Anopyrin, špinění a odběr plodovky

shongololo
6. únor 2017

Zdravím,chtěla jsem se optat na Vaše názory. Jsem podruhé těhotná, první těhotenství nevyšlo a 28tt jsem rodila,ale plod mrtvý (nedostatečně vyživený) a asi ucpaný pupečník - dodnes nevím přesnou příčinu, jen,že genetika byla OK. Nyní jsem těhotná podruhé,ale těhotenství mě provází hlavně špinění (není vidět,co kde - 3 neděle s chlapem nespím a stejně špiním) a lečím se s vysokým tlakem. dnes jsem byla na genetice,testy mám negativní po 1.screening utz mám rizika základních nemocí více jak 1:7 000 a plus mímo je uplně v normě a pořádku.Dr. genetice na mě vyrukovala s odběrem plodovky... Chci se zeptat,máte někdo něco podobného za sebou za podobných okolností? Cítím se dobře,ale mám trochu psycho práci a tak s dr. jsme domluvené na rizikovém (zatím stále dojíždím do práce). předem díky za odezvy

j.a.n.i
6. únor 2017

@shongololo No, nevím, když si vezmu, že riziko potratu po odběru plodovky bude někde 1:500 (a to ho myslím ještě snižuju), tak bych pro ni osobně neviděla s tímto výsledkem důvod.

medulinek
6. únor 2017

S negativnim screeningem bych do toho nesla,zvlast pokud byla genetika prvniho miminka v poradku

kackakastanka
6. únor 2017

a proc te na plodovku posilaji, kvuli veku? me to vyslo v poradku a na plodovku me pres vyssi vek neposilali, ani bych tedy nesla, ale vyslo to pekne a doktorka rekla, ze pokud na tom netrvam, takze ona duvod nevidi... a jak pise medulinek, pokud bylo prvni miminko v poradku geneticky ani ten prvni neuspech neni duvod

shongololo
autor
7. únor 2017

ano holky je to kvuli veku, prvni jsem rodila v 33 a ted to bude necelych 36,kdyz vse bude dobre. Poradim se jeste s moji gyn., protoze ona ty vysledky ze screeningu jeste nevidela..vcera jsem z toho byla presla a o snech ani nemluvim...ja se priznam,ze plodovky se bojim ne proto,ze by ublizili mimu,ale vzhledem k tomu vsemu,co mam a jak reaguji se bojim,aby se zase nekonal druhy porod bez happyendu a zjistit,že mimi bylo v pořádku,tak to bych asi nesla fakt spatne..

kackakastanka
7. únor 2017

@shongololo pokud budes mit vysledky z krve a z UTZ pri tom screeningu v poradku, na plodovku bych nesla, je to invazivni zakrok, je tam urcite riziko potratu.... pripadne lze zaplatit nejaky test z krve, ktery ma temer 99 spravnost a pravdepodobnost, ze je mimi v poradku, ale stoji neco kolem 15000, jmenuje se prenascan, do toho bych byvala sla ja, pokud by screening dobre nevysel... tak drzim palce a preji spravne rozhodnuti 🙂

moodie
10. únor 2017

Podle mě by jsi to měla řešit s DR. tady ti asi nikdo moc neporadí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru