26. tt tlak v podbřišku, bedrech, bolest stydké kosti. Raději se nechat zkontrolovat?

7. srp 2023

Ahoj, zhruba druhý týden mě střídavě trápí bolest stydké kosti při chůzi, změny polohy v posteli, vstávání atd. Dotoho se přidal jistý tlak v podbříšku a už také v bedrech. V poradně mi doktora neřekl, že by bylo něco špatně, ale mám dneska už takový špatný pocit, sem tam i pocit strachu jestli se neděje něco co by nemělo.

Máte s tím nějakou zkušenost, něco co pomohlo a nebo jste naopak byly opatrnější a raději se nechaly zkontrolovat na pohotovosti? Nechci jet zbytečně na pohotovost, pokud je to normální a musí se to prostě jen přežít, ale zároveň bych chtěla kult pocit vnitřní jistoty, že je vše v pořádku.

Malý je dost aktivní, cítím pohyby po stranách břicha, dole i nahoře. Podle poslední kontroly ve 24tt otočený hlavičkou dolů. Nemám žádný jiný problém, špinění nebo nezvyklý výtok. Pouze bolesti spodku, zad, pánve, stále občasné zvracení.

gats
7. srp 2023

Na bolest stydké kosti se mi osvědčilo posilovat střed těla (konzultace na fyzio) + pohybovat se s nohami u sebe (vstávání ze židle, převalování v posteli z jednoho boku na druhý apod.) + nezatěžovat jen jednu stranu těla (např. si oblékám kalhoty vsedě, abych se vyhnula stání na jedné noze). Za týden úžasná změna.

gbp
8. srp 2023

asi to nechces slyset, ale mela sem az do porodu a zhorsovalo se to 🤷🏼‍♀️ chodila sem i na fyzio, tejpovala me, napichovala jehlickou ale nepomohlo nic. jen porod. bolelo me stat, sedet, chodit, lezet...proste vse. bylo to trochu lepsi, kdyz se zavazala bricho do reboza.

autor
8. srp 2023

@gats
@gbp
děkuji holky za odpovědi. Jsem klidnější, ze je to “normální” kazdopadne velká bída, ze až ten porod bude vysvobození 😀 včera jsem si zacvicila na záda, pánevní dno, cítím se lépe. Ale zada brutal, tak budu pokračovat, snad se to alespoň trochu zlepší 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru