Ahoj holky. Chci se zeptat museli jste se obednavat na 2.screening sami? Na 1.me obednavala paní doktorka na gyn. Teď mě na gyn. 2 krat preobednali na pozdější datum z důvodu nemocné doktorky.Diky tomu jsme prehlidli že už jsem 22+1 . A dnes mi řekli že už je pozdě,ale že mám zkusit zavolat na genetiku. Prý mě možná ještě vezmou. :-/ A když ne,je to nějak závažný problém když nepůjdu na 2.screening?
Děkuju 🙂
Tak snad mě ještě vezmou,jedna paní mi psala ,že šla i 23+2 tak třeba mám ještě čas 🙂
@koblihaxyz a v kolikatem tydnu se ma 2.screening spravne delat?ja jdu na dalsi kontrolu ve 20tt ale o screeningu nic nerikal..
Velký utz beru jako nejdůležitější, volala bych i k čertu aby mě nekde vzali. A jo, objednala jsem se sama. Jdu na nej v 21tt
@lachtanice86 velky utrazvuk-to je ten 2.screening?
@nagojka jo
Na druhy screening jsem se objednavala sama. U nas v Brne na Veveri se dela 21-22tt.
Urcite bych si zavolala a zeptala se.
Je to dulezite vysetreni. Odhaluje vady, ktere jeste nebyly pri prvnim screeningu rozpoznatelne.
@nagojka právě někde píšou od 20. do 21 TT ale někde vás vezmou i 23-24.
@koblihaxyz Tak to nevim kde, kazdopadne kdyz vite, ze vas nekde vezmou i 23-24tt, tak tam bezte.
Ono jde totiz i o to, ze v 21-22tt je jeste relativne chvili cas na ukonceni tehotenstvi z duvodu VVV.
Pokud tedy neni maminka rozhodnuta si i takove miminko nechat.
Kdyz takove vysetreni probehne v 24tt (jeste jsem o tom ale neslysela, ze by se v tomhle tydnu screening delal), tak toho casu uz opravdu moc neni.
A bohuzel i na druhem screeningu se mohou objevit vazne VVV.
Vždy jsem dostala od dr žádanku a objednala, bohužel tvá dr dost pochybila, druhý screen je dost podstatný
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@koblihaxyz 2. screening je podle me asi nejdulezitejsi vysetreni v tehotenstvi, takze bych tu genetiku zkusila. Kontroluje se na nem, jestli ma mimimko v poradku vnitrni organy, jestli nema nejak viditelne vady.