Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda se najde někdo se stejným "problémem". To, že se pánev roztahuje a proto bolí, kříže, stydká kost třísla...to je mi jasný.......Mám to když víc chodím a pak si třeba lehnu a když chci vstát a udělat krok, tak celá ztuhnu a sotva chodím. Chodím jak stará babka 🙂 Co mě trochu znepokojuje, je takový tlak, někdy trochu bolest v oblasti močáku (nic extra hroznýho)...většinou se to taky objevuje, když sedím a pak někam jdu. Po chvíli se to i třeba rozchodí, někdy cítím i když sedím a častěji chodim i čůrat. Dneska sem volala na gyndu a dr. se ptal, jestli mě to při čůrání neřeže a nepálí.....což teda nepálí ani neřeže...nezdá se mi , že byl to byl zánět močáku...(už sem ho párkrát měla, takže vím). Výtok mám, ale ten sem mívala vždy. Dle toho co jsem četla by měl být spíše čirý, či mléčný....u mě bývá většinou nažloutlý, jindy čirý, nebo mléčný....každopádně ale nesvědí ani nic podobného, takže výtok je snad normální. Dr. tedy říkal, ať hodně piju, že kdyby to byl močák, tak se to buďto rozjede víc, nebo to přejde...a nebo to prostě souvisí s tím roztahováním.
Mě zajímá , jestli to má někdo z Vás taky jako já...protože nikdo z okolí (a to mám těhulí, nebo červstvých mamin v okolí hodně) tohle neměl.
Díky moc za reakce.
Je tu tedy
@simkaaac ahojjá to takto měla taky. Jediné co mi lékařka řekla bylo : odpočívat, odpočívat a odpočívat.
U prvního syna jsem chodila v klidu do práce a u druhého jsem měla tyto bolesti velké a nedalo se to.
Takže jediné co poradím je opravdu odpočívat a nahřívat sprchou záda. Nechat si masírovat v kříži.
Na tu stydkou kost bohuźel nic nepomáhá 😖 . Mě to trvalo až do porodu. Po porodu jsem si oddechla :D.
Držím palce aby to za chvíli přestalo 🙂
Ahoj, mě to taky potkalo, už nevím v kolikátém týdnu, ale cca od 20.tt jsem měla stejný problémy. Pár dnů mě i hrozně bolela kyčel a myslím si, že po třech týdnech to buď samo odešlo a nebo mi na to zabralo magnézium. Taky mi doporučovali klid, ale na procházky jsem chodila 🙂
@simkaaac ahojky, já to mám také, tlak na močák a citlivost podbříšku, ve středu jdu na kontrolu, tak se na to chci zeptat, stále to přisuzuji jizvě po císaři. Lítám docela dost často na záchod, ale nic mě nepálí ani neřeže, každopádně mi přijde divný, aby tak brzy děloha tlačila na močák. U prvního děcka jsem tohle určitě neměla...
Tohle mám od 18tt. Stačí 5ti minutová chůze a mám pocit,že se mi stydká kost roztrhne a nebo že mi někdo nakopal podvozek od kostrče, přes stydkou kost a někdy to vystřeluje i do stehenních kostí. Trochu pomáhal hořčík a vápník ale pozor ať to neprepalite s dávkováním. Jinak tohle prý vymizí až při porodu.... To se máme na co těšit. Mám za sebou dva porody a tohle mě nikdy netrapilo, ani ke konci....teď čekám holčičku,otěhotněla jsem 10mesicu po porodu druhého syna, takže to s doktorem svadime na to,že sem nenechala tělo odpočinout a beru to v klidku,jinak máme vše OK. Drzte se 🙂
A močák si zvyká na roztahujici se dělohu a na to,že ho ani miminko nešetří. Jestli nemáte pálení při čůraní,řekla bych,že by to mělo být v pořádku.
Měla jsem taky tyto problémy, bolesti kostrče, problém se zvednout, prvních pár kroků v předklonu, bolesti při močení ne, ale těsně po vymočení začla vždycky krátká intenzivní bolest v oblasti močáku. Výtok taktéž, bez slipovky ani ránu. U mě to tedy skončilo předčasným porodem. Čímž vůbec nechci strašit, ale rozhodně ani bagatelizovat, že to má každá a je to normální, když se všude všechno roztahuje....zvlášt pokud jsi prvorodička (?), která nemá srovnání. Zvláštní pozornost bych věnovala i tvrdnutí břicha...pokud by bylo více, tak rozhodně řešit.
@mrskato právě ..úplně to samé. Tak to dej vědět, co Ti dr. řekne, prosím 🙂
@petunie_2 jj prvorodička...břicho zatím netvrdne....Snad bych to poznala, kdyby jo 🙂
@qewa No úplně to samé...než se rozchodím, tak šourám nohama....a jdu jak babka, ale pak se to rozchodí a jsem schopná ujít i pár km....
@kittynka pálení ani řezání nemám 🙂
@simkaaac tak to bys poznala rozhodně....tak to bude v pohodě 🙂 jde o to, že dlouhodobé záněty mohou někdy! způsobit, že děloha začne být dráždivé, břicho tvrdnout a čípek se může zkracovat. Proto každý výtok bych řešila. Vzít stěr a přeléčit na konkrétní potvoru, která se najde.
@simkaaac Poznala jsem že je něco v nepořádku - začala jsem mít bolesti "břišních svalů" a spodku i při ležení, delším sezení a při přetáčení z boku na bok, ale ty už člověk nerozchodil a 😒
Ale já to mám asi spíš od stresu, měla jsem to náročné v práci a i doma kvůli stěhování a dlouhému dojíždění apod.... takže bych si s tím hlavu teď nelámala ať si to tím nepřivodíš.
@simkaaac jejda, vubec nebylo cilem te vydesit, jen byt obezretna, doktora upozornovat, nekdy neuskodi trochu prehanet. Me proste vsichni ubezpecovali, jak jsou bolesti normalni, jak se vsechno roztahuje, az jsem byla za hysterku a nedopadlo to dobre, i kdyz je mi jasne, ze se tak stane velmi vzacne. U me ale byl rozdil, ze bricho tvrdlo nekdy od 13 tt a od 24 tt bylo tvrde v podstate permanentne, pro jakekoliv zmene polohy.
@petunie_2 tak já už sem možná taky trochu za hysterku....já totiž víc jak 4 roky bojovala s endometrozou a byli jsme s manželem v CARU a tohle těhotenství přišlo jako zázrak, když jsme nestihli IUI. Moje bolesti nejsou nějak závratné to vůbec....Jen je to někdy nepříjemné. Někdy o tom jen vim, jindy zabolí víc....Každopádně na další kontrole všechno řeknu. Jak to myslíš, že to nedopadlo dobře? V kolikátem tt jsi porodila a drobeček to doufám zvládl??
@mrskato Ahoj, aha...tak snad to bude jen to roztahování. Já nesla moč min. úterý, když jsem byla na kontrole...a vypadala prý v pořádku....Samozřejmě kontrolovali jen bílkovinu atd. přes ten papírek....ale , kdyby to byl močák, nebo tak něco...tak by snad moč ukázala nějakou bílkovinu, nebo tak něco, ne? Jinak stále to docela bolí ale vypozorovala jsem, že převážně při chůzi a po stranách.. Třeba to je od té stydké kosti, nooo. No každopádně do 26. daleko :(
Můžeš se uklidnit, bolest v kříži mám také, ale u mě je to způsobené tím, že jsem se první tři měsíce dost válela, protože mi bylo hodně zle. Teď si to vynahrazuji, občas mám šílený workoholismus o víkendech a fyzicky se namůžu, nebo si dáme dlouhou procházku. Pak když jdu relaxovat nemohu skoro vstát a musím to rozchodit. Bolí mě v kříži a také kyčle... ale nic hrozného. Stydká kost mě nebolí. Na močový měch. cítím také tlak.
@klotylda01 jo, tak to budeme mít asi stejně.....včera jsme byli v obchoďáku pak jsem uklízela vařila...a když sem se večer dostala do postele a pak sem potřebovala čůrat...Manžel mi musel pomoct, páč sem nemohla udělat krok.
Jinak dneska jsem byla u dr. a všechno vypadá v pořádku, takže asi je to teda normální no 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
zkušenost nemám, ale tady odkaz na jinou diskuzi na koníkovi, snad pomůže 😉
https://www.modrykonik.cz/forum/2-trimestr/bolesti-stydke-kosti-v-tehotenstvi-co-to-znamena/