26+3.tt tvrdnutí břicha. Je to normální?

veronika8808
28. srp 2019

Ahoj holky.Jsem dnes 26+3 a od včera se mi stává že tak cca 3 nekdy 4 za den mě začne chvíli bolet břicho na MS a břicho mi ztvrdne. Je to normální? :/

gruyerre
28. srp 2019

@veronika8808 bývá to celkem časté, do jisté míry je to v pořádku. Měla jsem cca od 15.tt a nebyly s tím problémy, doktorka mi říkala, že když je to maximálně párkrát denně, že to nevadí, ale musela jsem se trochu fyzicky šetřit, protože při námaze to bylo častější a intenzivnější. Kup si magnezium pro těhotné a nebo ať ti doktor/ka předepíše silnější magnezium. A u doktora to určitě řekni, ať zkontroluje, jestli se třeba nekrátí čípek.

vanea
28. srp 2019

Nevím jestli je to normální, ale mě třeba tvrdlo od 19-20tt skoro každou hodinu (ve dne v noci) díky dráždivější děloze, stačilo se blbě pohnout, zvednout, ohnout, zakašlat.. Ale porod byl fofr, prý jsem měla "natrénováno"🙂 takhle ke konci bych řekla, že je to v pořádku a běžné, zeptej se na kontrole doktora. Mi to ke konci připomínalo začátek porodu, bylo to i v pravidelných intervalech třeba po 10-20 minutách, celé týdny a prý to nic nebylo...Jinak mě teda od 25tt magnezium nedoporučili, ale kontrolovali čípek (rodila jsem teda o měsíc dřív), určitě to zmiň na kontrole, zeptej se. 🍀🌹

ilema
29. srp 2019

@veronika8808 ahoj, mám to stejně, jsem 27+3 a už tak měsíc na tvrdnutí břicha celkem trpím, plus se mi tedy na jedné straně v podbřišku natáhnul, skřípnul či co já vím, nějaký sval nebo vaz a dost to bolí, ale patří to k těhotenství, no 🙄 jinak můj gynekolog mi řekl, že do 15 tvrdnutí za den je to v pořádku a děloha se prostě připravuje na porod, když je mi to hodně nepříjemné zobnu si tabletku horčíku, koupím mangesku a zabírá to...

radkaem
29. srp 2019

Dost jsem o tom četla, protože jsem to tak taky měla. Je to v pořádku. Ale doktorka mi od té doby nasadila magnesium.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru