. Paks to jeste parkrat ozvalo. Ted tak 3 tydny nic
Tady ti to nikdo neřekne. Může to být ok a být to jen ty vazy a nebo může docházet ke zkracování čípku nebo otevírání nebo spoustě jiných věcí.
Pokud si nejsi jistá, tak jeď na pohotovost. Radši zbytečně než něco podcenit. Určitě i tobě to pomůže na psychice, že se nic neděje než se celý víkend stresovat.
@lucieleonek do třísel je to přenesená bolest od esíček v kříži. Pomáhá ulehčovat zádům šátkováním břicha a protahovat se, případně masáž beder. Já byla asi 2x na rozmasírování u fyzio.
A možné je, ze te boli i stydka spona. Je to tlak na ni vahou cele delohy s mimcem. A ze to je nejaka vaha. Ja se nemohla kolikrát postavit, kdyz uz jsem stala nemohla jsem udelat krok. Jak sem se rozesla tak uz dobry. Otocit se nekdy na posteli z boku na bok byl boj. Po porodu to pomalu prechazelo. Jak to boli? Cely spodej a vystreluje to do třísel.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucieleonek ty třísla mě taky hodně bolely. Pak třeba na 3 týdny klid a pak zase. Do toho ještě strašně zadek a stehna 😀 ale s tím podbriskem zkušenosti nemám, jestli se ti něco nezdá určitě si někam zajed, než aby ses trápila 🙂