Ahoj mamčo. Dnes jsem přesně 22+0tt a od rána holčička vytrvale kope s malými přestávkami, ale tak dlouho ještě asi nikdy nekopala. Je to mnohem četnější když ležím. Je pravda že mi škrindá v břiše a asi jsem i trochu nafouklá...je možné že jí to nějak vadí? A je to normální? Díky moc za zkušenosti.
@alyssa.anna no ono v leže kope miminko vždycky víc, ale pokud je to fakt víc než normálně, jeď se raději nechat okouknout...
@alyssa.anna
zrovna jsem to resila v jine diskuzi, take jsem mela takovou malou torpedoborku, vydrzelo ji to az do ted do tri let 🙂))))) a vesele pokracuje v aktivite dal. na zaznamech kolikrat nebylo mozne ani tu rychlost zapsat. v leze se take vzdy vztekala vice. dela to i druhe co mam ted v pupku, v leze s natazenymi nohama jim to asi sedi nejmin. mne tak prokopala cele tehotenstvi vcetne noci a obvyle pohov dala tak na 2-3 hodinky po vstavani. Mne tedy kopala i v sede, jen pri velice rychle chuzi dala obvykle chvili pokoj a pak to tak bylo i po narozeni ☹ s kocarem vecne v poklusu.
Kdyztak bacha na sladke, cokolady a tak, muze ji to dodavat aktivitu, ted v tehu i pri kojeni. Takze radeji zdrave a vydatne. Ja na cokolade ujizdela a kdybych to tusila, tak ji nedam do pusy.
Pokud by ses ovsem necitila, muzes k dr. udela kontrolni utz.
@alyssa.anna Mně na tom nepřijde nic nenormálního a nafouknutí by mimču vadit nemělo, ve 22.týdnu tam má místa dost.
Se mimča asi nějak domluvila - to moje taky teď vyvádí jak blázen. Od včerejšího večera kope a kope. Asi nějak tušilo, že končí víkend a musíme zase do práce. 😀
@zamilovanadonej Děkuju za uklidnění, dnes je to už fajn. Asi se bála těch zvukovejch efektů co mi v břiše gradovaly 😀
@mijave Hele ale ve své vyděšenosti jsem psala včera kamarádce která je v 38tt a říkala že ten její drobek taky včera šíleně blbnul, asi nějaké korupce na slunci
Ahoj, když jsem čekala první holčičku, tak mě břicho lítalo z jedné strany na druhou každý den snad od rána do večera. Teď u druhého jsem cítila pohyby tak jednou denně, jen spíš jeden malý kop a nic. Na UZ ve 20. tt mi dr. řekl, že to úplně stačí, že to je jen lenoch. Mimčo to asi slyšelo a od dalšího dne mám v břiše fotbalistu 😀 ... Pokud se cítíš dobře, tak bych se tím nestresovala a byla ráda, že o mimču vím 😉 .
Holky hlavně neležte na zádech. Je to nějaký blbý, kvůli žíle. Raději na boku.
Ahoj Maminky,
na MK máme takovou společnou knihovničku, kterou si tady s maminkama tvoříme a každá z vás se do ní může přidat. Jsou v ní jak obecné informace o věcech týkajících se těhotenství, mateřství, tak hlavně Vaše cenné zkušenosti. 🙂
Já jsem právě vytvořila článek na téma 22.týden těhotenství a ráda bych Vás poprosila, zda byste mohly k tomuto článku napsat svou zkušenost s 22.tt a vložit ji zde https://www.modrykonik.cz/22-tyden-tehotenstvi/ a nebo shrnout celý Váš 2.trimestr zde https://www.modrykonik.cz/druhy-trimestr/ , či jednotlivé týdny v 2.trimestru a připsat zkušenost také k nim https://www.modrykonik.cz/tehotenstvi-tyden-po-... .
Pokud byste mohly, bylo by to skvělé a pomohlo by to i ostatním maminkám, které právě prožívají to stejné. 😉
Děkuji Ti a přeji Vám krásný den!
Jennyska
Ahoj lezeni na zadech opravdu neni nic moc hlavne zacne vic kopat takze se nevyspite ani neodpocinete jsem ve 21 tydnu a malymu se nelibi na zadech obcas ani na boku moc ne ale porad lepsi na boku nez ty zada 🙂
Tak po letech s odstupem přispívám. Vše bylo v naprostém pořádku, někdy si holt ty mini mimi v břiše hoooodně "zablbnou" zvlášť když jsou čilejší. Mé holčičce je nyní přes 2,5 roku a je to teda pěkné šídlo, takže dnes se už vůůůůbec nedivím tomu, co prováděla v břiše. Ona byla takový draveček, že se prostě rozhodla narodit se o měsíc dřív 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, pokud dítě kope málo, nebo naopak nezvykle hodně, doktoři doporučují zajít na kontrolu.