Maminky potřebuji radu byla jsem přes třema nedělema nemocná ale zvládla jsem to vylezet bez antibiotik tak jsem byla ráda ale pak brácha přišel že má streptokoka a zlatého stafilokoka že mám jít na výtěr a dneska volala doktorka že to mám pozitivní a že si mám přijít pro antibiotika mě se to moc nelíbí brát pelicilin jsem v 27 týdnů ale prostě teď momentálně nemám žádné potíže ani rýmu tak nevim
Tak doktorka zjevně ví, že jsi těhotná - tzn. ti nejspíše dá antibiotika vhodná pro těhotné. V těhotenství se vždy mají volit léky, které jsou bezpečnější než kdyby se nebraly. Zlatý stafylokok může způsobovat mnoho obtíží, ale samozřejmě se dá s doktorkou probrat, že se s léčbou počká - případně se jí poptat, jaká jsou rizika pro dítě.
@nuny11 je mraky nemoci co to e noc neudelaj ani nepoznas ze je mas a plodu to ublíží bohuzel. Příklad třeba i s blbejma spalnickama. Kolegyně s nima prisla do styku v těhotenství ji se to vůbec nijak neprojevilo byla ockovana protilátky v poradku a potratila.... bohuzel to s čím se popere normalni organismus ten nevyvinity plod nezvládne....
Zkušenost známé: nebrala antibiotika, protože zjistila, že je těhotná. Bohužel to nedopadlo. Měla nějakou infekci. Na druhou stranu, kdyby je brala, dopadlo by to jinak?
Není pravda ze v těhu můžeš jen PNC , mohou se i jiné druhy atb . Je na lékaři které zvoli, kdyby to nebylo nutné tak by ti je určitě nedával jen tak . Lepší prelecit infekt než na hrozilo riziko pro plod a později i pro tebe .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jasne, takze budes radeji cekat, az zacne delat nejakou paseku...