2. trimestrální screening. Je někdo, kdo měl 1. v pořádku a 2. ne?

karoolka215
29. lis 2019

Zdravim holky, chci se jen zeptat je tu nekdo kdo 1 screening mel v poradku a 2 ne? Zajimalo by me jak je to caste. Za tyden mame 2 screening a zacinam se bat i pres to ze 1 byl v naprostem poradku :( chapu ze tohle neovlivni nikdo a nic,ale potrebuji se trosku uklidnit jsem po jednom nezdarenem tehotenstvi a vsechno me desi namisto abych si to uzivala. Dekuji za jakoukoli odpoved.

lenka_tom
29. lis 2019

@karoolka215 já to tedy za sebou ještě nemám, ale četla jsem, že 90% vývojových vad se odhalí na prvním screeningu. Těch 10% už mě tolik neznervózňuje 🙂

karoolka215
autor
29. lis 2019

@lenka_tom Take jsem prave dostala takove informace 🙂 protoze ty vady se pry tvori hlavne do 10tt ale samozdrejme priroda se ovlivnit neda,asi mam takove ty klasicke obavy 🙂

lenka_tom
29. lis 2019

@karoolka215 hlavně buď v klidu, pak ti tady někdo napíše, že druhý screening mu vyšel blbě a ty budeš nejspíš úplně zbytečně vynervovaná. Bude to v pořádku, držím palce 😉🍀

karoolka215
autor
29. lis 2019

@lenka_tom Dekuji moc 🙂 i tobe drzim palecky at je miminko zdrave 🍀

jituli84
29. lis 2019

Bude to v pořádku, neboj 🙂

alilali
7. pro 2019

@karoolka215 Ahoj, byla jsi tam už? Já se také hrozne bala, ikdyz 1. vyšel dobře. Díky bohu vyšel i 2. dobře, pouze má malej zvětšenou panvicku, ale to se může spravit samo, prý to je celkem běžné. I ja to jako miminko měla 🙂

sjsjsjsj
7. pro 2019

Bohužel já. 1.scr ukázkový a po 2.doporucen potrat. Ale nakonec vše dobré dopadlo a po odběru plodovky vyloučeny všechny zle zprávy. Ale byly to nervy a úplně zbytečně.

karoolka215
autor
16. pro 2019

@alilali Ahoj 🙂 jojo byla vsechno je v poradku nastesti 🙂

lenka_tom
16. pro 2019

@sjsjsjsj můžu se jen zeptat, co se jim nelíbilo?

sjsjsjsj
17. pro 2019

@lenka_tom ahoj, zdravím. Ano Šíma měl zvětšené mozkové komory, moc mozkomisniho moku, na další kontrole byly komory ještě větší, měli podezřeníze chybí část která propojuje pravou a levou mozkovou hemisferu, to by vyústilo v těžkou mentální retardaci. Naštěstí vše ok, do 30 tt vše bylo v pořádku a komurky dorostly, mozkomisniho mok vytekl, magnetická rezonance ukazala že ta část která na urz nebyla vidět, tam byla a plodovky taky všechny anomálie vyloučila.

lenka_tom
17. pro 2019

@sjsjsjsj tak to je síla. Jsem ráda, že nakonec bylo vše v pořádku.
Tak nějak jsem doufala, že u 2. screeningu už mě žádné překvapení nečeká, když první screening, tripple i následný ultrazvuk na genetice dopadnul dobře... Tak snad na nás pan doktor za měsíc nevybalí nějakou novinku.

sjsjsjsj
17. pro 2019

@lenka_tom určitě to bude všechno v pořádku, já z toho bylaoekne v šoku a taky jsem to nečekala. Vitamíny, zdravá strava, stresu minimum akční jsem byla pořád, byl to šok... Stresy jak blázen potom, trochu jsem za ty 2 týdny i zhubla tím stresem, ikdyz vůbec jsem se až do porodu necítila těhotná a to jsem nakonec nabrala skoro 30 kg 😂😂

lenka_tom
17. pro 2019

@sjsjsjsj těhotenství, nejkrásnější období v životě ženy 🙂

estnka
17. pro 2019

@lenka_tom kéž by to tak bylp vždy...

sjsjsjsj
17. pro 2019

@lenka_tom jo jen ty dva týdny byly hnusný, jinak plný souhlas.

me_druhe_ja
17. pro 2019

@lenka_tom bohužel člověk nikdy neví až do porodu... já měla všechny výsledky úplně tabulkové.... bezproblémový těhotenství...a stejně má prcek velmi vzácné genetické onemocnění.... jedno z těch asi 4% které žádný screening neodhalí....ale to te nechci stresovat....jen my jsme si prostě vytáhli černýho Petra

lenka_tom
17. pro 2019

@me_druhe_ja to mě mrzí... asi jsem z toho vyjukaná víc, protože v mým věku je to asi poslední šance mít mimčo.

me_druhe_ja
17. pro 2019

@lenka_tom já to chápu, taky nejsem nejmladší....mě na tom nejvíc štve, že tohle absolutně nijak nešlo ovlivnit...ten gen se prostě haluzove pokazil hned v prvních dnech těhotenství....ale fakt se snaž být v klidu...tím pomůžeš miminku nejvíc... vždycky se může stát cokoliv, ale furt je největší pravděpodobnost, že bude vše ok 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru