Ahoj 🙂
Třeba tu je někdo jako já 😁
Jsem plašan, tak jsem si pro svůj klid koupila domácí utz angelsounds...jsem ve 15tt. Ale ani po víc jak 40minutách rejdění po břiše a tlačení si toho "vajíčka" do špeku jsem prostě neslyšela nic, než střeva 😅 ...pak už už jsem měla hroznou radost, že jsem to srdíčko našla, ale bylo na dítě hrozně pomalé, tak jsem si poslechla svoje srdce a zjistila jsem, že jsem našla u nohy jen nějakou svoji tepnu 😁😁 ...no.. mělo mě to uklidnit a teď su z toho úplně na prášky 😅 ...jen nevím jestli víc z toho, že jsem srdíčko mimi nenašla, nebo z toho, že jsem ho tam určitě celé rozmačkala 🤭... Je možné, že to nemůžu najít kvůli obezitě? Že to ten ultrazvučík prostě neprosvítí? Díky 🤰.
Já myslím, že je ještě brzy. Zatím je plod malinký a je těžké ho najít. Také jsem měla a upřímně jsem se stala závislá na poslechu srdíčka 🙈 Ale až později a někdy se stalo, že jsem musela hledat víckrát za den/noc než jsem našla.
Zkus to úplně nad stydkou kostí, jakoby tou “špičkou” toho angelsoudsu malinko přitlačit jakoby směrem dolů. Miminko určitě nerozmačkáš, neboj. A zkoušej kolem té kosti dole jezdit pomalu ze strany na stranu, doprostřed… To půjde, neboj. Já než našla to správné místo, taky to trvalo a to jsem kost a kůže 😉😊 dej vědět jestli se povedlo a držím palce 🙂
40 minut je strašně moc 😬 když jsem ho nenašla tak do tří minut, nechala jsem to na další den. Kdy se třeba dítko jinak natočilo. Ten angelsound není bez rizika 😔 třeba v Německu ho pro takové domácí použití už zakázali 🙈 v 15tt jsem také měla problém ❤️ najít a jsem "štíhlá". Počkej ještě aspoň 2-3 týdny a zkus to zas. A pak se snaž poslouchat max. 5 sekund když na něj narazíš.
Ještě mě napadlo jestli si dáváš dost toho gelu, aby šlo lépe slyšet. Bez toho to slyšet nejde.
Ani, je to možné, že to kvůli obezitě uslysis dele. Zkus co ti holky radí a když nic tak na to hlavně prď, protože 40min fakt není nic zdravýho. Jednou to přijde 😊
Jsem obézní - koupili jsme si doppler (né angelsounds) + k tomu gel - je potřeba, bez něj srdíčko neuslyšíš (lze i indulona - dělá to tak doktorka v jedné rizikovce). A srdíčko jsme našli během ani né 1minuty v 10tt, ale zásadně mi to dělá muž - já si na spodek nedosáhla a máme to už jako rituál - o syna jsme v lednu přišli, takže teď chceme mít klid - jsem nyní 33tt. Jinak srdíčko jsme vždy našli hned, max.do minuty. 40 minut je extrém.
No a není to tím že si nemáš trajdit po špeku ale těsně nad stydkou kosti . Tam přece žádný tuk není Použít sono gel . V 15 TT rozhodně není brzy a najít by mělo jít to by jsi musela být fakt morbidně obézní aby to nešlo . Já mám nadváhu ( obezitu) cca 20 kg a nikdy problém nebyl přes angelsouds jsem našla srdíčko v 10tt a s utz přes břicho u Dr.nikdy nebyl problém .... Dej si gel a dej si tu ,,sondu,, tam kde začíná ochlupení a jemným stisknutím jakoby dolů ,,jakoby ,, pod kost hledej
Dle mě jsi prostě hledala na špatným místě
@agneska7 Přesně moje řeč. Důležité je hledat srdíčko jen u stydké kosti, jinak to nemá smysl, jelikož je to ještě "oříšek". I nyní v 33tt hledáme srdíčko pod pupíkem, né nad. A já mám malého tedy vždy na pravé straně - i se zadařilo z této strany.
Děkuju všem za odpovědi ☺️ ... že je to škodlivé mě vůbec nenapadlo! Když na screeningu po mě rejdil hodinu, protože mimi nespolupracovalo. Takže příště max 5min a zas na to na pár dní prdím... díky za upozornění 😊
A gel jsem použila a mimi jsem hledala hlavně u té stydké kosti...tam jsem narazila jen na tu svoji tepnu.. Špek mám pořádný 😁 ..ale naštěstí ne ještě takový, co by se ve stoje přeléval přes frndu 😄... Tak já nevím co dělám blbě..
MÁM HO!!! 😂😂 .... Včera bylo mimi asi blbě natočený ☺️ ...dneska mi to netrvalo ani 2minuty a našla jsem ho - opravdu těsně nad chlupy nalevo - včera jsem hledala sice taky v těch místech ale o pár cm výš na tom špeku a už to přes ten tuk nefungovalo... možná už to i včera bylo jeho srdíčko to pomalé co jsem našla, ale jak byl ten Angel ze špatného úhlu, tak to šlo špatně poznat... Mě nenapadlo, že je furt tolik dole 😳. Díky moc všem a slibuju, že tu věc minimálně na týden strkám do šuplíku a ani se toho po včerejšku nedotknu! 😂 ..jsem ráda, že jsem ho tam nerozmačkala a že tam je 😊🤭.
@markytkynka super 😁🥳🥳
@martulka88 jee ty už si takhle daleko 😊 vím mimo úplně tema. Ale když jsme se začali snažit po ZT tak ty si akorát otěhotněla a pamatuji si tvůj příběh v te dobe byl pro mě velmi silný. Copak cekate? 😊 držím palce u porodu 😊
@lucahv Děkuji ☺️ Podruhé chlapečka a snad už tady s námi zůstane. TP máme přesně po roce a 14dnech. Ale už to chci mít za sebou.
@markytkynka jen přidám zkušenost, poslouchám od 9 tt. Najdu většinou hned kde začíná ochlupení, ale jsem štíhlá. Věřím, že to může byt způsobeno nadváhou. A slyšíte třeba tepnu na tříslem ? Projde to ?
@martulka88 držím palce!!! Ať se tobě i chlapečkovi daří!!! Smůlu jste si už vybrali tak teď už jen vše nej!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@markytkynka U žen s nadváhou byva problem i ultrazvukove vysetreni u lekare, protože je část vlnění pohlcena v silné břišní stěně. Domaci UTZ podle mne nema sanci.