Ahoj maminky,
V ut.nam pri 2.screen v 21.tt diagnostikovali kompletni agenezi corpus callosum. Jak jinak,jsme o teto vv nikdy neslyseli,od dr temer nulove informace,jen pohledy rikajici ze to je spatne. Progooglila jsem uz vsemozne,hledam a chytam se stebla,ale zas tolik toho neni. Vcera nam volali,ze prvotni amnio dopadlo ok,ale ze hlubsi vysledky budou za tyd (pry to urychli,uz nezbyva moc casu) a mohou dopadnout jeste spatne (tak nas hned srazili). Je to mozne,ze dopadnou jeste zle? Chceme na mag.rez.,je mozne ze tam cc bude videt a je tedy sance zexmiminko bude jeste ok? Mate nekdo podobne zkusenosti uz za sebou? Dekuji moc za reakce. Jana
@drep dekuju za odpoved. Podobna procenta jsem take nasla,je to takove pul na pul prijde mi. Jeste me desi,ze u nekterych pribehu,co jsem nacetla mela mimi sice "jen" diagnozu acc ale po porodu se k tomu prave naslo plno dalsich veci...a muzu se zeptat,jak to dopadlo u tve kamaradky? Mag.rez.si musime ted pres dr.zaridit,snad bude pristi tyd a je to takova ma nadeje.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@saku13 nejsem pediatr ani dětský neurolog, ale trochu jsem to řešila s kamarádkou, která stejně nemocné dítě čekala. 60-70% dětí s touto dg. Je zdravých, 30% má nějaké postižení mozkových funkcí a 10% má těžkou mentální retardaci. Pokud nejsou patrné žádné jiné vývojové vady, tak šance na to, že dítko bude v pořádku jsou větší. Ale zároveň bohužel to může být postižení vyšších kongnitivních funkcí, že dítě může vypadat v pohodě a až ve škole přestane zvládat svoje vrstevníky. Zároveň to prý bývá docela častý asymptomatický nález u dětí, kterým se mr mozku dělá z jiné příčiny. Bylas na MR mozku? On ten ultrazvuk může být třeba i falešně pozitivní a definitivní diagnóza dá až ta rezonance