Ahoj, nemáte prosím některá zkušenost s amniovým pruhem v děloze? Včera na kontrole 17+0 mi ho dr. objevil pod mimčem, vychází z placenty, kterou mám nízko. Je dlouhý 10cm. Na internetu jsem četla, že problém je to spíše v 1. trimestru, jasně, že mě teď bude dr. kontrolovat, ale mám strach, aby se malýmu nic nestalo, nezamotal se a tak... máte to taky některá? Díky
ahoj,já ho měla s dcerkou a pruh vadí na začátku těhotenství třeba v pátém týdnu kdy se muže k miminku přilepit a nějak ho poškodit, Ale když už jste v 17t tak už si ho dokáže přetrhnout samo. Na dalších ultrazvuku jsem ho pak už neměla.
Mně našli amniový pruh ve 13tt, navíc mi o tom Dr. ani neřekla a přečetla jsem si to až ve výsledcích 1. screeningu. Byla jsem hodně vyděšená. Moje gynekoložka svým ultrazvukem nemohla pruh najít, ale na utz ve 20tt na specilizovaném pracovišti byl stále vidět. Bála jsem se, jestli bude vše v pořádku a narodil se mi zdravý chlapeček. Ať je to tak i u tebe 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@shel88 Me ho nasli na utz v 16tt, nevim, jak byl dlouhy, ale silny byl 10mm. Dr me uklidnovala, ze to nic neni, ze se klidne casem ztrati, nebo ho miminko prokopne. Na utz ve 20tt uz tam pruh nebyl a vsechno bylo v pohode.