Ahoj,
Mám dotaz jsem dnes 19+3tt pohyby citim. Třeba včera malá opravdu kopala “cely den” a dnes jestli jsem zaznamenala 3 kopanecky. Nevíte od kdy by měli být pohyby pravidelne? A zda je to v pořádku, ze jeden den pohyby jsou a druhy ne?
Takový ten první "kopaneček" jsem měla na konci 17. týdne, pak cca ob den, spíš v ranních hodinách. Ve 20. týdnu už to bylo několikrát denně. Potom jsme byli na velkém ultrazvuku a od té doby 3 dny ani ťuk... Tak jsem si říkala, ze trucuje (doktorka ho čtvrt hodiny přesvědčovala, aby se pootočil a ukázal obličej - neukecala ho)... A po třech dnech nejednou kope na druhé straně než doteď. Takže podle mě se vrtí, ale zrovna kope někam, kde to zatím není cítit 😉
Mě malá někdy kopala pořád, až jsem se nemohla soustředit na práci a jindy si kopla ráno a večer jsem ji musela ještě přemlouvat. Pravidelnější to bylo snad až tak po 30.tt. Taky záleží jak máš placentu, může se jeden den zrovna jinak otočit a nemusí to být tak cítit, hlavně takhle v počátcích pohybů.
Ahojky já jsem 28tt a taky nemám pravidelně pohyby.. Přijde mi že jeden den si tam třeba celý den spinká a druhý den pořádně kope.. A pak ho to unaví.. 😂 😂 Prostě jak se mu chce.. Pravidelně to urco nemám. Já mám sice I placentu vepředu.
Takhle brzo ještě pravidelné být nemusí, ale pokud jste zvyklá je cítit a najednou by úplně ustaly, jeďte raději na kontrolu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@therezaa ahoj, v tomto týdnu jsem si kolikrát nebyla jistá jestli to jsou nebo nejsou pohyby, tak od 22tt jsem už dokázala poznat a taky některý den bylo víc nekdy min. Přece jen má v bříško miminko ještě dost místa, tak nemusíš cítit všechny pohyby. Myslím, že až tak od 28-30 to bylo pravidelne a intenzivní 😁