24. tt a bolesti. Vazy nebo něco jiného?

marketav94
15. led 2023

Holky, chtěla jsem se zeptat. Poslední dobou mám jednou za čas (př. jednou do týdne) část dne, kdy mám docela velké bolesti břicha. Je to vždy na jedné straně, spíš dole. Většinou vlezu do vany a vše přejde. Dneska mi snad poprvé ta vana nepomohla. Přestalo to nějak během odpo samo. Ale teď na večer mě zase bolelo asi půl hodiny jakoby na čípku.
Bolí takhle natahování vazů, jak mimino roste? Není to nic co by se nedalo vydržet, spíš to trvá dlouho a je to nepříjemný.
Jinak mimino se hrozně mrská, už od října mi doktorka říká, že je strašně živé. Kolikrát nemůžu ani spát, jak me kope. Tak si říkám, že by to mohlo být i tím?
Jsem teď na nějakou dobu na Moravě a svoji doktorku mám v Praze, jinak bych si pro jistotu zašla. A vždycky, když už si řeknu, že půjdu na pohotovost tady, tak nic nebolí a začne zase po několika dnech. Navíc je mi jasný a sama už vím, že těhotenství prostě není u každého procházka růžovým sadem. A teď hodně roste, takže to asi bez bolesti nepůjde.
Děkuji za zkušenosti ❤️

dasipe
15. led 2023

Pokud nemáš nějaký podezřelý výtok nebo nekrvácíš, nejspíš to budou jen vazy. Miminko roste, děloha se zvětšuje, orgány jí dělají místo, občas je to těhotenství prostě vopruz 😅

palja
15. led 2023

@marketav94 pokud máš nějaké pochybnosti, tak zajdi k dr. Já jsem měla taky cca od 30tt silné bolesti břicha, že jsem myslela, že malá snad vyskočí. Vždy ale bylo vše v pořádku. Pak jak byla větší, tak jsem úplně cítila jak se točí nahoru a dolů. Všechno bylo v pořádku. Až při porodu se zjistilo, že je celá zamotaná a zaškrcená v pupeční šňůře a nešla porodit, jak měla tu šňůru už krátkou. Měla omotané celé tělo, kolem krku ne.
Po porodu vše v pořádku, byla živá až moc, žádné následky.
Proč se tak pořád točila nikdo neví, to byly prý ty bolesti. Měla jsem tehot cukrovku a na noc inzulín.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru