Ahoj holky, chtela bych se zeptat jsem v 16+0tt a od zacatku tehu me boli hlava nekdy jednou v tydnu nekdy dvakrat neldy hodne nekdy malo testy co mi delali na prvni screening vyloucili preeklapsii(ted nevim jak se to pise) tlak mam spise nizky. Ale jsem po druhe tehotna bohuzel miminko bylo nemocne neslucitelne se zivotem a musela sem na ukonceni ve 13tt pred rokem a to mi i vysla ta preklampsie, ale vubec nevim jaky sem mela tlak jen vsechny ty vysledky jsem mela spatne a prave sem mela i na tu preklampsii napsane leky. A ted k otazce
Ted se mi ta preklam. nepotvrdila tlak si merim kazdy den spise mam nizky tak me zajima bolela vas v tehu taky hlava a bylo vse v poradku? Mam to v planu rict doktorovi az pujdu na prohlidku ale vrta mi to hlavou tak me zajimaji vase nazory. Napadlo me jestli me ta hlava taky neboli casteji od toho ze mam vecne ucpany nos bez rymy a to sem cetla ze se v tehu stava casto. Jen porad myslim ze mi v prvnim tehu ta preklampsie byla potvrzena a ted diky bohu ne ale cetla sem ze i ta bolest hlavy to muze znacit tak se ptam na nazory nez za 14dni pujdu k dr a budu to snim resit. Abych se ted trochu uklidnila.
Dekuju
@mamikry ja prave cetla ze po prvnim trimestru to odezni ale porad mi huci v hlave ta preklempsie ikdz mi nevysla ted.
Miminko zdrave je nechali sme si udelat ten podrobny rozbor dna jak se posila do ciziny chteli sme uplnou jistotu ikdz nam vysel ukazkove prvni screening. Prave me napada jestli ta hlava me neboli jak mivam ucpany nos porad a pak sem i vypozorovala kdz malo piju. Kazdopadne mu to zminim protoze se toho bojim
@simca128 já jsem měla bolesti hlavy celé těhotenství. Jak mě začala bolet tak to trvalo třeba i dva dny. Bylo to fakt hrozný. Dokonce se mi i dvakrát vrátila migréna kterou jsem kdysi mívala často. Najednou mě začala brnět ruka , jazyk a přestala jsem vidět na jedno oko. Naštěstí to vždy po hodině odeznělo. Jinak bylo celé těhotenství naprosto v pořádku a malá je zdravá. Bolest hlavy je v těhotenství dost častý jev.
@markyzzaa ty kraso tak tohle nemam obcas me boli lehce a nekdy jakoze migrena kdy musim jit spat jinak jako ze by me nebo brnelo nebo na zvraceni to nemam vubec. A co pozoruju mivam to jednou tydne. Ted sem to mela castejs v tydnu jak bylo horko ale to prikladam ze sme byly u vody tak asi z toho vedra. Taky me uklidnuje ze vysledky mame ukazkovy a testy co sme nechavali delat male na rozbor dna vysli skvele asi se spis bojim cim sme si prosli pred rokem ze se vic pozoruju
Jsem těhotná potřetí a teď v druhém trimestru bojuju s bolesti hlavy dost často, mám i migrény. Nejdříve jsem to prisuzovala po prodelanem covidu, teď už mě bolí prostě tak. Snažím se to vydržet Alen stává se, že mám tak krutý bolesti, že si lupnu ibalgin, když už to fakt nedávám a jde z toho na mě panika a totální šílenost. Ale zvýšila jsem dávky horciku a už se to lepší. Koupila jsem si ty povolené pro těhotné a polikam 2 tablety denně a celý, den pomíjím Magnesii a funguje to. Taky každý ráno zacvic cviky na krční pater. Já s ní mám problémy odjakživa, ale v těhotenství se v posteli doslova propadám a budím se bolavá, má to velkou souvislost , prostě protahovat krk.
Mam nízký tlak a taky asi s pitím nic moc a bolivala mě dost hlava v prvním trimestru. I se dost motala a to i v leze. Nějak s tím druhým trimestru to přešlo. Gyndarka říkala po troskách pit. Nemůžeš to mít i z nošení roušky? Já že začátku tehu v pohodě, ale čím jsem těhotnejsi, tím je to horší. Když ji mám chvíli, tak jsem spíš taková oblbla. Když dýl, tak mě pak tak silene bolí hlava, jak jsem to nikdy nezažila a třeba až do večera.
@orisek56 ja mam takovy ty sumivy zabletky z penny co se rozpousteji ve vode je tam psano horcik vapnik vitamin c jednou denne si to davam ale asi to nic extra nebude
A piju vodu ze sodastreamu ale je pravda ze kdz sem pila magnezii ze me asi tak ta hlava nebolela zkusim zas pit jen magnezii
@biciklissie meme rousku mam minimalne sem doma porad
@simca128 Aha, já to právě mám vypozorované, že mě šílené bolí hlava po tom, co jsem někde byla (lékař, MHD), tudíž rouška. Už jsem ji musela omezit, bylo to fakt blbý.
Jsem na konci 18 týdne a hlava mě bolí často.myslim si,že je to normalni.prece hormony,únava,teplo....
@simca128
Me sice vysla, ale myslim, ze by se nekonala i kdybych leky neuzivala. Nikdy jsem nemela vysoky tlak. Spis to nejak vypocitali asi kvuli veku, protoze jsem byla postarsi prvorodicka😁 Nicmene ta hlava me v tehotenstvi bolela opravdu dost, volala jsem i sve neurolozce a ta mi rekla, ze leky nebrat, uzivat jen horcik. Myslim, ze to zpusobovaly hormony.
@simca128 Ahoj já jsem teď ve 21tt a taky mě občas hlava bolí. Trpím na to i když nejsem těhotná a preeklampsii mám potvrzenou už od prvního ultrazvuku. A vím dobře co je preeklampsie. Rodila jsem ve 29 tt před skoro 12. Léty. Nedesila bych se zbytečně dopředu 😉 tehdy o ní nikdo nevěděl ani léky jsem neměla teď jsem raci že o ní vím a že mám léky a jsem hlídaná. Raději devět měsíců v leže než si to zopakovat 🙃i když ovlivňuje to spousta věcí.
Asi malinko choticky ale důležité tam asi je napsané 🤣☺️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@simca128 Me bolela hlava cely prvni trimestr, ve druhem sem tam taky, preeklampsii jsem nemela a miminko jsem v poradku donosila. Muze to byt hormonama, muze to byt od patere... Doktorovi se zmin, ale myslim, ze to k tehotenstvi patri, holt jiny stav. 🙂